Mina ord och tankar

Alla inlägg den 30 mars 2023

Av Neta - 30 mars 2023 03:10

Upptäcker hur mkt livskraft vissa vårblommor har ändå.


Tog ju in mina och den här stod på bordet på baksidan helt snöig, jordklumpen var helt genomfrusen likaså lökarna. Först satt jag den i en av plastbackarna i soffan på baksidan. Har den som lite extra kyl/frys på vintern. Men solen ligger på där och det har ju varit lite takdropp. Tänkte att snön kanske går bort iaf.

Dan efter, som var igår tog jag in den. Då var det fortf snö kvar mellan bladen, ingen knopp hade slagit ut och ändå ser den ut så här idag. Växt flera cm med. Blommar förmodligen ut före påsk men va 17, 3 för 80kr är väl inte så mkt att bråka om. Skattpengarna ska ju komma.
Tänkte ju först ha dom ute på dagarna men kände att jag orkar inte hålla på att bära ut och in. Nu står den på köksbordet. Verkar som jag tål dom här tetátet bättre med, vanliga påskliljor och narcisser tål jag inte alls att ha inne. Känner lite av dom här med men står ut.

Att penséerna får växa till sig lite inne några dar är ju ingen nackdel heller. I morgon ska vi ta in lådan som står ute i garaget med. Har 2 översnöade ute, en på Elles grav och en här på ett bord på framsidan som inte ens syns under snön. Skulle inte förvåna mig om dom klarar sig. Snö isolerar ju.

I morse vid 6-7 tiden var det minus 12,7 gr här. På dan sen nollgradigt. Sol på em. Ska fortsätta med låga temperaturer natt/ morgon nån vecka till. Så dom som är inne nu, får stå inne.

Sovit bra i 2 nätter nu, verkar inte bli så inatt dock. Ändå somnade jag på em mitt i korsordet. Haha! Fixat med lite tvätt idag.


Lättstuvade lite broccoli till en laxbit, kokade potatis och morot till. Fick tips om pr citron på fisken innan jag stekte den. Blev som ett tunt fras, nästan lite karamelliserat. 3 min på varje sida blir perfekt. Gott som 17.

Oroligt inne i stan. Är väl nån som suttit inne som blivit utsläppt. Igår kväll var det skottlossning i Stenhagen. Idag var det ett knivmord i Gottsunda. Nu ikväll pådrag i Gränby. Inte sett varför än.

Vädret ställer till det trafikmässigt med. Så många avåkningar, senaste dagarna 2 bussar och en lastbil har åkt av på nästan samma ställe vid Lejsta. Nån äldre har blivit påkörd av en traktor som plogade inne i centrum. Sen bara avåkningar på mindre vägar. Tror Rasmus haft det körigt med bärgaren.
Knakar och smäller i väggarna nu, kryper väl neråt. Nån gick utanför min altan precis när jag lagt mig. Det knarrar när nån går där. Fattar inte varför man går här nere, platt uppe utanför garagen
Här sluttar det ju lite och är både stenar och gropar.

Men nu börjar mina armar bli kalla så ska göra ett nytt försök med sömn.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13
14 15
16
17 18 19
20
21
22
23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards