Mina ord och tankar

Alla inlägg den 23 juli 2022

Av Neta - 23 juli 2022 23:26

Igår, sent på kvällen packade jag upp lite av Es grejer. Det känns. Bland annat saker jag köpt till henne. Men nu har jag börjat iaf, få se när jag orkar fortsätta.

Veckan som gått har varit ensam som vanligt. Inte ens telefonen har ringt. Dom tropiska dagarna var skitjobbiga men jag överlevde. Orolig för mamma med men hon verkar tåla värmen bättre än mig.
Nästa vecka händer väl lite saker iaf. 3 dar i rad, varav en bara städ iofs Haha! Men eftersom hon var sjuk förra gången ser jag fram mot det som 17.

Vi försöker också planera en dagskryss med familjen men det är inte lätt att få ihop ens det. Skolan för C börjar 1 aug och jobb drar igång igen. Åka med nya Vikingbåten till Åbo får jag nog se mig i månen efter. Man vill ju åka medans det är sommar.

Lyssnat på Banben Larssons bok idag, Babben före Babben heter den. Hon läser själv. Handlar om just tiden innan hon blev känd, barndom, skolgång och annat. Kul lyssning! Ser fram mot en fortsättning när hon blev Babben med folket. Hoppas den kommer.
Har en biografibok med Kalle Moreus ligger i den digitala bokhyllan med. Få se när jag lyssnar på den, han läser också själv. Handlar mkt om att bli äldre som man, kan ju vara nyttigt för oss tjejer att få veta om.










Blev kroppkakor idag. Sen var jag ute och plockade lite hallon och sv vinbär. Får ju inte så mkt än men kul att kunna göra det iaf.


Gott på den färdiga vaniljpuddingen jag köpte på Lidl, särskilt vinbären till det söta var gott. Har lite kvar på buskarna än.

C och jag pratade lite mat idag också. Nu kan hon ju kanske inte äta så slarvigt sm jag har en känsla av att hon gjort ibland längre. Fast tror han är bra på att laga mat med. Iaf har han några grejer. Nu kan dom ju heller inte äta så mkt på donken, vilket är bra för båda två.

Vi jobbade ju in ett bra koncept just för mat när ungarna bodde hemma. Tog några år att komma på det bara. Visst kan man ju göra matsedlar men hur det än är står man ju där ibland och är inte ett dugg sugen på det som står den dagen.
Vi var också noga med att äta mkt grönsaker. Vi dukade fint i vardagsrummet på söndagar med tända ljus, och hade alltid efterrätt då och efter soppan på torsdagar, fick in det positiva i maten. Vi åt ju oftast alla tillsammans med.
Men vi körde matsedel med flexibilitet

Månd, köttfärs, går ju att variera i oändlighet
Tisd, fisk, ibland bara fiskpinnar eller än färs jag gjorde i micron. Men också grytor och hel tillagad ibland.
Onsd, chark, korv går ju också variera, isterband, bacon, stångkorv
Torsd, soppa och dessert, matiga soppor man blev mätt på, desserten kunde vara allt från bara nåt till fikat till riktiga.
Fred, fredagsmys, tacos, bakpotatis, räkfrossa eller plock med grönsaksdip.
Lörd, la vi lite mer tid på maten, långkok t.ex grytor, gratänger
Sönd, lite festligare mat och dessert. Kött eller en fin fiskgratäng. Och alltid en riktigt tillagad dessert.
Lö och sö hade vi också lite extra till frukost, inte bara ost o skinka som till vardags. Godare bröd som vi ju alltid bakade själva, ägg och juice.

Jag, för det var verkligen bara jag, var stenhård på att man kom när maten var klar och att man satt kvar till alla var klara. Alla fixade det utom L som kunde komma när alla börjat och gick när han var klar. Förälder i det avseendet var han lika dålig på som att vara make. Han fixade inte nåt av det. När ungarna var små tänkte jag inte så mkt på det för då var det ju mkt ändå. Men just uppfostra har han aldrig gjort, aldrig! Ta hand om, ok men han har t.ex aldrig satt en gräns.

Efterhand rann det väl ut lite i sanden, dom flyttade ju och till slut var det bara L och jag kvar. Där ansträngde jag mig inte kan jag säga, fick ju noll uppskattning och ledsnade till slut, han blev väl behandlad lika tbx.
Visst åt vi och han vaknade före mig och gjorde väl ofta frukost, d.v.s kokade tevatten och plockade fram. Mer var det inte. Blev mkt mat framför TVn då.

Nu äter jag när jag blir hungrig, oftast bara riktig mat en gång om dan, nåt lätt på kvällen.


Ikväll blev det en räkmacka. Hade ju räkor kvar.

Av Neta - 23 juli 2022 04:19

Hastbullar 20-25 st


6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 dl socker
100 gr smör
1 dl russin eller suckat
rivet skal av 1 citron eller apelsin (kan uteslutas)
1 ägg
2 dl mjölk
ev pärlsocker

Sätt ugnen på 225 gr
Blanda det torra i en bunke
Fördela fettet däri till en smulig massa
Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop till en lös deg.
Klicka ut degen med 2 skedar i bullformar
Strö över ev pärlsocker
Grädda 10-15 min.

Men mamma hade inga russin eller citronskal hon hade kanel, ska vi tippa på 2-3 tsk?

Av Neta - 23 juli 2022 01:54

Ja igår hade vi som varmast 34 gr här. Idag mitt på dan var det 17.5


En liten regnskur på em syntes inte ens i regnmätaren. Hoppas det regnar lite i natt nu. Skönt att kunna andas ordentligt igen. Haft balkongdörren på glänt hela dagen men satt inne.

Lyssnat på bok nr 2 i kolonirserien från Linköping. Vilken gemenskap, nästan så man vill flytta dit. Haha!

Tagit hand om torra kläder idag. Packat upp en korg med saker jag tog reda på hos E och ska försöka orka fortsätta med det i morgon. Har ett par kassar också.
Va meningen att C och M skulle kommit och grillat i morgon, men ska inte bli så fint väder så vi skjuter lite på det.

Lite sugen på att baka bullar men osäker på hur jag skulle klara kavlingen. Sen har jag ju så litet kök nu att jag får hålla till på bordet isf.
Kom att tänka på nåt som heter hastbullar som mamma gjorde, dom ska inte jäsa utan tror man har bakpulver. Ska kolla receptmappen i datorn men har för mig att jag har receptet. Tror inte dom kavlas heller utan bara klickas ner i formar. Strör på pärlsocker och har kanel i dom. Kanske provar dom.



Blev knackvurst från Lidl med lite svampstuvning idag. Så himla god korv, tyskt märke och dom kan ju det där med korv dom! Va med på deras ernjudanden den här veckan så inget dom har jämt. Långa som prinskorvar men 3 ggr så tjocka. Jag delade dom innan jag stekte. Har 2 påsar till i frysen. Idag stekte jag 4, blev nästan för mkt.

Sista svenska färskpotatisen gick idag med. Den va slut på Lidl så jag köpte en påse mandelpotatis ist. Svensk den med från Östergötland. Ska bli kul att se hur den är. Men i morgon blir det nog kroppkakor. Har öländska i kylen.

Tvättat badrumsmattorna idag. Det behövdes, man springer ju mkt ut och in nu och har inte alltid skor på sig. Fottvätt ofta nu Haha!

Men nu är drt nog dags att släcka och sova.


Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14 15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards