Mina ord och tankar

Alla inlägg den 21 juli 2022

Av Neta - 21 juli 2022 23:52

Så varmt var det ute vid 16-tiden. Nu vid 23.30 är det bara 26. Tur det ska bli svalare i morgon. Hoppas på regn men det ser inte så hoppfullt ut tyvärr. Men hoppet är ju det sista som dör.
Har precis vattnat ute, tog ut 10 lit på båda sidor. Räcker till krukorna o lite till.

Vattnade även inne, glömmer lätt dom nlommorna så några har gått åt, får väl köpa nya och göra lite fint i fönstren inne mot hösten.

Blev gurksoppa idag med.


Sen en räkmacka mot kvällningen. Köpte en burk med 400 g räkor i lag för 66 kr på Lidl. Det är mer än ett kilo. Brukar ju vara 170 g räkor i sånna burkar annars. O dom koster ju runt 50 numera så tror jag gjorde ett fynd här. Stora o fina var dom med.

Annars har jag hållt mig lugn. Kört och hängt en grön maskin med tröjor och byxor. Druckit mkt vtn, fikat, ätit frukt, och sen soppan då.
Knaprat på lite salta tacochips nu ikväll.





Lyssnat på den här, en väldigt lättsam men gullig liten bok om en tjej som köper en kolonilott. Finns en del 2 så den får det bli i morgon.

Nu ska jag lösa nåt korsord till medans jag vädrar ut lite och sätter på fläktarna.

Av Neta - 21 juli 2022 01:06

Ja ingen har behövt kosta på mig dyra utlandsresor iaf. Kan inte åks söderut eftersom jag inte klarar värmen. Har alltså klarat mig från charter. Inget sug efter det heller.

Jag bor ju vid en sjö men åker inte gärna ner ensam ostadig som jag är nu. Vet inte ens om jag törs gå i sjön. Sen jag ramlade har jag varit livräddför att göra det igen.

Så jag drog ner persiennerna redan igår kväll


Så här är den nya, måste vända lamellerna för hand. Det är lameller där det ser tomt ut också. Ni ser ju hur långt jag når Haha! Drar jag upp den och sen fäller ner den igen är dom vända åt fel håll igen. Pinnen man vickar dom med funkar inte. Den måste alltså bytas och jag har kvittot men får inte ner den själv. Vet inte om det är fel på persiennen eller om det är felmonterat. J har ju nyss varit här och lär väl inte komma så snart igen. Tur att den i fönstret funkar iaf.

Gick inte ur sovrummet förrän kl var över 12 men vaknade väl vid 9. Så skönt där framför fläkten. Ingen ostörd sömn precis, vaknar och måste på toa varannan timme ungefär.

Så jag har stängt mig inne idag, 29 gr ute och inte mkt mindre inne, lär väl göra det i morgon med. Då ska det ju bli ännu värre. Sen regn ett par dar! Hallelulja!
Har tvättat en maskin och förberett en till i morgon. Kök o badrum ligger ju på den sidan som är svalast.

Öppnade balkongdörren mot baksidan vid 21 men stängde den snabbt igen. Värmen bara slog emot mig. Tog bara in en kanna och vattnade bara det som jag va lite orolig för. Det nyplanterade, dahlian, tomaten och nåt mer. Framsidans lådor och krukor fick igår, rätt rejält så det fick klara sig.




Upptäckte att jag har nästan övermogna hallon, får bara på 2 kvistar. Fick faktiskt på fler förra året. Sv vinbären är mogna med men har inte plockat dom än. Har ju den busken mest för bladen.

Kylde ju buljong igår så silade den idag och gjorde en portion gurksoppa, köpte färdiga krutonger på Lidl igår.


Gjorde ny buljong idag som står i kylen nu och ska silas i morgon. Måste köpa mer hönsbuljong. Senare plockade jag fram lite protein med, man kan ju inte leva på bara grönsaker.


Ost och bresola med nektarin, oliver och syltlök.

Har käkat både kakor och godis med. Så om ni tycker jag verkar nyttig är så inte fallet. Saknar glass i min frys och ångrar jag slängde kaffet jag frös in. Fast det var ju sen förra sommaren.
Men 4-5 isbitar kaffe i ett kallt glas mjölk är så gott, och ännu godare när det är varmt. Kanske ska brygga lite nu så jag kan frysa i morgon bitti.
Glömde köpa yoghurt igår och har två ägg, äggen va slut på Lidl. Så måste på nåt sätt handla.

På graven är det väl torrt som fnöske. Har inte varit dit. Inte C heller va jag vet. Har bara en kruka med en ros i. När stenen kommer får vi väl sätta nåt mer perennt. Som inte behöver så mkt vatten. Kärleksört och astillbe kanske. Ser många som har det.

Pratade med en tjej som brukar vara på Barvadanserna. Hon trodde sig veta att L träffat en ny tjej. Va kul men konstigt att han inte sagt nåt. Haha! Det visar sig väl.

Nu ska jag iaf gå mot sovrummet, börjar bli dags.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14 15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards