Mina ord och tankar

Alla inlägg den 2 mars 2023

Av Neta - 2 mars 2023 00:23

Den första vårmånaden då det händier mycket i naturen. Vi har nog vinter ett tag till här men nere i södra Sverige är det nog riktig vår nu.

När vi bodde i huset la L snö i en hög på tomten. Den kunde bli riktigt stor vissa år. Ungarna tyckte det var kul med den med. Grävde ut hål dom ville tända ljus i, klättrade på den o.s.v
Jag brukade fota den 2 ggr i veckan under mars och ev april för att se hur den sjönk. Oftast var den borta eller bara lite kvar 1 april. Utan att luras Haha!

Nåt år då vi hade husvagnen i Siggefora vet jag att vi plockade vitsippor 27 mars men oftast syns dom inte förrän i maj här. Vet att vi hade en väldigt varm påsk i slutet av mars ett år också, så pass att vi satt och åt på altanen. Tror vi till och med tog bort vinterfönstren för det blev för varmt med dom i.
Ja mycket kan hända i mars, det kan bli ordentliga snösmockor också. Spännande att se hur det blir i år. Ska ju bli kallare igen nu framöver.

Mitt ena knä har varit lite bråkigt idag, så inte gjort så mycket. I morgon får jag nog köra en mörk maskin ändå. Hoppas det går bra att hänga.

Tänkte först åka till stan idag men gjorde inte det. Kändes osäkert med benet. Kanske gör det i morgon, måste ju ha scootern om jag åker in själv. Såg att dom hade hel laxsida på Kvantum. Tänkte om jag skulle köpa och grava till påsk. Då kan jag ju frysa en halva till midsommar. Sen blir det ju lite *ojämna bitar* till soppa och så. Mycket mat på en sån och 169 idag är nog billigt. Hoppas det finns kvar bara.
Egentligen skulle jag vilja till Plantagen med, dom har krukor med snödroppar i, men får nog spara det till nästa pension kanske.

Åt ju korv häromdan och hade tinat två. Så idag åt jag den med potatis, stekt ägg och spenat. Så himla gott. Gjorde så mkt stuvad spenat att jag kan göra soppa i morgon också. Tänkte testa spenatsoppa med purjo, ramslök och körvel. Läste det nånstans och tror det blir riktigt bra. Syndade när jag var till affären igår och köpte matbröd, undviker ju det annars, men kunde inte motstå polarpärlan fullkorn. Man kan ju göra varma mackor på dom så blir nog det till soppan.


Det här gör inte ont alls.

Grannen Lena som bor i Elles lägenhet nu kom med våren idag, hade väl läst här om mitt suktande efter blåbärsris. Tror jag nämnde det när vi sågs igår med. Är nåt visst med det här första man tar in.


Så himla gulligt. Nu står det på köksbordet.

Tänker på det här med grannar, här har vi ju en himla sammanhållning på vår o sommar när alla kommer ut. Blir ju inte riktigt samma sak på vintern men alla hälsar iaf och småpratar en stund. Och man bryr sig. Håller på nåt sätt reda på varann.
Sån skillnad mot Tierp där knappt nån ens hälsade. Var väl därför jag aldrig trivdes där även om jag kan sakna den planlösningen jag hade där. Den här lägenheten är lite för liten och de extra 10 kvm jag hade där gör mer än man tror. Pallar ju inte att flytta en gång till, kom ju hit för Elles skull och nu blir jag nog kvar tror jag iaf. Haft andra funderingar men nej.

Pratat med Mr X idag, han har lite årsmöten och grejer både på flyget och nåt annat, så han kanske kommer nåt nästa vecka, sen kommer han den 20e som ju är Elles dödsdag och den 21a ska vi ju dela ut stipendium från hennes minnesfond. Det blev ju förskjutet en vecka. Han berättade också att det ska bli några danser på Liljekonvaljeholmen i sommar. På eftermiddagar som jag fattade det. Så kul! Det fina stället får ju inte förfalla.

Kl är som vanligt över midnatt hör att det går i grannens dörr, där Linnea bodde, undrar va hon gjort ute nu?
Jag ska iaf plocka ut lite disk i köket och sen krypa i säng. Hoppas att benet är lite bättre i morgon annars måste jag be om hjälp med posten också. Vågar inte gå ut om det krånglar. Lite småfrusen så ska bli skönt att få knö in sig under fällen.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13
14 15
16
17 18 19
20
21
22
23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards