Mina ord och tankar

Alla inlägg den 17 mars 2023

Av Neta - 17 mars 2023 00:59

På måndag är det ett år sen Elle dog. Ett helt år har gått och vi har upplevt allt ?utan? henne. Nu ska det bli lindrigare sägs det men det tvivlar jag på. Tycker jag precis har fattat på riktigt att hon är borta. Saknar henne så jag mår fysiskt illa ibland.
I morgon är det ett år sen sista operationen, den vi först trodde hon klarat. Alla trodde det, även läkarna, men icke.

Men för oss som är kvar här måste ju livet gå vidare, måste levas. Vad ska vi annars göra? Men det är oerhört tungt nu.
Leif kommer redan i morgon, vi ska ju hjälpa C och M att flytta i helgen. Jag ska väl göra som förra gången, sitta och packa upp på nya stället. Nu har dom hyrt ett radhus i Örsundsbro gm Enköpingsbostäder. C hade väl typ 14 år i kö och hade tur och fick det bland rätt många intresserade. Nu får dom en boendekostnad som är ungefär 7000kr lägre än i Torresta. Det enda som skaver lite är att jag inte längre kan åka färdtjänst ut till henne eftersom det är i en annan kommun.
Rent praktiskt kan jag ju åka till och från länsgränsen men som färdtjänsten funkar kommer jag inte att göra det. Riskerar inte att stå på en parkerin i skogen och vänta på en försenad bil som sen är fel då den kommer.
Vill dom att jag ska komma får dom hämta mig eller plocka upp mig i stan. C ska ju troligtvis jobba kvar på akuten.

Varit väldigt fint och soligt idag, men inte så jätteskönt på baksidan så gick inte ut. Hängt en tvätt, gjort en kaka med jordgubbar på i en långpanna. Har en med lock och handtag.


Gjorde 3-dubbel sats av den vi kallar 2-2-2-75 kaka. Alltså 2 dl av sock er o mjöl och 2 ägg, sen 75 g smält smör. Man vispar ägg och socker pösigt, rör ner mjöl och smör. Lägger på valfria bär eller frukt och gräddar i 200 gr i ca 30 min. Å nej det ska inte vara nåt bakpulver.
Den blir lite ?marängig? ovanpå då den tas ur ugnen. Vi har gjort med både färska, frysta halvtinade bär och frukt som äpple o kanel, päron och kardemumma, färsk ananas, banan. Bär som röda vinbär, hallon, björnbär, jordgubbar, blåbär och krusbär. Äts som den är i nypan eller med grädde eller vaniljsås på assiett. Världens enklaste fikabröd.


Dagens soppa gjorde jag på kyckling, wokgrönsaker och lite majs. Fräste, hällde på buljong, hawaiikrydda och lite ljus soja. Kokade 10 min tillsatte 1/2 dl grädde och timjan. Använde thaibuljong men tror den blir godast med kycklingbuljong eller fond. Mätt blev jag iaf.

I morgon ska vi äta raggmunk och fläsk. Ska grädda en hel hink med smet, tror det är 1 kg. Många blir det och fint att ha i frysen sen. Tinar i airfryern för frasighet.

Nu ska jag dock sova, börjar bli svårt att hålla ögonen öppna.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13
14 15
16
17 18 19
20
21
22
23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards