Mina ord och tankar

Alla inlägg den 31 mars 2023

Av Neta - 31 mars 2023 23:47

Vi konstaterade idag att blommor och annat levande grönt nog bara består av 1/4 av mässan. Sen är nog allt ätbart 1/4 också, korv, ost, oliver, marmelader o sånt, godis och drycker. Sen var det kläder, verktyg, glas & porslin, träarbeten, stövlar, arbetskläder, garn, tyger, vaxdukar, borstar, smide, får o lammskinn, lampor, bastun och skinn.
Växthus o parasoll, mulltoa, bekämpning mot diverse ohyra, krukor och annan keramik, bilder och tavlor med blomstermotiv var väl lite mer trädgårdsrelaterat ändå.

Men vi saknade en hel del, pandemin har nog gjort att många fått lägga ner. Bänkarna med uppfällbara bord och lampmakaren från Norrtälje saknade jag.

Vi åkte härifrån precis 7.30 och klarade oss nog från den värsta morgonrusningen för var där strax före 9. Vi hade tagit varsin macka hemma och hade med oss kaffe, mackor och yoghurt som vi åt i bilen innan vi gick in. Tog med oss termosmuggarna som vi båda hade lite kaffe kvar i och vatten. Lämnade kvar kylväskan med lunchen i för vi fick parkering precis vid ingången i garaget.


Vi fick en liten stjärna på handen när vi drog våra QR koder. Så då var det bara tömma det vi handlat i bilen och hämta lunchen när det var dags.
Picknickstället har ju varit typ mitt i lokalen tidigare när mässan varit i A-hallen, nu var den i C-hallen längst bort i ett hörn. Endast 15 bord räckte ju inte långt så vi åt på en bänk typ gympadito. Det som var bra var ju att det fanns en micro i picknickhagen. Men folk satt överallt och åt, till och med på golvet. Fanns också ett café och 3-4 matställen man kunde äta på. Men vi vet ju sent tidigare att det är svindyrt där.

När vi kom var vi inte många inne, så luftigt. Karl-Fredrik och hans pojkvän såg nästan övergivna ut. Men det ändrades.
C köpte lite liljor och nån Dahlia. Hon ska ha mest krukor i år för dom ska måla och renovera lite i området.


Jag köpte begonior, 6 knölar som jag ska ha i 2 krukor.


En rosmarin som ska skalperas till påskköttet och sen få växa till sig ute.


En rätt stor nyckelpiga i plåt som jag ska ha nånstans.


Lite marmelad från Birgitta på Öland.

Fotade bara en enda sak på mässan i år


En jättestor påskhare, senare såg vi att han hade en ryggsäck på sig som var fylld av påskliljor.

Vi strosade omkring långgångarna upp och ner först, fikapaus där nånstans på gympabänken. Efter några gångar till lunch på en lika bänk.
Tog en stund för C att hämta maten och jag höll platserna och kom i samspråk med en jättetrevlig man från Nyköping. Vi hann prata länge innan hans fru och C kom. Vi avhandlade fåglar och fågelmatning, handikapphjälpmedel, anpassning, hans nya sekatör från Fiskars m.m
Frun var lika trevlig hon. Kände att jag gärna skulle träffa dom igen.

Vi gick en stund till men nu var det så himla trångt. Så vi handlade det vi spanat in och strax efter 14 gav vi upp.
Både dit och hem var det sol o fint. Var hemma här vid 16. C skulle på AW ikväll så hon åkte nästan direkt.

Mr X ringde och berättade att han är här i påsk. Att vi kunde åka på konstrundan och att vi nog kunde hitta på nå fler tokigheter.
När jag la på gick jag in på mailen och fick se att utdelningen av stipendiet från Es fond var uppskjuten igen. Nu för att stipendiaterna skulle på nån påskresa. Det är 4e gången det skjuts upp.

Dom hade också ringt från pensionsmyndigheten om bostadsbidraget som ju höjs nu när hyran gör detsamma. Jag missade att anmäla förra hyreshöjningen så jag kan få 3 månader retroaktivt från den.

Hittade en somrig papperstallrik i kylväskan närvjag tog fram den i morse. Visste inte vad jag skulle äta så det blevvlite sill och potatis.


Hade väldigt lite gräslök, så blandade med lite hackad rödlök i gräddfilen. Blev jättegott. Det bästa är att jag har kvar både matjesill och gräddfilsröra till lite frunch i morgon. Och drt är inget aprilskämt. Haha!

Nu ska jag iaf sova!

Av Neta - 31 mars 2023 00:19

Nu är alla mina blommor inne, till och med lådan vid postlådan som haft typ 30 cm snö på sig i två dygn. Den stod i garager från i måndags till idag när Annika kom förbi och tog in den åt mig. Om man får tro vädekillen på TV så blir det ingen värme före påsk. Stod ju så i en app också men man hade ju hoppats. Här har man gått och längtat till påsken från januari typ, * för då är det vår*. Blir väl lite dagsmeja iaf så får hoppas på sol.

Fick ett påskmagasin med posten idag. Kolla på det här.


Rosa pärlhyacinter, hoppas det finns på mässan i morgon. Köpte ju rosa krokus i höstas. Ska också köpa en riktigt röd dubbel bondpion. Hade en sån vid huset med blå näva bredvid. Nävan har jag redan så vill ha så här med.


Har ju en båge över mitt bord på baksidan där en ljuskrona hänger i mitten. Ovanför den kronan, nästan uppe i taket vill jag ha en pinne där jag kan göra lite så här. Kanske barka av pinnen och olja in den. Göra den fin.


Blev lite kär i dom här.


Och hur kul va inte det här? Kunde knappt nån fråga Haha!

Sen har jag förberett till i morgon. Plockat fram en kylväska som fungerar på rullstolen, gjort varsin burk med pastasallad. Tagit fram bröd till lunch och bilfrukosten men brer i morgon. termosmuggen till kaffet, plockat ihop bestick och servetter i en plastpåse, lagt i en avtorkbar duk, skumpaglas, bubblet, varsin frukostyoghurt. Trasa och plastpåse till den. Lagt Qr-koden tillgänglig i telefon.
Det är ju typ julafton i morgon. Haha! Satte just kl på 6.45

Åt broccolirester och pasta när jag ändå kokade till i morgon. Stekte en frukostkorv till. Lite kex o ost nu ikväll. Delat mediciner och beställt mer. Har en faktura från apotea nästan varje månad. Men tur att inte allt tar slut på en gång.


Morgondagens lunch!

Men nu ska jag försöka sova så jag orkar upp i morgon.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13
14 15
16
17 18 19
20
21
22
23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards