Mina ord och tankar

Alla inlägg under augusti 2021

Av Neta - 6 augusti 2021 23:17

Vaknade inte förrän halv 10 men blev väckt av C 6.15 som påstod att jag ringt henne vid 5. Fattade nada.
Vet iofs att jag nånstans på morgonsidan tittade på tfn för att se vad kl var men hur mkt den va då kom ju inte jag på sen. C var också den senaste som ringt mig så måste väl isf kommit åt nåt. Den tiden och utan glasögon, ja ni fattar. Haha!
Stackarn ringde alltså tbx så tidigt, trodde väl det hänt nåt. Det hade det på sätt och vis, vaknade i natt nån gång av att mina fingrar satt fast. Som du tänker dig att du håller ett barnvagnshandtag. Dom gick inte att räta ut. Fick tänja mm för mm. Fram och tbx, in och ut. Men att ringa till henne för det, näe.

Satte på en maskin när jag gick upp, fixade frukost och gick ut och satt mig på baksidan. Då var händerna ok igen. Så skönt där ute idag. E kom och vi fikade sen gick vi till pergolan. Idag var vi 6 st + Indra. Tänk att min padda äntligen lärt sig vad hon heter, inte Tindra utan Indra. Haha!

Visade det här


Fanns på Uppsalahems insta och Fb men hon hade också delat i Björklingegruppen. Tanterna tycker det är skoj iaf. Hoppas några fler vågar sig ut.

Vår hyresgästförening bjuder ju alla på grillfest 28 aug, alla boende på Prästgårdshöjden och jag antar på S Långåsvägen också. Före det har vi en loppis till. Så kul att bo där dom verkligen gör kul saker inte bara har tråkiga möten. Och grillfesten verkar alla intresserade av.

Efter pergolan åkte jag upp till Hemköp för min medicin hade kommit. Sen hem och kokade korv m bröd till lunch. Andersson & Tillmans wienerkorv.
Slöade lite med E ute efter att vi plockat fram räkor och avocado ur frysen. Vi ska ha kräftfest modell mindre i morgon. Så vi gjorde lite plock till den och samtidigt lite kvällsmat.


Så gott och så länge sen vi gjorde själva. Vattnade det som behövdes och nu gick hon in.
Ska strax gå i säng men ville skriva lite här först. Ska regna från 12 i morgon så vi får sitta inne m klorna. Tog fram kräftlådan iaf.
Får en nattgäst i morgon. Få se om vi lyckas bädda soffan, lite bökigt att ta fram grejerna när man inte kan stå bredvid soffan.
På sönd blir det en tripp till Österby för lunch. Kan bli en liten prommis med. Ska bli kul att visa henne det.

Av Neta - 5 augusti 2021 23:04

Fått massor av hjälp idag. Både ute och inne, på fram och baksidan. Så skönt och för honom är allt så enkelt och fort går det. Xet var så omständig så fort nåt skulle göras, aldrig det logiska sättet och oftast fick man vänta länge. Har jag iofs gjort på J med. Men det han gjorde på 3-4 timmar idag hade tagit flera dar för L. Han är både skitduktig och händig, inte tal om nåt annat. Men J är på ett annat sätt.

Skrev ett klagomål till Uppsalahem igår om vår baksida och bad dom ta bort det långa gräset och sly.

Före


Tidigt i morse började dom

Efter


Lite luftigare då. Rena motorvägen ner till mig.

J sopade det dom ställt till och sopade åt Linnea med av bara farten hon var så nöjd med att få fint på baksidan.


Idag var vi med både på insta och Fb. Så kul att dom vill uppmärksamma våra träffar. Betyder nog mkt för dom som inte tar sig så långt. Indra, hunden är vår maskot. Händer att vi fikar, men oftast ses vi bara och pratar.

J bytte fönsterlampa åt mig idag. Så nu har jag den med på fjärrisen. Lite bekväm får man vara. Haha!

Min nya kompis ringde idag och frågade om hon fick komma på lörd och ta med lite kräftor. Sova kvar och att vi kanske kan göra nåt på sönd. Blir förmodligen Österby. Klart hon fick!

Elle blir väl med också, iaf på kvällen. Så vi bestämde att vi gör lite sushi. Bara kräftor blir man ju inte mätt på.

E och jag åt tillsammans ikväll, knöt varsin plocktallrik. Tittade på Ernst som hade besök av Tareq. Precis när hon skulle gå så fick hon ett meddelande på messenger från L. Hans syster har dött. Hon var gammal och dement och blev änka för bara några månader sen. Fast det hade hon nog aldrig tagit in. Nu är 2 av 8 borta i den syskonskaran. Men det är väl tidens gång, men icke desto mindre sorgligt.

Men nu ska jag avveckla dagen och krypa i säng så småningom.

Av Neta - 4 augusti 2021 23:00

Idag har jag äntligen tagit tag i framsidan. Ansat blommor, ryckt ogräs, klippt överblommat.
Det tar sin tid, måste ju sätta mig ofta. Blåkornet börjar verka också, attans så fin lådan börjar bli och fuchsian är full i knopp. Ska fylla på med kogödsel i stora rabatten i morgon.


Kommer en andra blomning på dvärgsyrenen. Aldrig varit med om att syrener gjort så. Men glad åt det är jag så klart.

Va en kort sväng till pergolan. Elle handlade åt mig så jag fick hem yoghurt, ost o frukt. Det tar slut först här.

Vi köpte sallad från pizzerian idag. Man får vara matlat när man grejar ute. Hon tog kebab och jag en räksallad.

I morgon kommer sonen, gjort en lista på det jag vill ha hjälp med. Kanske R är med också. Själv ska jag ta tag i baksidan.

Nu har jag precis ätit en hamburgare till medicinen. Glott lite på TV. Blir sängen strax!

Av Neta - 4 augusti 2021 00:01

Häromdan gjorde vi väldigt vacker mat, färggrann så det förslår


Det här receptet men vi bytte ut kycklingen mot 200 g skalade, frysta räkor och skippade nötterna. Vi tillsatte också 1 riven vitlöksklyfta och 1 msk riven ingefära.


Vi hade sesamolja ist för olivolja, fräste alla grönsaker, vitlök och ingefära i såserna och oljan. Sen hade vi i färdigskalade räkor frysta när allt annat var klart. Det för att dom inte skulle krympa. Tog alltså bort pannan från värmen, rörde ner räkorna, la på locket och lät dom stå så i 5 min. Åt sen med sesamfrö men det hade vi kunnat skippa.


Gott var det iaf och snabbt gick det när allt var skalat, ansat och skuret.

Av Neta - 2 augusti 2021 23:08

Enligt dom som är vakna tidigt alt sover med fönster öppet fick jag veta att det regnat i natt och på morgonsidan med. Annars har det här med regn varit som vanligt här, misstänkt torrt på marken då vi kom hem igår kväll. Regn och oväder hos C idag men här hade vi växlande moln då.

Jag sov till kvart i 10 med lite sovpauser för dränering i natt. En kul sak hände på fm, dom hörde av sig från Uppsalahem och frågade om dom kunde få använda sig av mina foton och min text om träffarna i pergolan. Så i morgon läggs det ut på deras insta och Fb.

14 gr idag, är det höst nu?

Annars var dan ganska slö, kom väl efter lite från igår. Vilken dag vi hade, dels få vara hop så där en hel dag, dels alla intryck och fina saker vi såg, det goda vi åt. Nu vill jag ju jättegärna tbx upp men hinns väl inte den här sommaren. Och åker vi igen tror jag vi ska åka en vardag och ha en övernattning. Nu har ju C en kille så inte alls säkert att hon vill åka. Frågan är om man kan intressera nån annan.
Vi såg igår att man kan bo i stugorna i Järvsöbacken även den här årstiden.

Vi provsmakade den Hälsingeostkaka från Järvsö som E köpte igår, idag. Men jämfört med den småländska ligger den i lä. Smakade ingenting, rätt konsistens dock. Den behöver man inte ödsla pengar på.

Drog ut en stugkomihåg jag haft i datorn idag. Inte ändrad sen barna var små. Vi gjorde en del strykningar och la till en del. C blev dock jättebesviken då vi strök leksakerna till stranden. Haha! Får väl köpa en spade åt henne.





Rätt praktisk att ha ändå, den var nog mest för Marholmen. Man lärde sig snabbt att även utrustade kök hade sina brister. Kom precis på att jag ska lägga till nypgalge och nåt mer som försvann igen.
Nu hyr vi med fullt utrustat kök och slutstäd. Det finns allt utom diskmaskin. Därav inköp av papperstallrikar igår. Jag har en Malungskomihåg i datorn med och en för vad man ska packa till sig själv. Den till Malung innehåller mest vad man skulle ha i husvagn och förtält den veckan.

Så nu ska jag gå och låsa dörren. Hänga en tvätt och sen krypa i säng. Hoppas få sova bra utan värk.

Av Neta - 2 augusti 2021 14:11

Vi var alltså på Albert o Herbert i Bollnäs. En lågprisaffär med kvalitet kan man säga.

Dn hopvikbar kasse som var betydligt snyggare packad då jag tog den Haha.


Var jag än kommer köper jag servetter. Vet inte varför men finns ju så många fina.


Underlägg till köksbordet


Undrrlägg till matbordet i vardagsrummet


Handdukar


Till Gotland, det rosa är en insektsspiral


Sjösten


Och till slut lite ätbart. Jordnötterna ska bli jordnötssmör. Man bara mixar ett tag så blir det smör. Går så klart att göra på alla nötter och mandel med.

Av Neta - 1 augusti 2021 23:40

Redan vid 9 i morse kom C och vi drog iväg i lagom väder. Rätt högt i tak och med en och annan blå lucka i molntäcket. Inte så varmt då men det är ju också rätt skönt. Tror det var 15 gr då vi åkte.


Göasspaus i Ockelbokorset. Sen vidare. Vi pratade så hon missade avfarten i Tönnebro så vi fortsatte upp till Söderhamn där vi körde en raggarrunda. Väldigt dött i den stan men fantastiskt fina blomplanteringar. Kände igen oss iaf även om det var länge sen vi var där.
Kaffe och äppelpaj på Donken sen vidare på väg 50 mot Bollnäs.
Om det var dött i S-hamn var det nog ännu värre i Bollnäs.


Här var det dock lite fart. Vi gjorde några fynd, köpte upp oss på papperstallrikar och den största myggspiral jag sett som dessutom var rosa.
Jag köpte underlägg till matbordet i vardagsrummet, svarta med blommor på. Och gulrutiga dito till köket. Lite mer ocksådå priserna ju är väldigt låga.
Vi gick där så länge att vi fick skippa Träslottet och bränna direkt upp till Järvsö och Stenegården.
Hälsingland är ju känt för sina vackra hus med mycket snickarglädje.


Det härt.ex Som innehåller restaurangen där vi åt en middagsbuffe med 4 varmrätter och ett grönsaksbord jag aldrig sett maken till. Flera olika sorters hummus, jag räknade till 8 olika råkostsallader, bulgur, qinoa och kokt potatis. Vattenmelon och ett otroligt gott hembakt bröd.


Man fick ju ta lite av allting så man orkade, backade på laxen och rödbetshummusen sen. Laxgratängen var väldigt god, kycklingen i kokosmjölk lika så. Vegogrytan var bl.a med kikärtor, sauash och tomat. Rödbetshummusen här tyvärr under potatisen ska jag försöka göra själv.
Kaffe och en otroligt god småkaka samt bubbelvatten ingick och det kostade bara 135kr/pers.
Fin miljö även inomhus, vill ju inte fota så mkt folk så fotade ett par detaljer.


Nästa gång ska vi ha lite mertid på oss.

Fina miljöer utomhus, tunnbrödet var tyvärr slutsålt men Elle köpte en bit hälsingeostkaka ovh nån liten syltburk.
Vi hamnade också mitt i en auktion.


Sen for vi över bron upp till kyrkan. Var lite folk runt LillBabs grav så gick aldrig fram men fick en bild av en kompis.


Sen for vi hela vägen upp till toppen på Järvsöbacken och kollade på utsikten


Såg ett sött litet andhus i dammen längst ner. Sen vände vi hemåt. In en sväng vid Undersvik och Orbaden, båda ställena har vi lite minnen ifrån.

In en sväng på Coop i Bollnäs.

Kilafors for vi bara igenom för då hade himmlen öppnat sig. Framme i Tönnebro. Trafiken stod still på E4 och nu började magen kurra lite igen. En korv m bröd är ju aldrig fel och korven fick 10 p på macken där, kaffe och en bulle med. Regnet vräkte ner. Vi avvaktade lite med sjöutsikt.


Till slut så tyckte vi att trafiken flöt så upp på E4. Men efter typ 2 kurvor var vi ifatt. Ibland stod det still, ibland gick det i 60 iaf men för det mesta kröp vi. Släppte inte förrän söder om Gävle.

Nu har jag landat vid köksbordet. Ska strax gå i säng.

Tack för uppmuntrande kommentarer, erbjudande om juridisk hjälp och allt stöd på inlägget igår. Förutom pengarna och att det så klart är tråkigt är det ju bara tjejerna som blir drabbade ändå. Jag inser när jag tänker tillbaka på sista tiden innan skilsmässan att han inte hade ändrat sig så mkt som jag trodde.
Kan han inte bete sig som en vän är han ju ingen vän och förtjänar ingen energi. Han förlorar ju själv på detta i längden.
Vi pratade på hemvägen idag och försökte komma på någon som kunde få hans plats men både skolor och jobb har ju börjat då. Personen måste ju känna oss, funka med oss, vara lika galen som vi kan bli och ha körkort.
Är du den personen så har vi en bäddsoffa över, 18-25 aug. Haha!
I vilket fall har jag fått lite tips om han krånglar med att betala tillbaka.

Ska fota det jag köpte och lägga ut i morgon.

Av Neta - 1 augusti 2021 01:36

Jag har ju varit jäkligt stolt över både mig själv och mitt X att vi har kunnat ha en så bra relation som vi haft. Vi har för tjejernas skull som velat det firat jul o påsk ihop och även gjort lite saker tillsammans. Han sa till mig efter vi haft en picknick hos honom att han tyckte det var mysigt att vi kunde göra så ibland. Ses och göra nåt alla 4 alltså. Han kom på Mors dag och var ju med oss på midsommar sen åkte ju Elle med honom hem några dar senast i mitten på juli var ju han och jag och Elle på Barva. Då både hämtade han oss och körde hem oss, men den kvällen var han frånvarande, inte alls sig lik, såg mig inte i ögonen när vi pratade. Jag fick en konstig känsla i magen.

Han har ju naturligtvis haft mer kontakt med tjejerna än mig. Har han varit här har han varit hos E men hjälpt även mig otroligt mycket. Har kunnat gå veckor utan att han och jag haft kontakt.

När vi bokade Gotland bokade vi med honom. Från början hade vi ju tänkt fira min 70-årsdag där. Nu blev det av olika skäl inte så, pandemin är en bidragande orsak. Det har varit tufft för företagare t.ex och så några av dom vi tänkt kunde inte komma.
Men vi kunde ju fira lite med familjen, dom är ju ändå dom jag helst vill fira med och där inkluderade jag honom men sa också att han fick säga ifrån i tid om han inte ville åka.
Var också för Es skull vi ville ha med honom, vi var ju begränsade av hennes bristande ork i fjol. C skulle inte behöva dra hela lasset med att hjälpa oss, köra bilen m.m själv i år.
Han hade inte så bra ekonomi efter flytten så jag betalade för honom. Just för att det skulle underlätta för alla.

Men dagen efter Barva sa han ifrån och då så sent att jag inte kunde boka om och få pengar tillbaka. Låtsades som han hade något annat och måste kolla med det. Jag hörde ju att han ljög.
Sen sa han också något som fick mig att se rött. Att han måste få ha ett eget liv men tydligen var det nån (jag) som inte förstod det.

Jag har haft ett eget liv efter skilsmässan och drt har han också utan att jag påverkat det. Som han har farit runt med sina danskompisar på dans över halva mellansverige. Jag har bara tyckt det varit kul och lite mysigt.
Sen har vi ju tyckt att tjejen där utnyttjat honom lite väl mkt men ändå lämnat det opå sin höjd påpekat det alla tre. Tjejerna mest. Det har ju fortsatt under pandemin, han har skjutsat henne till frissan i Katrineholm, på läkarbesök både till E-tuna, Västerås och Uppsala.
Lite har väl killen hon är särbo med och åker till på helgerna skjutsat också menL har ställt upp otroligt mkt och jag har en känsla av, eftersom hans pengar är slut nu att han inte alltid fått bensinpengar heller.
Han tyckte ju när han fick 100kr av henne att han fått mkt. Då åkte han från Gröndal upp 2,5 mil till Flen och hämtade henne, åkte samma väg tbx och 12 mil till Uppsala på Fyris där han den dan betalt deras fika sen samma resa hem igen, förbi hemma hos honom och fram och tbx från Flen. En omväg på 10 mil varje torsd dom åkte.
Men det har ju varit hans liv ändå även om det ju påverkat de ggr Elle velat träffa honom, att veta att pappa är i stan men inte kunnat ses. Vet att hon varit ledsen över det ibland.

Så orsaken till att han sa ifrån Gotland tror vi är att han inte tordes säga nej till henne till nån dans dom trodde skulle bli i Barva när vi är där. Nu är den inställd men han har ändå inte klivit på Gotland. Och utsätter ju då båda tjejerna för det jag skrev ovan. Sa till dom att han tyckte 1 v var för lång tid att spendera med framförallt mig då. Vi var i Motala 6 dar första sommaren efter skilsmässan och då gick drt bra, tror han stått ut 1 dag till. Å varför helt plötsligt detta agg till mig från en dag till en annan? Efter att frivilligt kommit och varit med oss flera ggr den här våren.

Att jag betalt och inte kan boka om hans biljett respekterar han inte alls och då känner jag att då får det väl vara då. Jag tänker inte betala hans biljett utan det får han betala tillbaka nu. Beteendet mot mig tolererar jag så klart inte heller då jag vet att det inte stämmer.

Vi skulle haft en familjegrillkväll här förra söndan som jag vet att han sett fram mot men jag kände att efter det här fixar jag inte den och tänkte att den får han och tjejerna ha själva, jag åker härifrån dom timmarna. Kan inte sitta och äta som om inget hänt.
Men då la C in ett veto, och det var hon som önskat den här middagen. Hon tänkte inte komma om inte jag var med. Så då blev drt så att han inte fick komma ist.

Då åker han till Johnny på lördan, Rasmus fyllde år och han vet att jag inte kan åka dit. Visste att tjejerna skulle dit. Skjutsade hem E och fjantade in här 2 ggr som om inget hänt. Skyllde på nån mössa ena gången och lämnade diskmedel E köpt åt mig den andra.
Jag blev bara full i skratt för det var så patetiskt dels att han åkte till J, sen det. Han ville aldrig åka till J när vi bodde ihop, jag fick bara åka dit då nån fyllde. Så det här, ja jag skrattar fortf.

Så nu har jag inget att vara stolt över längre. Det har han förstört med råge. Tjejerna kommer säkert att fortsätta umgås med honom C måste ju ha hjälp med bilen ibland. Men jag kommer inte att göra det om han inte ber om ursäkt och har en himla bra förklaring. Samt betalar tbx pengarna. Knappt ens då.

Tråkigt som 17 är det. Men det här kan jag bara inte acceptera. Tjejerna blir ju drabbade så klart men vet att dom förstår mig men inte hans beteende. Så ska bli kul att se var och med vem dom ska fira jul. Jag tänker inte fira med honom och hit är han inte välkommen längre.

Så nu vet ni, nu är vi som ett normalt skilt par. Haha!

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards