Mina ord och tankar

Alla inlägg den 6 juli 2022

Av Neta - 6 juli 2022 14:11

Nudlar, ni vet snabbnudlarna som kostar några spänn bara. Dom går att piffa till. Så här gjorde jag idag.

Fryser alltid in även smårester, en skiva kött, sista pannbiffen. Småskräpet som blir när du rensat en kyckling.
Du gör i princip som det står på förpackningen, tillsätter bara lite mer.

Idag hade jag 4 köttbullar, kokade med dom då jag kokade upp vattnet.
Smulade sönder nudlarna innan jag öppnade förpackningen, strimlade lite blast från en färsk lök.
Hällde i nudlar, lök och lite majs och kokade de 3 min som det stod att man skulle göra.


Under tiden skar jag sönder ett par små plommontomater och la i skålen.


När det kokat klart hällde jag på kryddblandningen som följde med men också lite japansk soja. Fiskade upp köttbullarna och skar dom i mindre bitar.


Hällde på nudlarna och vred några varv med pepparkvarnen som jag har lika delar vit, svart, grön och rosepeppar i.


Den här soppan behöver inte ätas varm, den kan ätas avsvalnad också. Mätt blir man och god blir den! Man kan ju ha i lite vad man vill och krydda på annat sätt om man t.ex vill ha den het. Kombon sweet chili och soja blir bra med.

Av Neta - 6 juli 2022 01:24

Har väl tvättat och hängt nån maskin. Sen mest varit inne på dan då det var lite mulet och blåsigt. Va en stund på baksidan i kvällssol sen.
Ser för djävligt ut här på ren svenska. Märks mkt om det inte blir städat var 4 e tisd. Försöker väl ta det värsta och det jag klarar, men kan bara hantera den laddbara dammsugaren som egentligen är lite för tung för mig.
Är i nån svacka nu och har varit det ett tag. Saknar Elle så otroligt mycket. Är som att jag fattar först nu hur mkt vi egentligen gjorde tillsammans. Kvällsturerna i spåret som oftast slutade med glassköp i sardinburken där vi kunde kolla in kvällsbadarna. Jag åker inte gärna i spåret själv. Har varit en del incidenter. Skillnad när man var två. L och jag gick där ett par ggr medans han var kvar men då var det ju snö kvar. Finare nu framförallt vid sjön.
Saknar att köpa färdigmat från giraffen, det gjorde vi ju då och då. Eller när vi lagade mat ihop, bara fikade eller satt ute och surrade. Jag flyttade ju hit för hennes skull, va ju hon som sa att hon tyckte jag skulle ta den här lägenheten fast det var vägg i vägg. Trodde ju inte jag skulle överleva henne.
Har haft svårt att åka till graven med. Har ju en minnesplats här hemma o foton överallt.

Men jag sitter inne alldeles för mycket. Känner att jag isolerar mig men när orken och lusten inte finns. Va väl därför jag saknade att få vara med i Torresta i helgen. Kom nån dum kommentar i bloggen och till dig vill jag bara säga. Gå några mil i mina skor, lev i min kropp, sätt dig in i saknaden att ha mist ett av dina barn så kanske du håller käften sen. Lev ditt eget liv men ha inga åsikter om mitt.

Krånglar med att få ut hennes skattepengar med, banken kan bara inte flytta dom från hennes konto till nåt av våra. L tog över där nu för jag orkar inte, hade varit och pratat med sörmlandsbanken idag. Men det är så mkt krångel, trots att vi är dödsboägare båda två och det finns papper på det i banken måste vi tydligen skriva fullmakter åt varandra fast allt vad gäller dödsboet är klart. Jag trodde i min enfald att hennes konto var borta och att pengarna skulle komma till någon av oss.

Det är ju tur att vi inte är i svackor samtidigt L och jag, inte varit hittills iaf. Och tack och lov att vi inte är osams och kan prata med varann. En del kan ju inte det efter en skilsmässa. Så glad åt vår relation.

Gjorde en omelett idag


Lök, rädisor och ett par ägg, lite tärnad port salut som inte gick att hyvla längre. Hade på tomater när jag åt sen. Den blir ju så himla varm om den får gå med. Gräddar den länge på halvfart för att inte behöva hålla på att vända den, bara glida ner den på tallriken.


Gjorde lite fruktsallad ikväll. Hade tänkt blåbär och ananas från burk men hade ingen. Nu blev det av frukterna jag köpte i Flen igår. Även blåbären är därifrån då det var bra pris på 350 g burk. Ser ju att folk plockar både blåbär och svamp nu men det kan ju inte jag.
Har ju svårt att rensa små bär, fingrarna vill inte längre. Har problem när jag skrapar potatis med. Men tar ju inte fram pot.skalaren bara till mig. Så köper mina blåbär och kämpar med potatisen. Snålar på svampen i frysen.

Hade tagit fram lax till middag men blev aldrig hungrig ikväll. Åt väl omeletten så sent som vid 15-tiden. Räckte bra med fruktsalladen. Suger lite i magen nu men ska ju snart sova.

Längtar ut i landet, vill göra saker, åka till ställen med de mina.
Skulle gärna varit i Visby nu under Almedalsveckan. Nu är det ju inte bara politiker som är där längre, även organisationer, patientföreningar m.m
Är med i en Gotlandsgrupp, och det suger i mig när jag ser alla bilder. Längtar dit så jag håller på gå sönder. Kommer bli jobbigt första gången utan Elle. Men saknar att sitta i vår fålla i solnedgången, äta lunch och titta på folk på torget, fika på Södertorg, på Arderbo och saknar Fårö.
Vid fyren kan man sitta och bara kolla på havet. Som vi pratade om det stället i vintras och om hur vi ville sitta där igen Elle och jag. Hon sökte ju och fick fondpengar till semester, samma summa som veckan för oss tre kostade förra året. Nu gick dom pengarna till hennes begravning ist, räckte inte men en del av den iaf.

Nåt år vill jag bo i Visby från påsk till september. Uppleva det man upplevde som yngre. Bara vara i staden. Använda en Eloflex. Men det får väl bli i nästa liv.

Oj nu har kl blivit alldeles för mkt. Ska ju upp hyfsat tidigt i morgon.



Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14 15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards