Mina ord och tankar

Alla inlägg den 19 juli 2022

Av Neta - 19 juli 2022 23:24

Ser verkligen inte fram mot värmen som ska komma nu onsd och torsd. Jag blir ju sjuk på riktigt, får astma och svårt att andas.
Det gör ju att jag inte vågar gå ut själv, så handlade idag så jag ska klara mig. Har gjort buljong som jag kylt och gör nog en laddning till. Iskall buljong är ju både salt och har en mättande känsla. Kan både ta mig en slurk ren buljong men river och skär ner grönsaker i den med, gör gurksoppa och annat gott med kall buljong som bas.

Åkte in till stan idag, C mötte upp på Ikea. Skulle kolla efter nån lösning att ha längst ner i skafferiet och upptäckte att det finns ett utdragbart hyllplan. Köpte det inte idag för ska kolla lite med J vad han tror och hur det blir när han är här.
Köpte knopphängare och höll på smälla av, numera säljs det träribbor med hål i och knopparna säljs separat. Så himla löjligt.


Naturligtvis var ju knopparna slut då. Köpte iaf 2 brädor och testade en krok som inte var så dyr och såldes i 4-pack.


Om det blir snyggt vet jag inte, men det blir iaf funktionellt. Och det är ju alla fina halsband som Elle gjort som ska hänga och synas. 12 krokar räcker väl inte långt men man kan ju hänga flera på samma. Får väl färgsortera. Jag är ju livrädd om alla smycken som hon har gjort nu.

Skulle även ha några småramar och tunna galgar. Är lite trångt i klänningsgarderoben och upptäckte att flera klänningar hänger på trägalgar som väl tar 3 ggr så stor plats som dom jag köpte idag.

Köpte även några saker till C.

Vi åt lunch där, träffade en tjej från facebook. Hon var en av få som jag var vän med som jag inte träffat, men nu har jag gjort det. Kul att du kom fram!

C och jag blev lite frustrerade och irriterade på lössläppta ungar. *Så där fick vi aldrig göra* sa C.
Nej vi lärde dom tidigt att på en restaurang sitter man lugnt och äter och väntar på varandra. Fanns det lekhörna gick dom dit med en av oss föräldrar och höll sig där.
Dom här, 3-4 st som inte hette Pettersson, for omkring och gallskrek över hela restaurangen, och sprang till barnavdelningen själva fram och tillbaka till restaurangen. Så otroligt störande. Matro existerade inte! Föräldrar osynliga.

På den tiden jag jobbade på förskolan kunde vi ibland ta några barn, inte hela gruppen, och gå och fika eller äta ute på restauranger och caféer. Just för att tränas i hur man beter sig i den situationen. Föregicks av att vi pratade med dom om det. Och även efteråt så klart. Ingick liksom i social träning. Alla fick göra det, bara inte samtidigt och vi var alltid 2 vuxna.

Tror inte det existerar på förskolor längre tyvärr!

När vi ätit gick vi ett varv i förbutiken, jag köpte lingondricka. Ja jag köpte, förstår att vissa av er blir förvånade men jag saftar inte så mkt längre. Egen sylt gör jag dock fortfarande. Köper ett fryst pkt bär, gör med syltsocker. Tar 3 min.

Sen gick vi till skopunkten, C ska ju vara tärna på ett bröllop i augusti. Och nu hade turen kommit till att köpa skor. Som jag fick betala. Haha!
Men butiken tog inte kontanter och det var det hon hade.

Sen till Rusta, tog några servetter och, en rosenbåge. Dom hade satt en sån över ett bord och satt lampor och nån grön slinga i. 50% rabatt och halva priset mot den på K-Rauta. Bredden på bågen var samma som längden på mitt bord, 140 cm. Den står ju på 4 ben, satt fast i bordet bara med buntband. Kändes stadigt ändå. Vi kanske inte kan utnyttja hela höjden, men man bygger upp höjden med flera delar så bara skippa en eller kanske 2 sektioner på båda sidor. Var 2 sektioner upp till bordskanten. Jag har redan en solcellsslinga och några solcellsdrivna lösa glödlampor. Och jag kan hänga upp min krona över bordet. I den har jag sen hållare för värmeljus. Tänk er va mysigt man kan göra med den i advent och jul sen. Pynta med slingor och julpynt.
Så glad!







Så här hög kan jag alltså inte ha den då jag ju bor under en balkong.

Lite mathandling på Lidl, sen hämtade C bilen där mina Ikeagrejer hade fått stå. Väntade med mig tills min bil kom. Väl hemma satt jag ute en stund efter att jag krånglat i rullstolen i garaget. Plockade in det jag köpt. Sen gjorde jag en varm macka och en fruktsallad, satt ute och åt. Gick in till Allsången och Renes brygga. Haft dörren öppen ut hela kvällen, stängde den nyss.

Nu känns det som det är sovdags snart.

Av Neta - 19 juli 2022 01:54

Men ändå hyfsat varmt ute, nån solglimt på fm. Regn var utlovat men här kom inget. Däremot sa grannen att det regnat hos hennes mamma på Brudlåtsvägen. Märkligt!

Va ut en sväng på em. Rensade lite blommor och hängde upp ampeln igen. När jag kom ut hade nån flyttat en stol jag ställt i smygen. Nu stod den enda borta vid rabatten med ryggen mot den.

Kört en maskin, orkade dock inte hänga så det måste jag göra i morgon. (Idag faktiskt)
Började lyssna på en ny bok men pausade den. Verkade lite hysterisk. Skrattade gott i början men den blev som för mycket! Handlar om glamping.

Inte hänt så mkt annars. Åt stekt falukorv, stekt ägg och potatis. Sallad så klart. Vet ni hur gott det var? Fick dock en längtan efter spenat. Orkade inte åka och handla dock.


Hittade den här på K-Rauta. Men är det fult med nätet? Kaninte bestämma mig för det. 400 kr kanske är dyrt. Men skulle ju kunna använda ljuskronan med en sån här om jag tar bort extraskivorna i bordet. Dom hänger ju på kortändarna. Jaja vi får väl se. Nu ska jag iaf sova.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14 15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards