Mina ord och tankar

Alla inlägg under mars 2020

Av Neta - 20 mars 2020 00:16

Igår ringde C och ville åka till Hemlingby. Hon hade tänkt göra annat men fick reda på att kikhosteprovet var positivt och blev så sur då dom gjorde fel på det för nån månad sen så hon fick ta om det. Hon hade alltså kunnat haft besked för länge sen. Förmodligen är det väl det vi haft alla 4. E tog prov idag, jag tänker avvakta det. Vi har ju hostat mer eller mindre i 8-10 veckor nu.

Vi började iaf med att äta på Max, jag tog lökringar och mozarellasticks ist för pommes. Min kycklingburgare var också gigantisk. Kunde inte ens äta hela. Men allt det gjorde att jag dumpade, nåt jag inte gjort på år. Blev urtrött efter det så blev så att jag satt kvar i bilen. C gjorde några ärenden på apotek och i djuraffären. Hade tänkt passa på att köpa flyttkartonger och silkespapperpå Rusta. Nu var C snäll och köpte det ist. Blev lite krångligt då hon skulle ha in 40 kartonger i bilen men det gick till slut. Sen kom vi på att vid Furuvik, inte vid parken utan vid hotellet borde man kunna se sälar.



Men när vi väl kom dit började det skymma så vi gick aldrig ner. Men den restaurangen, Furuviks brygga ska få sig ett besök, attans va fint det ligger med uteservering på bryggan. Ni ser ett par lysande stolpar där till vä Haha!
Önskade mig genast en Mors Dagsmiddag där. Blev däremot inte imponerad av de havsnära stugorna. Varken placering eller området. Fula hus jag vet är svindyra. Hoppas dock kunna åka till parken i början av juli då Tomas Ledin är där.



Hittade stolarna jag ska ha på framsidan i Bjkl. Gungiga och stapelbara. Inte så blodigt pris heller.

Måste tipsa er tjejer om den här.

Har man stor byst är den här bra. Köpte just en röd och ni vet när man känner direkt hur bra den sitter. Polstrade axelband som var ursköna. Beställde direkt en blå och en vit också. Så himla skön! 399kr



Min minisyren lever. Va lite orolig att den skulle frysa bort i krukan men det har den inte gjort. I Bjkl kan jag gräva ner den.

Varit soligt och nästan 10 gr här idag. Men snålblåst på min baksida. Gick inte att sitta där. Man fick söka lä på andra ställen.

Med minskade gäster på matställen börjar fler och fler erbjuda avhämtning, men inte nog med det. Såg hela tre ställen i 08 som skickade med en toarulle så här i hamstringstider också. Vilket genialt drag! Haha!

Men nu är det sovdags.

Av Neta - 19 mars 2020 18:45

Goda grytan
Till många ;)

Paprika kan bytas ut mot t. ex vattenkastanj, morot eller likn, pulvret bör nog va med dock.

Lägg i en gryta:

1 kg fläskkött i sockerbitsstora bitar
5 strimlade paprikor i olika färger
5-6 scharlottenlökar eller 2-3 gula, grovt skurna
2-3 krosss vitlöksklyftor
5 tsk paprika pulver
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
1,5 tsk salt
2,5 msk soja
1 brk tomater + 1/2 brk vatten
1 brk ananassalsa + 1/2 brk vatten (man kan ta 2 brk tomater om man inte gillar salsan)

Blanda allt i en gryta.
Rör om, koka upp o låt puttra på spisen medans du gör nåt roligare. Klar e ca 45 min eller när köttet är mört.
Smaka av! Ät m potatis eller ris.

Av Neta - 19 mars 2020 00:48

Jag läser mkt nu om utbrända kompisar. Och plötsligt slår det mig att så där var det ju för oss också när ekorrhjulet snurrade som mest. Bara det att det var inte så modernt då.
Vi hade börjat jobba men allt med Elle fortsatte ju, tid hos sjukgymn på hab, bad, dygnskurvor, Bossebesök.
Jag började först jobba för tidigt, det funkade inte. Men tror inte det var så bra när jag började igen sen heller. Jag hade behövt mer tid med bara tjejerna.
Leif klarade det nog bättre, han hade lite fristad hos grabbarna på jobbet. Vanan över saker som gick på räls.
Medans jag skulle ta hand om andras barn, deala med föräldrar, hantera konflikter, hantera föräldrars ilska över borttappade ( så klart omärkta) vantar och allt vad det kunde vara. Helst förkovra sig, planera föräldrasamtal, föräldramöten, personalmöten, avdelningsmöten.
Samtidigt vara nån sambandscentral hemma, hålla reda på träningar och sjukhusbesök, aktiviteter för Christine, orka med både mig själv och Leif. Vara glad och trevlig blev svårt ibland.
Här när C går på 5-års kraschade mina leder. Började med knäna. Kryckor, stavar, rollator, så småningom rullstol.
Tror det var här det blev för mkt för L med. Inte jag också, det fixade han inte i början. Blev lite bättre ett tag då jag fick injektioner, vi började åka på dans. Blev väl bättre med oss också men inte riktigt bra. Gnistan och innerligheten försvann, så småningom hans kärlek också. Det kändes så tydligt.
Jag var uppgiven och ledsen. Kändes som vi spelade roller, mamma, pappa, välartade barn, duktiga föräldrar. Plikttrogenhet hos L. Jag var mest trött, sur och grinig iaf hemma.
Jag tänkte redan då på skilsmässa men ville inte utsätta tjejerna för det så kämpade på i ekorrhjulet. Ekonomin var en katastrof, hög sjukfrånvaro hos mig. Jag orkade oftast inte jobba en hel vecka. Då jobbade jag ändå deltid. Jag var helt slut! Tror L var det med.

Ja fy fan på ren svenska vilken tid. Vi hade båda behövt ta det lugnare. Varit mer tillsammans, fått lite avlastning. Egentid hade kanske fått gnistan tillbaka. Men vi hade ingen hjälp.
Nog 17 var vi utbrända alltid, katastrofen hade tagit sin början. Sen orkade vi liksom inte med varandra längre. Gick inte heller att prata, L har aldrig kunnat det, aldrig kunnat prata om känslor. Jag orkade inte.
Ändå stod vi ut många år till. För många kanske! Spelade våra roller väl. Men han gav upp, hade inga känslor. Fick aldrig ens en kram hur ont jag än hade eller hur slut jag än var. Fick skylla mig själv tyckte han. En elakare person fick man nog leta efter. Jag var livrädd för hur tjejerna skulle påverkas.

Sen vet vi ju hur det gick. När inte irritationerna fanns där längre så såg jag helt plötsligt killen jag blev kär i igen. Men känslorna fanns inte, inte hos någon av oss, däremot blev vi vänner. Nu är den vänskapen lite svajig igen. Men det ordnar sig nog hoppas jag och gör det inte det så får det väl vara så då. Jag har gjort vad jag kan, bollen är hos honom.

Av Neta - 18 mars 2020 00:12

Idag bestämde sig C och jag för att åka ut till havet, till Hållnäshalvön som är en liten pärla i Uppland. Började med frunch då vi båda var svårstartade idag. Jag har ju himla ont i hö axel, arm, handled och de tre mittenfingrarna. Går som ett band genom alltihop. Värst på nätterna.
Lite grått o blåst härhemma men dom hade lovat sol vid kusten och vi fick verkligen en fin dag med toppenväder.
Började med att köpa med oss kaffe, varsin bulle och lite godis att ha i bilen. Sen drog vi mot Skärplinge och ut på halvön. Vi har sett så många fina små torp idag. Finare blir dom ju när dom badar i sol med en massa blommande lökar utanför med. Suget efter att få hyra ett är stort, men så svårt att hitta. Jag vill inte äga nåt mer hus.

Vi började med att åka ut till Ängskär, så fin camping. Och badet man såg från vägen verkade helt ok.

Kan tänka mig att det är fullt på dom hällarna när det är badsäsong.

Vi fortsatte vägen fram och hittade en riktig pärla, Kolhuset

Deras uteservering som ni skymtar där. Restaurang, cafe?, butik med lokala råvaror men även några vandrarhemsrum. Dom öppnar i påsk såg jag på hemsidan och nu följer jag dom på Fb med. Är ju konstrunda i påsk ( om inte om är med) så vore ju läckert att åka dit om det är hyfsat väder.
www.kolhuset.com

Sen skulle vi åka rakt över till Fågelsundet, men hamnade först i Gudinge

Och där tog vägen slut Haha! Men så fint som det var där gjorde det inget.

Till Fågelsundet kom vi iaf så småningom, och med den här utsikten gjorde det inte ont alls.

Så mkt sälar såg vi dock inte men C gav sig 17 på att vi skulle åka till Forsmark för där har vi sett säl förut. Hjälpte inte att jag talade om att man inte får köra ner där längre, hon skulle bara dit. Så vi struntade i pärlorna på andra sidan, åkte tillbaka till Skärplinge där vi köpte varsin sallad och så drog vi till Forsmark. Man fick mkt riktigt inte köra ner, vi åkte då upp på bruket och bort till dammen och där..... Trodde vi ja, men den stenen såg verkligen ut som ett sälhuvud Haha!
Blev iaf middag vid lilla dammen med fin utsikt över herrgården.

Baksidan av värdshuset, där har vi suttit och ätit några ggr.

Hon såg sen på kartan att det var nära vattnet en bit bort och där hittade vi en riktig pärla,

Vid Snesslinge. Så himla fint men inga sälar! Nära Forsmark annars ju.

Nu började det skymma så vi for hemåt via Österby. Vi vill nog båda göra om den trippen och ta med E också. En fantastisk dag.

Hemma 19.30 och då beslöt jag mig för att nyhetsstrejka idag. Så skönt att slippa höra ordet corona på hela dan. Haha!
En sak såg jag dock på facebook, det att pappan inte ska få vara med vid förlossningen vid nåt sjh på grund av smittrisken. Men då har det väl ändå gått för långt? Vara tillsammans både före och efter men inte få vara med vid sitt barns födelse, så sjukt! Tänk att vara förstföderska själv! Fy farao!
Mycket som blivit konstigt!

Av Neta - 16 mars 2020 23:37

Danser ställs in, båtarna går inte, och alla dansbandsmusiker blir av med löner. Regeringen lovar stöd så hoppas dom får del av kakan.
Dans är ju en livsstil, motionsform och nåt man mår bra av. Men samtidigt är man ju nära sin partner och smittorisken blir hög. Ofta är det ju också tätt mellan paren på golvet. Bara hoppas att det får sätta fart efter påsk igen, så länge är dom flesta ställen stängda nu inkl båtarna.

E blev utskriven igår, dom behövde väl hennes rum. Dom kollade ju upp corona på henne men det var ju inget och en sköterska hade sagt att hon nog var säkrare hemma än där på sjh. Hade gått bra att sova hemma, L är kvar. Dom hade städat lite lätt idag, jag kan inte låta bli att undra varför han inte gjorde det i helgen när han var ensam där. Hon avbokade hemtjänsten efter natten på akuten för då behövde dom ju sova. Hoppas verkligen han far över lite med dammsugaren innan han åker hem. Men karlar alltså.....

Halva mars har gått

Mina krokusar blommar och ett blad har kommit upp av ramslöken. Har ju varit lite gassigt där mot väggen några dar.
Jag börjar bli less på att vara ensam hemma, skulle helst vilja åka iväg nånstans men C kom iaf till frunchen idag och sen åt vi middag ihop med. Saknar E dock, känns länge sen jag träffade henne. En hel vecka sen men då var hon så dålig. Blev ju besöksförbud så kunde ju inte åka upp på sjh heller.

Nu har jag iaf krupit ner och ska försöka sova och drömma lite trevliga drömmar.

Av Neta - 15 mars 2020 00:33

Och det gör alla inställda danser med. Dom som blir av får lite publik. Från i morgon så ställer Birka in kryssningar i 3 veckor, antar att det blir lika för Eckerö med då det ju är samma rederi. Få se när Viking följer efter.
Och på något sätt är ju det de mest logiska om vi snabbt ska bli av med det. Vi får ställa upp som 17 och springa på dans och kryssa stup i kvarten sen i stället.

E är fortf på sjh, pratade med henne i tfn idag men det är fortf inte mkt till röst. Hon får pencillin i nålen som dropp var 8e timme. Idag var dom ner i svalget med en kamera igen men det är fortf för trasigt. Hemskt att hon har gått med hostan så länge att hon gick sönder i halsen och på stämbanden.
Svårt att bli av med slem också så idag hade det varit nån från lungan där och tagit nåt prov. Dom har också tagit coronaprov men det var så klart negativt, hade ju inte ens kommit till Sverige när hon blev sjuk.

L har varit hem fram och tillbaka idag. Måste ha mer kläder och mediciner.

Här har det brunnit ikväll, i huset som står i vinkel mot mitt, men 6 lägenheter bort.
Fick upp det i appen som Brand i byggnad nära dig. Sen Brand i flerfamiljshus. Ingen stor brand men stort pådrag. Hela Tierp var på gården kändes det som och familjen tror jag är i nån lokal i tvättstugehuset. Såg att dom gick med värmekameror därinne i lägenheten innan jag la mig nu. Men lamporna lös så tror det var i köket mot andra sidan det hände. Inbillar mig att det luktar rök men vet inte.

Ont som 17 i onda axeln nu, har hängt tvätt, så ska ta en värktablett nu och försöka sova.






Av Neta - 13 mars 2020 20:11

Tycker det är skönt för henne att få bli lite ompysslad sen får hon antibiotika i dropp, andas ånga och framförallt få vila. Bor man själv så måste man ju upp o fixa mat m.m hur dålig man än är. Där kan ju jag hjälpa till sen.

L har bestämt sig för att inte dansa i morgon, varför vet jag inte men tycker det är bra. Vilket han vet nu.

Jag vaknade vid 4 i morse med ont i halsen. Har inte känts nu på dan så vet inte va det är. Visar sig.

Av Neta - 12 mars 2020 23:59

Elle hade ju en jourtid på öron, näs o hals idag. Där trodde dom först att hon hade krupp, det hade hon som liten men brukar inte det växa bort?
Hon hade iaf sår i halsen förmodligen orsakad av hostan då. Hon fick betapredd först men det blev inte bättre av det. Då blev hon inlagd, har fått pencillin i dropp och inhalerat koksalt i ånga.
Känns så skönt att nån tar henne på allvar till slut. Nu hoppas vi att hon snart ska få tbx rösten, just nu hör man knappt va hon säger.

L är i hennes lägenhet nu och matar kaninen. Han tycker att han i dom här tiderna ska dansa på lörd, det gjorde han ju i tisdags med. Men eftersom E tillhör en riskgrupp och dessutom är sjjuk nu får han inte vara hos henne sen. Jag fick den rekommendationen från infektion idag, man kan inte vara nog försiktig med riskgrupperna. Viruset sprider sig ju lavinartat.
Själv tycker han inte det är nån fara för ?dansare går aldrig ut när dom är förkylda? men 1. Corona smittar innan det bryter ut. 2. Han borde få pris för dagens mest korkade kommentar. Sa jag inte igår att hissen inte går ända upp där.

Nu får vi se om hon blir utskriven i morgon eller om dom vill ha henne kvar nåt dygn till. Tråkigt nog är det besöksförbud på hela sjukhuset från idag. Men hon har böcker i mobilen, pyssel och virkningen med sig iaf. Ligger på egen sal med TV också.

Danser ställs in nu över hela landet. Men tyvärr inte på Fyris då och Donnes brukar ju dra mkt folk. Blir väl några som inte kommer in kanske. Fast man kan ju hoppas att folk tänker till ohch det blir lite folk.

C blir borta hela helgen, har styrelsehelg med SKU i Enköping. Åker dock egen bil så hon kan mata Es kanin på sönd om det behövs. Eller ta hem henne.

Hade besiktningsman här idag inför flytten, men han hade inget att anmärka på. Länge sen han var in i en så fräsch lägenhet sa han. Kul! Imponerad över min uteplats blev han med.

Men nu är det nog sovdags.


Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12 13
14
15
16
17
18 19 20 21
22
23 24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards