Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 28 december 2022

Hur fan ska jag klara det här?

Av Neta - 28 december 2022 11:39

Nyår är ju den dan som Elle och jag firat hop efter skilsmässan. Även om vi varit tillsammans alla andra dagar som Valborg och annandagar m.m.så firade vi ju verkligen nyår. Tog fram nyårslådan och dukade med allt i silver, bytte dukar, tände silverlyktor. I Tierp tog vi mat från Gästis ena året och TP det andra. Här där sånt är dyrare har vi ist lagat maten själva.
Nu kommer jag inte ens att ha sällskap, ingen i familjen har brytt sig i mig. Dessutom är jag ju rasslig. Så jävla ledsen och kommer att sakna henne och vår lilla tradition massor.

Har varit rasslig sen lucia. Har ingen lust eller ork till någonting. Känner hur väggarna börjar luta över mig. Så trött på lägenheten. Frågade C om vi kunde åka på nån utflykt nån dag då hon var ledig men hon påstår att hon jobbar varenda dag. Är det ens tillåtet?

Vill inte åka med den där jävla färdtjänsten. Skulle vilja åka till en annan stad och göra nåt, gå ut och äta eller va som helst. Turista lite. Skulle behöva det, då kanske nyår skulle kännas lättare sen.

L ska ju på dans om han blir fri från sin hosta. Är ju på span. Annars ska han va hemma och då kan jag ju prata med honom i luren iaf. Han har haft det jobbigt med sin sorg nu också. Det hade varit tungt då han åkte härifrån via graven och när han säger det då vet man att det verkligen är så. Han är ju inte den som pratar så mkt annars.

Men det har gått ett år sen hon började kämpa nu. Försökte förtvivlat få hjälp med sin bihåleinflammation men togs inte emot nånstans. Sen gick det ju för långt och hennes inre organ tog stryk av cortisonbristen. En sketen jävla bihåleinflammation. Och vi visste inte att det var så illa. Hon sa ju bara att hon inte orkade nåt och ville vila och det är klart att vi respekterade det. Inte ens en pencillinkur hon fick av en nätläkare hjälpte ju. Det hade redan då gått för långt och där slutade hon kämpa, orkade väl helt enkelt inte. Å vi fattade inte hur illa det var. Fattade inte att magvärken var njurar som gav upp. Tro mig det känns, den maktlösheten man känner, det dåliga samvetet, men hur skulle bi kunna veta? Tror vi känner så allihop i dagarna nu.

Tog iaf ett test för att kunna utesluta corona igår, ett med svenska instruktioner. Å då har ju ingen av oss det.

Vill inte åka till nån heller som inte är familj. Inte ha nån här utom dom isf men nu blir det inte så. Grannen S tål inte hyacinter och kan inte äta vanlig mat.
Tänker inte ens handla. Orkar jag så har jag mat i frysen. Hade väl önskat att L kom tbx men han har ju planer och hade han inte det så är det många mil. C ska fira med Kompisar till M. J firar alltid med samma personer. Mamma är ensam men hon orkar nog inte heller.

Så jag ställer in nyår helt. Kollar kanske på TV från 12-slaget.






 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Torsdag 16 maj 20:17

Kan ju varna för han som står och säljer vid svandammen i Uppsala. Jag tänkte swisha de 35kr jag handlat för men blev ombedd att betala med kort. Det är draget 80kr såg jag idag från Bärprinsen (utan prickar). Min kompis köpte jordgubbar för...

Av Neta - Onsdag 15 maj 22:46

Då tog jag min B-vitaminspruta idag och jag känner redan kl 22 att jag är piggare. Det där med B-vitaminbrist är ju en hel vetenskap. Tar ju dom eftersom jag är överviktsopererad, GBP en op som inte hjälpte mig ett dugg. Gick ner mer under året jag...

Av Neta - Tisdag 14 maj 22:47

Rätt nere nu. Är väl den stora vårdeppen. Ska det vara så omöjligt att bara få må bra, vara glad och slippa fundera över saker som blir typ *konstiga* Kanske är jag något bättre i fötterna, vi får väl se, men jag törs inte ta ut nåt i förskott. F...

Av Neta - Tisdag 14 maj 19:08


Kall avocadosoppa 1 lit vatten + fond eller kycklingbulj.tärn 2-3 mogna avocado beroende på strl 1 kn salladslök, finskuren 1 brk creme fraiche 1 msk torkad dill Salt & sv.peppar En doft cayenne om så önskas 100 g fetaost Servera med...

Av Neta - Måndag 13 maj 16:11

Gurk & Avokadosoppa 1 gurka 2 avokado 1 hönsbuljongtärning 4 dl vatten 3 msk press citron 3-4 msk olivolja Salt, sv.peppar & lite cayenne 3 msk finhackad dill 1 kn gräslök, hackat Krutonger Skala gurkan och skär den i bitar H...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7
8
9
10
11
12 13
14
15 16 17
18
19 20 21 22
23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< December 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards