Mina ord och tankar

Alla inlägg den 31 juli 2022

Av Neta - 31 juli 2022 23:52

I natt vaknade jag nån gång och kände mig lite täppt. Gick upp på toa, försökte snyta mig men det hjälpte inte mycket.
Tog lite av nässprayen jag har för allergin men var lika täppt nästa gång jag vaknade. När jag vaknade vid 8.30 knakade det i öronen som det gör på mig när slemhinnorna sväller, sved lite i halsen och fortf täppt. Ingen feber dock.
Tog det lugnt och vilade lite men efter nån timme klädde jag på mig och gick upp. Hett te med honung i till frukosten som intogs ute. Sen satt jag bara där. Började lyssna på en bok av Ingela Sand som är nr 1 av 4. Den första heter *Från Djursholm till Hornstull* en feelgood som är lättlyssnad. Somnade till en stund men kunde gissa mig till vad som hänt.
Tappade som huvudet när jag somnade till, vaknade med ett ryck så jag knäckte till nacken. Det har hänt förr och gör riktigt ont.


Har några timmar kvar på den till i morgon.

På dan kändes det lite bättre iaf och är hyfsat nu med. Men märktes att jag inte var 100 när jag skulle vattna, det var jättejobbigt.
Ska ta lite nässpray innan jag lägger mig ikväll.

Nu är det bara nån timme kvar av juli, i morgon är det augusti. Det har varit en konstig sommar för mig. Den ensammaste jag nånsin upplevt. Sommaren när vi upphörde att vara en familj känns det som.
C och jag hörs på messenger varje dag. Händer att hon ringer med.
J ringer inte, men det har han aldrig gjort. Finns där iaf när det är nåt.
L ringde igår och idag men det var bara för att han handlade åt mig på marknaden. Dom hade höjt prisen så jag fick swisha lite mer.
Vi ses när C styr upp saker som vid midsommar t.ex och vi har ju en bra relation när vi väl ses eller pratar men det känns som det ligger på mig. Men han har aldrig heller varit mkt för att prata i tfn, inte med mig iaf. Svarar sällan på messenger ens på direkta frågor.
Men han börjar bli bättre på att vara inne på datorn iaf. Ser ju vad han läser även om han inte svarar.
Där får man ringa om man ska ha kontakt.
Dans styr hans liv, Elle verkar han nästan ha glömt redan. Tror inte han varit vid graven sen urnsättningen.

Hoppas få med mig honom på Ledin på Furvik iaf, vi får väl se. C är på bröllop den dagen, är tärna på en kompis bröllop.

Har ni tänkt på hur mkt mörkare det är nu, för bara en tid sen var det ljust ute vid 3- halv 4. Nu är det mörkt länge på morgonen. Vi går mot mörkare tider helt klart.

Många börjar jobba efter semestern i morgon med. Är nog många som har lite jobbångest. Varit mkt trafikolyckor de senaste dagarna med. Senast idag har jag hört utryckning här ett par ggr. Bränder kommer ju i 112-appen men det har det inte varit. Olyckor bara om det påverkar trafiken mycket. Va nån större olycka söder om 08 med.

Köpte ju lite örter för ett par veckor sen, satte dom i min stora planteringslåda. Tryckte ner några frön av sockerärta och dill runt om och jäklar va det gror och växer. Har ju varit varmt och den har jag ju vattnat så klart. Tydligen bra att så även så här sent.

Junis stod iaf på marknaden i Malmköping. Så nu har jag både bea och Bärsta partykrydda som är en väldigt god grillkrydda. Tänk om jag kunde hitta lite av Brunnebys grillolja med. Helst åka dit så klart. Då kan jag ju få brödmixen från Orga med som ger så gott bröd.





Kokade ris i micron och körde med bönorna från början. Kör 1 dl ris och 2 dl vatten + lite salt på full effekt i micron i 3 min och sen ca 12 min på halv effekt. Låter det sen stå en stund. Räcker 2 måltider.

Chicky bits av helt kycklingkött från Lidl. Kör på 200 i airfryern från fryst i en kvart. Ibland vänder jag dom och kör nån minut till om undersidan är mjuk. Använder ju pappersformar och dom är täta.

Gjorde en enkel sås där jag rörde ner 2 tsk tropisk salsa i drygt 1/2 dl gräddfil med salt och sv.peppar 1/2 tsk senap blir en fin brytning med. Den formen rymmer nog 1 dl.

Skönt att ha ris kvar till i morgon. Kyler direkt, då går det bra att spara så. Få se vad det blir till sen.

Men nu ska jag sova. Hoppas vakna lite piggare i morgon än idag.

Av Neta - 31 juli 2022 00:17

Märktes i natt med att jag hade ont i hö knä. Gick som en kratta när jag skulle upp. Naturligtvis behövde jag gå upp 3-4 ggr i natt och i morse. Var för trött då för att hålla på tända lampor och ta piller.
Tog en värktablett vid 8 och sov till halv 10. Då blev vä arm så där knasig som den blir ibland med. Går inte att räta ut, inte att stödja med, plus kraftlös. Det brukar gå över på ett par timmar iaf. Så ock idag.

Så vågade inte hålla på med vattenkokare och så innan det gett sig så blev frukost vid 12. Då höll jag på svälta ihjäl.
Tänkte sätta mig ute men då kändes det svalt. Så lät dörren vara öppen men satt ner häcken i soffan. Där sitter jag fortfarande.
Åt mat i köket iaf. Frös en port av broccolisåsen. Skar ner tre spetspaprikor och frös in. Gjorde lite sallad men glömde den lilla skålen. Nu har jag till i morrn då.
Ska göra en färdig dressing på äppelvinägern kom jag på precis nu. Skönt att ha klart.

Lyssnat på Åsa Hellbergs senaste, Inte utan min syster. Handlar om 2 systrar som utbildar sig till sjuksköterskor i början av 1900-talet och hur deras liv blir.

Pratat med L om att handla lite åt mig på marknaden i Malmköping i morgon. Han ska dit med sin äldre syrra som bor där och dom ska lyssna på Lars-Kristerz.
Junis kryddor står där och jag har slut på min bearnaise, kan inte äta nån annan än deras, spetsad med lite extra dragon. Det är alltså pulver man köper sen kokar man upp det med vatten och rör i smör utan värme sen. Godaste jag ätit utom om man gör egen då så klart. Men det gör man inte, iaf inte jag. Haha!
Sen hur den kommer hit från Flen vet jag inte. Han får väl ta den nån tisd.


Hittade en kul sida i min tidning idag. Den där gräslökscremen verkar lite intressant tycker jag. Den asiatiska med. Å röd pesto har jag faktiskt.

Åt vaniljyoghurt till frukost i morse med mina egna sv vinbär i. Satan så gott det var. Blir nästan lite hungrig nu Haha!

Ska ta en förebyggande värktablett när jag lägger mig nu. Kanske jag inte behöver gå upp så ofta. Har inte jätteont nu heller. Blir nog en dag i soffan i morgon med om jag inte kan sitta ute. Hade gärna åkt till Malmköping på marknad men ingen skulle åka. Missa ju både Ockelbo, Mora och nån mer i sommar.

Men nu ska jag ta mina svullna fötter till sängs. Boken tog precis slut.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14 15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards