Mina ord och tankar

Alla inlägg den 3 mars 2023

Av Neta - 3 mars 2023 23:38

Den på kvällen när man stängt av TVn men ändå vill sitta kvar en stund. Så rofyllt och skönt.
Såg bara Carina Bergfeldt och Svenska nyheter ikväll.
Men det är också den här stunden man saknar nån att småprata med, kanske om gästerna hos Betgfeldt eller hur han tog sig an nyheterna i Svenska nyheter. Eller bara prata ändå om stort och smått. Eller bara tiga med.


Fick direktleverans från hönsgården idag, halva priset mot butik, 30 st. Färskare blir det inte.
Annika kom precis när jag skulle frukostera så hon gjorde mig sällskap en stund. Va så soligt o fint ute så när hon gick tänkte jag ge mig iväg ut och upp till affären, skulle bara fylla dosetten och ta en kopp kaffe först.
Dricker ju te till frukost men avslutar med en kopp kaffe.
Då hade solen gått i moln och det var inte alls så frestande att gå ut. Behövde jag till affären? Mjölken va slut men jag hade matlagningsgrädde och vispgrädde. Jag bestämde att jag inte behövde det. Blåste upp lite senare och nu kommer det rejält med vindbyar.


Fick ett nytt halsband med posten, en rosa blomma i ett hjärta av glas på 50 cm kedja. Hittade på *köp nu* på tradera. 39kr, var ju inte så mkt att fundera över.
Har ett liknande jag köpte på torget i Visby, ett ljusgrönt i oval form. Det kostade inte 39kr. Kul med fint krafs.

Fick också 2 linnen på posten jag beställde i onsdags, hade dom på bevakning. Ett rött och ett marinblått. Långa som en tunika med fina motveck från bysten. Fanns i många färger.


Från bonprix. Å inte dyra som ni ser. Köpte med krympmån, deras trikå kan krympa och kanske blev ärmhålen lite stora. Men har både röd och marin BH så det löser sig. Blir fina både till 3/4 byxorna och dito tights. Haft en lika med ärm. Den är kasserad.

Gjorde tacofärs. Så blev en sån tallrik ikväll


Här innan färsen dock, rödlök, majs, sallad, tomater, oliver, champinjoner, sockerärtor och rättika. Fick 2 påsar tacofärs förutom det jag tog till det här. Lite färdighackad rödlök i kylen och 4 påsar stekta champinjoner när jag ändå höll på.
Rensade i kylen och slängde lite gammalt.


Lånade den här bilden från facebook, nån akvarelltråd. Så otroligt fint. Hoppas, hoppas att mina kommer i år.

Nu ska jag lägga dom avsvalnade förpackningarna av tacofärs och svamp i kyl o frys. Släcka ner och krypa i säng.

Av Neta - 3 mars 2023 01:11

Kan bli mer snö också, och minusgrader igen.

Fått mitt elstöd, fick ungefär dubbelt så mkt som jag trott, samma fick L . Vete 17 hur vi räknat men det var ju åt rätt håll iaf.

Frusen som 17, blodvärdet är inte jättebra tror det är därför. Kl är mitti natten men jag sitter fortf i soffan. Känner mig lite nere. Hört med både Mi o Ma och Annika om vi kan ses i helgen men alla är upptagna. Så blir det ibland. Funderade på fråga L men han ska väl dansa.
Blev sugen på att dippa grönsaker när jag såg ica-reklamen, få se om jag kan ta mig till affären efter blomkål och gurka. Mjölken är slut också, och äggen men det får jag ev direktleverans på i morgon. Ska köpa från gården där Annika köper.

Inte blev det nåt tvättat idag heller men det går väl ingenstans. Ingen kris heller.
Gjorde soppa på spenaten från igår och hade i purjo, ramslök och körvel. Blev jättegott. Spädde med 2.5 skaldjursfond och skvätten jag hade kvar var ungefär så mkt med.


På slutet hade jag i lite tärnad mozarella och ett stekt ägg jag skurit i bitar. Orkade inte koka och skala. Skala ägg är ju hopplöst, får alltid med hälften av vitan också.


Gjorde en varm mozarellamacka i airfryern med. Är salladskrydda på, hade på det och tomaterna efteråt.

Hittade iaf thaibuljong på matsmart, så beställde lite därifrån. Kommer ju också till dörren med Best. Blir alltså thaimat här snart, nåt med kyckling.




Beställde den här idag och en matta att skära på. Ska försöka göra egna passepartourer. Dom kostar mellan 70-100 kr styck. Fått för mig att jag vill ha ljusgrå och ljust rosa. Hoppas hitta nån bra kartong men den vill jag se o känna på. Tänkte jag ska träna på skrivarpapper först. Ev köpa en rondellkniv, fick tips om det.

Ja fred i morgon. Man får väl mysa till det med lite grönsaksdipp då. Köpa en påse Holliday. Har några räkor kvar med så,kan bli pizza med det på,lörd kanske. Då ska jag iaf se SMB.

Hyllan jag beställde i januari har kommit. Så nästa vecka kommer J och sätter upp den. Hoppas C kommer o hämtar teakbordet med så jag kan få flytta in i det nya.

Blomman verkar inte ta sig, den får chansen till i morgon. Sen slänger jag den. Har inte planterat sticklingarna än heller så gör kanske det med och slänger amaryllisarna. Den nya knoppen på den i köksfönstret har torkat trots *snapsglaset* med vatten i veckan. Exakt det hände i fjol också. Funderar på att köpa konstgjorda orkideer till sovrumsfönstret. Drar ju aldrig upp persiennen och glömmer vattna därinne.
Måste försöka ta mig ut efter posten i morgon med.

Ja ni nu får jag nog lov att avveckla dagen ändå. Jösses va sent det blev ikväll.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13
14 15
16
17 18 19
20
21
22
23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards