Mina ord och tankar

Alla inlägg under mars 2020

Av Neta - 10 mars 2020 23:43

E är verkligen inte bra, och blir så illa behandlad av sjukvården så jag blir knottrig av ilska. Ringt så fort det blivit tfntid på lungkliniken och blivit lovad att en läkare ska ringa upp, vilket sen inte hänt. Så har det blivit flera dar.
Liks förbannad är jag på hennes mes till far som är så konflikträdd att han inte törs säga emot trollpackan han åker och dansar med. Dom är ju bara kompisar men hon styr honom med järnhand. Börjar misstänka att hon är psykotisk för han är livrädd för henne. Han har en tjejkompis till som gärna hänger med ut men det vågar han inte fråga om. Rädd att trollpackan ska bli missnöjd.
Ikväll t.ex har E legat på akuten hela kvällen, då åker idioten och dansar. Tar inte ens egen bil så han kan vara hos tjejerna 40 min efter dansen. Nej åker med en kille från Flen där hon är också med i bilen, och måste åka hem och hämta bilen så ist tar det drygt 2 timmar. Han har en väldig otur nät han tänker ibland, eller så går inte hissen ända upp. Sätter man inte sina barn först då får man inget annat än förakt härifrån. Jag känner ju honom så för mig kan han inte förställa sig.
Det är verkligen en dr Jekyll och Mr Hyde, ibland så himla snäll och hjälpsam sen helt förvriden emellanåt. Och det är inte det sista han är egentligen. Tur man vet det!

Igår var vi iaf in till stan allihopoch C var med mig och valde golv, färg och tapeter m.m till nya lägenheten.
Golven blir i ek, sånt klickgolv utom i vardrummet där det blir parkett, nyslipad. Hallen och vard.rummet går ju liksom ihop så jag tog en vit tapet till hallen med lite struktur och lite blänk i, det går sen igen i den randiga tapet som kommer i vardagsrummet.den är vit och ljust grå precis som jag har här.

I köket blir det en ljus tegeltapet ochljust lindblomsgröna luckor, grå handtag och vita marmorbänkar.

Den modellen på lucka.

Sovrummet får en ljus tapet med små vita blommor.

Blir nog bra!

Gjorde en darrig skiss idag och försökte se hur jag ska ha möblerna. Funkar den så blir det bra!

Av Neta - 9 mars 2020 00:04

Den här rätten är inte bara god, den är snygg också. Helt vegetarisk men lägg till lite bacon eller skinka om ni prompt måste ha kött.


Veckans vego:

Blomkål med ost
4 port

1 stort blomkålshuvud + vatten och salt

SÅS:
1 hackad lök, valfri
1 strimlad röd paprika
250 gr champinjoner
30 gr smör
1 msk ajvar
3 dl grädde
200 gr sockerärtor, grovstrimlade
salt och vitpeppar
paprikapulver
2-3 riven ost

Dela blomkålen i buketter, som får koka ett par minuter i saltat vatten och sen rinna av.
Läggs i en smord ugnssäker form.
Fräs lök och paprikan några minuter i smöret, tillsätt därefter den skivade svampen, fräs nån minut till.
Rör ut ajvar i grädden och häll det över, såsen får sjuda en stund, varpå ärtorna hälls i och såsen smakas av.
Häll såsen över blomkålen och strö på rikligt med riven ost.
Gratinera i 200 gr ugn ca 15 min.
Servera som ensamrätt.

Av Neta - 8 mars 2020 11:21

Jag trodde på Viktor men det blev ju en flopp. Mammorna trodde jag inte på. Men låten är ju bra. Nu kan ju Lundvik delta o vinna nästa år då så kan dom hålla på ge den där fågeln till varann. Haha!
Nej skämt åsido, tror han var både stolt och rörd, han hade ju handplockat dom till sitt nummer. Å vilken grej för tjejerna att få åka som Sveriges representanter två år i rad.

C kom till mig så jag slapp titta ensam. Hon köpte med sig en landgång till mig och en pizzabit till sig. Så jag pimpade till pot.salladen med lite grovt rivet äpple, kapris och syltlök. Blev rätt bra!

Idag är det ingen sol än iaf. Ligger kvar i sängen och ska strax gå upp och frukostera. Kokade några ägg och la i kylen igår så blir ägg o kaviarmacka idag. Sen har jag blodapelsinjuice. Helgfrukost får man väl lyxa till lite.

Ska fixa lite vid skrivbordet idag. Både städ och lite rens med. Blir ju visning snart och då får man väl tänka sig för lite på vad som ligger framme. Annars är väl inget direkt planerat. Dagen går nog ändå!

Av Neta - 6 mars 2020 18:40

Det här såg jag när jag drog isär gardinerna i morse

Varit ett fantastiskt väder. Direkt efter frukost gick C och jag till Lidl och handlade.

Hittade dom här söta kottarna för 34 resp 49kr. Får ju två uteplatser nu så tänkte dom skulle få förgylla utemiljön lite.

Hittade även rosor i blandade färger. Har ju köpt Lidls fairtrade rosor länge nu och dom står ju alltid så länge.
Sätter dom djupt i hett vatten med pulvret som följer med upplöst i det. Snittar stjälkarna med ett specialverktyg först.

Tog en extra runda runt bäcken sen. Såg att nya huset är ett vinkelhus. Söderslänterna i min backe är bara liksom södersidan på bäcken nedanför f.d Svanbyhemmet. Såg några gula små solar som blommade där. Min baksida har dock ett tunt lager snö kvar, är ju egentligen inte så varmt. Men takdropp, fågelkvitter och solgass i ansiktet iaf. Skulle plocka blåbärsris men det glömde jag.

Helgen blir nog lugn, önskar jag kunde teleportera hit E. Hon är jättedålig jätteont i halsen av hostan och besvärligt med astman. Gillar inte att hon är ensam när hon mår så där. Mellofinalen ska man ju liksom se tillsammans också.

Tror jag ska trösta mig med en sån här till middag i morgon. Vårt Hemköp som lagt ut. Men jag har både gravlax, rostbiff o räkor i frysen så gör själv men kan ju sno idén Haha! Skippar nog potatissalladen dock, svårt för köpt sån. Gör nån annan röra. Har en med äpple, syltlök o kapris som är god till rostbiff.

Nu ska jag hälla upp lite ostbågar och hämta en äppelcrush, får bli mitt fredagsmys.

Av Neta - 6 mars 2020 02:18

Idag har jag suttit i telefon och fixat mkt inför flytt. El och hemförsäkring. Måste ju ha dubbelt en till två månader.
Sen ska bostadsförmedlingen ha tusen spänn i förmedlingsavgift. Då betalar man ändå en årsavgift. Tycker det är lite ocker faktiskt.

Jag har också mailat med arbetsterapeuten Karin iBjörklinge, hon som en gång förskrivit alla hjälpmedel jag har. Har också haft kontakt med bostadsanpassningen där jag måste ansöka om bidrag för att flytta garaget. Inte säkert jag får det tydligen, så isf måste jag bekosta det själv också. Och elinstallationen.
Nån billig flytt blir inte det här..
Fick deklarationen idag med och får väl tillbaka lite med betoning på just lite. Men bättre än restskatt iaf.

Pratat med mr X ikväll och han är som vanligt hjälpsam. Snällare människa finns nog inte. Lite slarvig bara för han hittar inte alla papper för deklarationen av försäljningen. Men vem är perfekt, inte jag iaf.

Hostan börjar sakta men säkert gå tillbaka lite. Hostar nästan inget på dagarna. Försöker sova i framstupa sidoläge för att hålla luftvägarna så fria som det går. Om man nu somnar, inatt verkar det kört.

C stackarn fick en hostattack när hon var på stiftet igår, kände att nåt brast i kroppen och fick en fruktansvärd värk. Hon har ju närakuten rakt över gatan där så en av tjejerna hade följt med henne dit. Röntgen och det konstaterades en fraktur. Hon hade ju redan inflammation i revbensfästena så hon behövde inte det här tycker jag. Precis börjat jobbe efter en lång sjukdomsperiod så blev hon tvungen att sjukskriva sig igen.

E är också fortsatt dålig varat sen före nyår och astman ärjättejobbig. Träffade väl nåt stolpskott till doktor i måndags också. Hon borde få andningshjälp tycker jag. Det hon har för astman, flera olika inhalationer räcker inte. Nu fick hon molipekt.

Ja vi har alla vårt kors att bära. Nu ska jag försöka svimma av ett tag. Godnatt!

Av Neta - 4 mars 2020 00:29

Bestämde mig idag för att flytta till Valborg. Har städ 29e och ska höra om jag kan göra om den till flyttstäd. Isf blir det flytt den 28e.
Hade kontakt med en flyttfirma i Månkarbo idag och med RUT blir det inte så dyrt. J verkar ju vara maxad, bättre han kommer och hjälpr mig med betongborren. Haha!

Sen hoppas jag att Xet vill hjälpa med, men mest på nya stället med det småfix som ska göras efter renoveringen. Bara hoppas den är klar då. Han är ju ändå hos E varje vecka. Behöver ju bl.a ett skafferi för det finns inte. Sen ska jag fråga om han vill flytta uteplatsen. Kan ju göras före också, iaf möbler, golv o sånt. Växterna tar man väl så sent som möjligt. Men vissa av dom är ju i lådor som kryddorna och syrenen. Kom också på idag att jag ska göra en låda där trappen varit, smart va? Haha! Kan kanske bygga om en pallkrage där. Eller jag.... men kan väl vara arbetsledare eller nåt.





Ja det blir nog bra till slut det här! ;-)

Av Neta - 2 mars 2020 23:58

C och jag åkte till Hedemora igår. Det är inte så himla långt härifrån, tar 1.40 dit och alltid lite längre tid hem. Ja även om vi inte stannar och fikar, det gjorde vi inte igår för huvva vilket oväder vi kom i.
Vi försökte få med oss L men han hade varit och dansat i Örebro kvällen innan, farbror 77 bast i år, orkar tydligen inte så mkt längre. Haha! ( skojar bara, han har kondis som en häst)

P-H spelade och jag vet inte när jag var på dom sist. Förmodligen på Rosella för.... ja va ska vi tro, 3 år sen. Björne ska ju sluta och jag ville säga tack och hej till honom. Vi har ju känt varann länge, långt innan Sannex och P-H tiden. Hade en kul semester på Gotland en gång i ungdomen (?) ett helt gäng, då han vann en luftgitarrtävling, glömmer aldrig hur imponerade vi blev. Vi kommer säkert stöta på varann ändå, men inte i dom här sammanhangen.

Inte så mkt folk men full fart på golvet ändå, är ju inga tråkmånsar däruppe direkt. Alltid fin stämning.

1 mars igår och då kom snön hit, 08 hade ju haft ett par dar. Där i dalom kom det dock blötsnö, dansen är mellan 17-21 och då vi skulle åka därifrån snöade det rätt mkt. Va nästan läskigt på lilla vägen upp till Hofors. E 16 var inte plogad heller, kom ifatt plogbilen vid Valbo men då regnade det i stället en stund.tror det tog 2 timmar hem i det väglaget.

Idag blev allt klart med lägenheterna. Hade ju bett syrran att inte säga nåt till mamma. Så ringde idag och tänkte leverera nyheten. Möttes av en utskällning. Hon visste redan så fam Sladder hade väl varit i farten igen kanske. Jag hade nämligen inte att göra med vem som upplyst henne.Trodde det skulle räcka med att ta bort dom från facebook, så idag tog jag bort alla kusiner och andra tänkbara sladdrare. + några till jag inte direkt har nåt utbyte med.

Mamma visste minsann också att jag inte skulle trivas i Tierp. Ja men så bra då, varför skulle jag lyssna på det? Finns ju fler orsaker till att jag flyttar, den viktigaste är att komma närmare min multisjuka dotter. Sen var det väl inte tänkt att bli så nära. Men hon skrev i ett mess att jag skulle söka den och det gjorde jag. Nu när L inte orkar eller vill flytta tbx som han tidigare trott han skulle. Han drar ett stort lass på vintern, men nu kan jag avlasta.
Jag visste nämligen inte själv när jag flyttade hit att jag inte skulle trivas, jag gav det iaf en chans. Och så hemskt har det inte varit. Kommer att sakna lägenheten iaf.

Så nu blir det att jaga flyttlådor igen, och köpa upp sig på silkespapper. Haha!

Vi var in en snabbis på ica idag när vi varit på Tierpsbyggen. Köpte bruna bönor och falukorv, det tyckte C var en konstig kombo. Vi åt väl mest med fläsk. Men tror vi fick det med korv på skolan. Gott ska det bli iaf. Haha!

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12 13
14
15
16
17
18 19 20 21
22
23 24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards