Mina ord och tankar

Alla inlägg under augusti 2021

Av Neta - 17 augusti 2021 01:08

Vi åker ett helt halvt dygn tidigare Haha! Men dom har ju lovat oväder med stora regnmängder här i morgon och i det vädret vill man ju inte ha en tid att passa. Så vi hyrde en villavagn på en camping nära färjan. Inte så himla dyrt och vi kommer ju förmodligen inte dit förrän sen em. Så blir ju i princip bara äta o sova. Färjan går vid 9 så blir ju en halvtidig morgon iaf.

Sen blir det en blåsig överfart. Men det är väl bara att sitta still och följa med i krängningarna. Antar att dom har stabilasitorer som Ålandsfärjorna har. Å den har vi åkt när det blåste 28 skm. Här va det senaste jag läste 10-12.
Har packat åt mig själv i nya väskan. Himla bra väska f.ö Nu ska jag packa lite praktiska saker i morgon som kaffe och annat, frukost m.m Och göra i ordning ryggan till båten med lite ät och drickbart. Bara frukt hittills, men vi tar med varsin macka och så köper vi kaffe där.
Lite orolig för E som har dålig balans. Tur hon kan hålla sig i rollatorn.
Fattar inte att vi äntligen är där nu, väntat och längtat hela sommaren.

Så nu ska jag sova! Godnatt!

Av Neta - 14 augusti 2021 23:54

Å det så det smattrar på fönsterblecket. Sniglarna jublar väl för har inte lagt nån Snigeleffekt i matarna. Ren slöhet.

Elle var betydligt piggare idag, igår kväll var hon nästan speedad, blev lite fundersam ett tag. Försökte dela min oro med hennes pappa men skrev på messenger och fast man ser att han läser så svarar han väldigt sällan då utan nån v senare när vi pratar i tfn kanske. Men huvudsaken är att han vet.

Fortsatt tvätta idag, jackan och en hood, separata sen en mörk maskin. Fixat till mig själv lite med, oönskad behåring och sånt.
Högen på bordet som ska packas blir allt större. Ska ju inte bli så varmt vilket är lite skönt faktiskt. Men iaf kortärmstemp och sol de flesta dar. Ska regna på onsd fm och vi är där 11.30, så hoppas det slutat då.

Ätit av den där tacofärsen för 3e dan, idag gjorde jag köttfärssås m oliver av den och kokade spagetti. Blev en matlåda också, så få se om jag äter den i morgon eller om jag fryser den då. Kokar sällan pasta nu, vet egentligen inte varför. Ovan som jag var blev den lite överkokt med. Gick ju iofs att äta men ändå.
Åt sent med så blev bara mat en gång idag. Men åt frukost 11. Kom på ikväll att jag inte har nåt pålägg, osten tog slut och jag hade tänkt åka till affären men inte kom ju jag ihåg det sen i alla bestyr.


Tog visst en bild på såsen. Hittade en liten söt burk kross tomater, som en halv vanlig jag hällde i + lite chilisås och en färsk tomat. Sen oliverna som var kvar. Saltade lite och tog i lite sv.peppar m kvarnen.

Har ett par maskiner till att fixa i morgon, få plagg så kör kortprogram på dom. Sen en vit 60 jag ska köra på må fm.
C ska hämta och byta min resväska i morgon, hoppas jag får den jag ska ha på månd på dan sen för då ska L och hon byta bil. Blir väl i Enköping.

Men nu ska jag krypa ner ordentligt i sängen och försöka sova.

Av Neta - 13 augusti 2021 23:52

Satte på första maskinen som tar 3 timmar redan vid 8. Lakanen jag rev ur igår. Sen kört ett par maskiner till. Fortsätter i morgon med en tunn täckjacka jag ska ha med mig, måste ju tvättas utan sköljmedel. Ska ju bara vara 17-18 gr på kvällarna och blåser det också då behöver jag den. Sitter ju still och dessutom fryser jag lätt.

Märker att jag varit igång mkt ett par dar nu. Kroppen blir ilsk direkt. Just det här plockandet, att gå fram o tbx. Ont och känner av astman. Lider ju av ansträngningsastma, flåsar som en ?jagvetintevad? vid ansträngning och får pipandning. Har medicin att inhalera men tänker inte alltid på det.
Gick också igenom necessären. En del saker har ju gått ut, knappt använda. Frågan är om och isf hur länge man törs använda dom.
Hittade min Chanel no 5 med. Haha! Länge sen jag använde nåt sånt.


Bestämde mig för att byta min resväska idag. Den rosiga är min vanliga som knappt räckte för 4 dar, men rätt långt upp till den gröna. Finns en medium av den som är ungefär som Elles röda som tyvärr är slut på Clasisjön annars hade jag köpt den i en annan färg. Bra djup i den ju.
Får nu en som är lika grund som min rosiga men det får gå. Går ner en strl, har en som är större än den gröna med så klarar mig nog. Den är den största i ett 3-pack, där C knäckte dragkedjan på den mellersta första gången den användes. I det finns en mindre lagom för en övernattning med. Blir ju iofs lite packning nu men får väl ta en kasse extra i värsta fall. Är ju skor och necessären som tar plats. Resten trycker man väl ihop.

Elle kan äta igen men är långt ifrån som hon brukar. Tar väl några dar. Vi åt resterna av tacosen ikväll. Blev köttfärs kvar ändå så ska försöka göra nåt med pasta och den i morgon.

Jäklar vilken smäll det kom nu, lät som nån sköt mot plåt. Brukar ju vara hur lugnt som helst här. Men det är helgen före skolstarten. Kan va stökigt på byn då. Men brukar mer vara nere vid skolorna.

Ja ni så nu ska jag ge min kropp lite dunder och hoppas få sova inatt. Tvätteriet fortsätter ju i morgon. E var så smart så hon gjorde ett tvättschema, så smart var inte jag.



Av Neta - 12 augusti 2021 23:44

Jag gjorde det där muggbrödet. Blir 3-4 små skivor i en normalstor mugg. Bör väl vara en någorlunda rak mugg.
Jag gjorde på 3 msk mandelmjöl, hade i 1 msk rostade sesamfrö, 3/4 tsk bakpulver, kallpr rapsolja lite drygt 1 msk och 1/2 krm salt, så ägget.
Det blir ett lätt och luftigt bröd av det. Glutenfritt också. Ska testa att göra på havremjöl med har jag tänkt.


En kul grej att lära barn kanske, göra eget bröd till mellis. Eller när man glömt att ta fram eller köpa.

Här har vi annars haft ett par oroliga dagar, Elle har inte mått bra. Kunde helt plötsligt inte äta och de livsuppehållande hormonerna hon tar ville inte riktigt klicka in. Kände sig dock lite bättre ikväll. Så glad att jag bor så nära när det blir så här. Igår va hon helt slut och nästan grå i ansiktet. Hon löser för det mesta sånt här själv med hjälp av rådgivning. Men oroligt är det iaf, morsa slutar man ju aldrig att vara.

Kan vara så att jag blivit lite svärmor med. Haha! Det är jag ju iofs redan men C har ju träffat en kille från Enköping 2 år äldre än henne. Ikväll fick E och jag träffa honom. Så trevlig och väluppfostrad. Vi åt tacos ute på baksidan och sen glass och varma hallon. Så mysig och trevlig kväll som slutade allt för tidigt. Inte verkade han bli så skrämd av oss heller. Haha! Ni som känner oss vet ju hur vi kan babbla på.

Hade städ tidigare på dan med, en tjej som tagit över efter min Maria som fortf är sjuk. Hon hjälper mig med allt möjligt, går upp med sopor t.ex och idag drog hon över altanen eftersom vi skulle sitta där. Tog fönstren på insidan för det var så mkt flugskit. Ingenting är liksom omöjligt.

Har börjat tvätta till Gotland nu, fick nya resväskan av C ikväll. Den är gigantisk. Nästan så man kan flytta in Haha! Ska gå igenom necessär, reseapotek m.m också. Ifall man behöver köpa nåt. Pirrigt att det är så nära nu.

Men nu ska jag krypa ner i en renbäddad säng. Tog en dusch nyss och ni vet känslan att krypa ner i renbäddat då. Hade plockat ur och i en maskin disk innan med för att slippa mötas av den i morgon. Så nu är jag lite trött.

Av Neta - 11 augusti 2021 00:59

Mår inte 100, jobbigt när leder strejkar. Sen är det jobbigt med allt tjafs som blev. Inte så att jag backar, aldrig! Det blev verkligen droppen, men ändå. När man trott en sak som sen visar sig vara helt fel. Men jag klarar mig väl, värre för tjejerna, mest för C. Tur hon har Marcus nu.


Har ju blivit så förtjust i culottebyxor, har både 3/4 och långa. Haft dom 3/4 så mkt så tyckte jag behövde ett par till. Köpte dom här. Knapparna ska dock tas bort.


C köpte resväska åt mig idag med. Älsk på den färgen. Den hon hade sönder var aningens mindre men den fanns inte som singel. Hade ju problem att få med allt för 4 dygn i min rosiga, den är mer för dubbelkryssningar. Va ju därför jag köpte setet med 3, den var djupare och va det jag var ute efter. 28 cm ist för 22. Nu blir vi ju borta i 7 dygn. Tur vi har takboxen.


Blev så glad när jag såg det här, det ska alltså bli en 4e Göta kanalfilm. Med Per Andersson o Tomas von Brömsen. Så Röse, det kan ju bara bli bra! Inspelning spågår Haha!


Det här då? Vore väl inte fel. Såg en kompis som ska åka till Ullared, tänkte att det kanske är dit vi ska när jag fyller. Men så såg jag det här?. Men tack Annicka för iden med Ullared från början.

Lunch idag blev nästan som middagen igår. Fast köttbullar ist för isterband. Fick iaf lite vitkålsstuvning kvar, ev fryser jag det.


Kvällsmat blev det här. Tyckte jag var värd det. Haha!

Hittade också 2 recept idag som jag bara kände att jag måste prova.


Kolasnittdeg och hallon. Men hallå va gott!

Sen drt här när man är sugen på färskt till frukost eller fikat. Av sånt man alltid har hemma.Görs i en smord mugg.


Ska prova redan i morgon! Står hur man gör havremjöl, men mandelmjöl görs på samma sätt, bara mixa mandel till mjöl. Det du köper är precis det. Välj själv om du skållar eller inte.
Annicka dom säljer kilopåsar med mandel skitbilligt på Ullared Haha!

Börjat tvätta och plocka hop lite saker till Gotland nu.


Längtar ju inte mindre när man ser det här precis! Rosenbaren vid Stora torget.

Men nu ska jag ta min längtan och mina drömmar till JBs land.

Av Neta - 9 augusti 2021 22:08

Råkade publicera inlägget. Haha!

Ja så i helgen får man väl börja tvätta och lägga fram det som ska med. Ska få en ny resväska ist för en som C haft sönder. Hon och hennes nya kille kommer hit på torsd och ska käka tacos med oss. Ska bli kul att se hur han är. Militär som pappa till henne då, fast lite mer stridis än L och boende i Enköping.

Har problem med min medicin för benskörheten med, slut hos tillverkaren och finns bara uppe i Hedesunda. Klarar mig till den 26e men sen vet jag inte. Högkostnaden börjar om den 24e så vill ju helst hämta innan. Få se hur vi löser det, får väl kontakta Vc.


Fick den här idag. Haha! Funderar på att skicka den till de gitarrister jag känner.


Köpte ju färskpotatis i Österby igår. Jäklar vilken fin potatis, och god. Värd sina 20 kr. Ska snåla på den lite. Stuvad färsk vitkål och isterband till. Så blir väl korv eller bacon i morgon till stuvningen som är kvar.

Ska gå och ta medicinen nu och lägga till värktabletter. Hoppas få sova ovärkig inatt. Jag vet att det heter värkfri men det där lät roligare. Haha!

Ha en fin natt du med!

Av Neta - 9 augusti 2021 21:50

Idag har det skurat lite och va bara 18 gr vid 11 så åt min frunch inne. Kom igång sent då jag vaknade ett par ggr av värken i fingrarna. Är väl inte underligt att jag tappar saker numera. Allt från teskeden på morron till tyngre saker. Ibland kan jag bara inte hålla fast.
Kom en skur till efter ett par timmar så jag har inte ens varit till postlådan. E kom in men hon hade inte heller kollat den. Vi fikade lite bara. I morse kom jag också på att det är ju för 17 nästa vecka vi åker hit.


I år bor vi ungefär 200 m norrut i en egen lägenhet. Men har väl typ samma fina utsikt och solnedgång. och en hel vecka. Förra året åkte vi ju bara 4 nätter. Här är det fotat från Novi resort där vi också hade en lägenhet, större än vi har i år med balkong i 2 väderstreck.
Nu har vi i markplan, anpassat och med egen uteplats. Är lite hotellstandard där med men vi ska fixa iaf frukost och förmodligen köpa hem mat på kvällen. Finns ju gott om ställen som även har catering. Går väl ut och äter nån gång med. Vi bor faktiskt billigare i år på 7 nätter inkl resa än vad bara hotellet kostade i fjol. Då förstod vi inte att man kunde boka paketpris.
Det här kommer iaf att bli bättre för oss annars med, inte bara pengamässigt. Kommer dock att sakna Novis frukost. Vi kanske går dit nån morgon och äter där. Kostar bara 150 styck. Hmm?

Av Neta - 8 augusti 2021 22:05

Igår kom en tjej hit från Dingtuna. Jag har inte känt henne jättelänge men hon är en glad skit. Hon kom med kräftor, 2 pkt, 3 fl vin och en burk rom. Så det blev en halvspontan kräftfest.


Elle och jaghade gjort lite sushi och några krustader, dom är dock slut här. Lite kul att få dricka vin med en annan kompis, E dricker ju inte och C kör ju oftast. Jag dricker ju inte själv, alltså ensam.

Kvällen gick fort, prata kan vi ju alla tre.


Avslutades med ett glas dessert Haha!
Hon sov kvar, lite ovant med en annan människas ljud. Hon ville dessutom ha balkongdörren öppen, jag var väl inte helt bekväm med det. Tänkte på djurlivet vi har här, grävling, igelkottar, katter och fåglarna. Men satte för nätet och band fast dörren i fönsterhandtaget så den inte kunde öppnas för mkt.
Nu när jag skriver det här undrar jag varför i hela friden vi inte öppnade fönstret för ist. Haha!
Jag sov lite halvdåligt men hon hade hört mig snarka på morgonsidan sa hon. Mig? Nä måste vart grannen Haha!

Upp vid 9, E kom in och vi åt frukost. Sen lastade vi rullstol, rollator och oss in i hennes BMW. Inte min favoritbil, låg, inget stöd för fötterna och trångt bagageutrymme trots halvkombi så Es rollator ställde hon bakom förarsätet.

Vi for till Österby som hon ville se. Ett varv med bil först innan vi parkerade vid herrgårn. Där drog hon mig, hade väl inte den bästa kondisen men är iaf stark.


Svårt att se på en bild men där surrade det humlor.


Fin vy som man ju saknat lite.
Sen kollade vi in trädgården vid orangeriet, innan vi gick in i stallcafet och fikade.


Zinnia


Jungfrun i det gröna

Köpte en påse färskpotatis för 20kr i en strl vi kallade för rullstenspotatis då vi var små.


Typ lunch


Kolla in radion! Minns ni den? Tog 5 min på sig att bli varm. Haha!


Fin komposition.

Ja sen for vi hem och Birgitta åkte tbx till sin stuga i Vittinge. E och jag slöade, kan hända att vi slumrade till lite.
Åt sushi som blev kvar igår och senare lite pannkakor.


Munksylten köpte jag på Gotland förra året. Den är på äpplen och rabarber, fräsch och inte jättesöt. Från Piteå Haha!
Brunnebys blåbärs med punch är ju en favorit.

Dom säger att OS är slut. Han knappt fatta att det börjat Haha!


Det här hade hembageriet lagtut på sin Fb, så dom hade ju koll iaf.

Nu ska jag fixa lite i köketsen blir det sänggång.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards