Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 31 juli 2022

Lite sjuk

Av Neta - 31 juli 2022 23:52

I natt vaknade jag nån gång och kände mig lite täppt. Gick upp på toa, försökte snyta mig men det hjälpte inte mycket.
Tog lite av nässprayen jag har för allergin men var lika täppt nästa gång jag vaknade. När jag vaknade vid 8.30 knakade det i öronen som det gör på mig när slemhinnorna sväller, sved lite i halsen och fortf täppt. Ingen feber dock.
Tog det lugnt och vilade lite men efter nån timme klädde jag på mig och gick upp. Hett te med honung i till frukosten som intogs ute. Sen satt jag bara där. Började lyssna på en bok av Ingela Sand som är nr 1 av 4. Den första heter *Från Djursholm till Hornstull* en feelgood som är lättlyssnad. Somnade till en stund men kunde gissa mig till vad som hänt.
Tappade som huvudet när jag somnade till, vaknade med ett ryck så jag knäckte till nacken. Det har hänt förr och gör riktigt ont.


Har några timmar kvar på den till i morgon.

På dan kändes det lite bättre iaf och är hyfsat nu med. Men märktes att jag inte var 100 när jag skulle vattna, det var jättejobbigt.
Ska ta lite nässpray innan jag lägger mig ikväll.

Nu är det bara nån timme kvar av juli, i morgon är det augusti. Det har varit en konstig sommar för mig. Den ensammaste jag nånsin upplevt. Sommaren när vi upphörde att vara en familj känns det som.
C och jag hörs på messenger varje dag. Händer att hon ringer med.
J ringer inte, men det har han aldrig gjort. Finns där iaf när det är nåt.
L ringde igår och idag men det var bara för att han handlade åt mig på marknaden. Dom hade höjt prisen så jag fick swisha lite mer.
Vi ses när C styr upp saker som vid midsommar t.ex och vi har ju en bra relation när vi väl ses eller pratar men det känns som det ligger på mig. Men han har aldrig heller varit mkt för att prata i tfn, inte med mig iaf. Svarar sällan på messenger ens på direkta frågor.
Men han börjar bli bättre på att vara inne på datorn iaf. Ser ju vad han läser även om han inte svarar.
Där får man ringa om man ska ha kontakt.
Dans styr hans liv, Elle verkar han nästan ha glömt redan. Tror inte han varit vid graven sen urnsättningen.

Hoppas få med mig honom på Ledin på Furvik iaf, vi får väl se. C är på bröllop den dagen, är tärna på en kompis bröllop.

Har ni tänkt på hur mkt mörkare det är nu, för bara en tid sen var det ljust ute vid 3- halv 4. Nu är det mörkt länge på morgonen. Vi går mot mörkare tider helt klart.

Många börjar jobba efter semestern i morgon med. Är nog många som har lite jobbångest. Varit mkt trafikolyckor de senaste dagarna med. Senast idag har jag hört utryckning här ett par ggr. Bränder kommer ju i 112-appen men det har det inte varit. Olyckor bara om det påverkar trafiken mycket. Va nån större olycka söder om 08 med.

Köpte ju lite örter för ett par veckor sen, satte dom i min stora planteringslåda. Tryckte ner några frön av sockerärta och dill runt om och jäklar va det gror och växer. Har ju varit varmt och den har jag ju vattnat så klart. Tydligen bra att så även så här sent.

Junis stod iaf på marknaden i Malmköping. Så nu har jag både bea och Bärsta partykrydda som är en väldigt god grillkrydda. Tänk om jag kunde hitta lite av Brunnebys grillolja med. Helst åka dit så klart. Då kan jag ju få brödmixen från Orga med som ger så gott bröd.





Kokade ris i micron och körde med bönorna från början. Kör 1 dl ris och 2 dl vatten + lite salt på full effekt i micron i 3 min och sen ca 12 min på halv effekt. Låter det sen stå en stund. Räcker 2 måltider.

Chicky bits av helt kycklingkött från Lidl. Kör på 200 i airfryern från fryst i en kvart. Ibland vänder jag dom och kör nån minut till om undersidan är mjuk. Använder ju pappersformar och dom är täta.

Gjorde en enkel sås där jag rörde ner 2 tsk tropisk salsa i drygt 1/2 dl gräddfil med salt och sv.peppar 1/2 tsk senap blir en fin brytning med. Den formen rymmer nog 1 dl.

Skönt att ha ris kvar till i morgon. Kyler direkt, då går det bra att spara så. Få se vad det blir till sen.

Men nu ska jag sova. Hoppas vakna lite piggare i morgon än idag.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Fredag 17 maj 04:42


Kl är 4 på morgonen. Jag vaknade av nånting och kan inte somna om. Undrar över himlen, den är kritvit som om det vore molnigt. Kan det var så att det kommer en mellandag? Tyckte jag bara såg solar på vädret. Annars är det skönt nu, jag älskar ju si...

Av Neta - Torsdag 16 maj 20:17

Kan ju varna för han som står och säljer vid svandammen i Uppsala. Jag tänkte swisha de 35kr jag handlat för men blev ombedd att betala med kort. Det är draget 80kr såg jag idag från Bärprinsen (utan prickar). Min kompis köpte jordgubbar för...

Av Neta - Onsdag 15 maj 22:46

Då tog jag min B-vitaminspruta idag och jag känner redan kl 22 att jag är piggare. Det där med B-vitaminbrist är ju en hel vetenskap. Tar ju dom eftersom jag är överviktsopererad, GBP en op som inte hjälpte mig ett dugg. Gick ner mer under året jag...

Av Neta - Tisdag 14 maj 22:47

Rätt nere nu. Är väl den stora vårdeppen. Ska det vara så omöjligt att bara få må bra, vara glad och slippa fundera över saker som blir typ *konstiga* Kanske är jag något bättre i fötterna, vi får väl se, men jag törs inte ta ut nåt i förskott. F...

Av Neta - Tisdag 14 maj 19:08


Kall avocadosoppa 1 lit vatten + fond eller kycklingbulj.tärn 2-3 mogna avocado beroende på strl 1 kn salladslök, finskuren 1 brk creme fraiche 1 msk torkad dill Salt & sv.peppar En doft cayenne om så önskas 100 g fetaost Servera med...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14 15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards