Mina ord och tankar

Alla inlägg den 18 juli 2022

Av Neta - 18 juli 2022 11:28

Det ska bli hett några dar, det här är perfekt mat då. Ät gärna ost till för protein.
Kan man verkligen göra soppa på kallt vatten direkt från kranen med buljongtärning? Jajamen och gott blir det med.


Lägg direkt i mixer eller matberedare


1 ganska stor gurka, kärna ur, skala om skalet är grovt
Blasten från 2 färska rödlökar
1spetspaprika, urkärnad
4 stora tomater
1/2 solovitlök

Mixade det i 2 omgångar med

1 lit kallt vatten
2 kycklingbuljongtärningar
2 msk pr citronsaft
Salt och kryddpeppar.

Serverade med rostade krutonger.

Det är viktigt att mixa i två omgångar då grönsakerna också avger en hel del vätska.
Smaka av och krydda då du hällt upp den. Ev kan lite vitt vin tillsättas med. Eller så tar man dettill ;-)

Av Neta - 18 juli 2022 00:29

Ja idag drar väl spektaklet igång på riktigt däruppe. Och om man som vi varit däruppe så himla massa år så visst suger det lite.
Det är ju inte bara danserna, det är allt runt omkring med. Grönlandsparken, alla vänner från hela landet, alla Malungsbor man lärt känna.
Men då hade vi en husvagn, vi var alla dansbandsnördar i familjen och vi åkte oftast upp på lördan, nån gång på natten innan så vi var där redan lörd morgon. Så många nätter krävde ju också sin utrustning, tält, garderob i förtältet, gasolkaminen, man fick ju extra hyresgäster ibland. Kylväska på el för kylen i vagnen räckte ju inte långt. Sen mattor, bord, stolar, lampor, myggdödare.
Tog sin tid att bygga upp lägret i den trädgård hos nya Malungsvänner vi lärt känna.

När vi inte åkte hela veckan längre hade vi lite andra boenden, vandrarhem halvvägs till Mora, fotbollsplaner m.m

C hade ju så,småningom egna dansvänner så nåt år drog vi upp en husvagn och henne och åkte hem på kvällen. Hämtade henne när veckan va slut tror jag.

Sist vi var uppe åkte vi bara lörd, C, L och jag. Vi åkte upp tills det började i Grönland, duschade på en idrottsanläggning, upp på dansen och hem på natten med vila i Rättvik. Det gick men va skitjobbigt. Dessutom vart vi påkörda i sidan på bilen när vi stod parkerade. En tjej som missat handbromsen.
Hemma 8.30 på morgonen.

Sannex har jag inte missat många ggr däruppe men nu gör jag ju det. Utan nån att åka med varse dit eller nån annanstans gör ju att jag har förlorat kontakten med många vänner.

Det är ju inte bara dansen för mig, jag lyssnar ju bara numera. Det är först och främst folk man känner, artisterna i Grönland, Jockes vedeldade, langos, ja men hela stämningen, särskilt sista kvällen. Inne på dansbanorna är det trångt och bökigt men ändå. Ni som varit där förstår precis vad jag menar, ni andra gör det inte för det kan man inte om man inte varit där. Haha!

Men 12 band per kväll x 7, det är en häftig upplevelse.

Lyssnade så klart på Guldklaven ikväll. Kjellez och Flamingo blev jag ju glad över. Christian har jag fortf svårt för efter Dbd. Han försvann ju *gick till sjöss* efter att han blåst nån. Men exakt hur det hade varit fick man ju inte veta. Hörde bara hennes version.
Han gör säkert ett bra jobb med sin sida iaf, det får man ju ge honom ändå. Och han tycker ju om att synas.
Callinaz spelade på en kryssning jag var på, va så dåliga att vi gick därifrån.
Blender går bara tokbort. Casanovas, nja jag vet inte.
Donnez är väl bra kanske, verkar ju vara stabilt där nu iaf. Ett tag böt han ju folk oftare än jag bäddade rent. Andy gör nog mkt för det bandet med, honom gillar vi. Synd bara att Lillklas slutade. Menhan verkar ju bara vara med i korta perioder var han än börjar.

Nåt jag är lite nyfiken på är ju danshelgen i Mariestad. Är ju inte så himla långt bort ändå. Fredan spelar Sannex, Donnez, Streaplers och Allstars. Det för en entre på 300 spänn. Aldrig varit i den parken men i Mariestad har vi ju varit mycket. Dom har många duktiga dansare i klubben där också minns jag från tävlingssvängen. Fred 19 aug är det här. Nån som vill åka så hör av er.

Nu har jag iaf lyssnat klart på alla Christian Holtz böcker. På em gick det att sitta ute, sådde lite dill, planterade om 2 pellisar och rensade begonian jag fick i påskas. Då såg man inte bladen för alla blommor sen har den bara blommat och blommat. Fin nu med.


Tog bort alla äldre blad och vissna blommor. Den verkar trivas ute iaf.


Sen den här, min absoluta favoritfuchsia. Brukar ha en vit trippel med men inte i år. Börjar iaf blomma nu efter en rejäl toppning.

Funderar på lura med nån på bio i Gränby på tisd. Nya Downton Abbeyfilmen är ju här. Den går 15.20 på em. Ska funka bra med rullstol i lokalerna. Rullstolsplatsen i den lokalen är dock längst fram, får man inte nackspärr då? Vill kanske åka in med scootern men den borde väl funka med bara jag kommer upp o ner i biostolen. Beror på hur låg den är. Bilj kostar bara 130kr med.

Ja vi får väl se hur det blir. Nu ska jag försöka sova iaf. Sov inte mkt natten som var.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14 15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards