Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 24 november 2021

Forts advent

Av Neta - 24 november 2021 01:14

Hade skrivit en text efter fotona som inte kom med.

Jag föredrar som sagt en traditionell Jansson. Har ni några mattraditioner på 1 advent?

När Leif och jag var gifta åt vi ofta lutfisk på 1a advent. Tjejerna fick nån annan fisk och kunde ju äta fisk, potatis och sås ändå. Funkade till o med med fiskpinnar nån gång. Hihi!

L och jag gillar lutfisk båda två så jag saknar lite att äta det med honom? Får man göra det fast man är skild? Haha!
Inte alls samma känsla att äta det själv ju. Vi äter med kokt potatis och vitsås med mkt kryddpeppar på. Inget tjafs med ärtor, senap eller skirat smör.
Hade lutfisk på julafton i fjol just för hans skull men då orkar man ju bara en pyttebit. Vill ha rena lutfiskmåltider helst både på 1 advent och lucia.

Jag köper vacumförpackad och urvattnad lutfisk men vattnar ur den ändå, byter så den ligger i 3 rena bad. Gärna över natten sista gången, då blir den fast, skivig och fin.
Pressar ur lite vatten, lägger den i microsäker form, saltar och kör den i micron som det står på förpackningen. Inget försvinner. Den blir ljuvlig!
Gud vilket sug jag fick efter det nu! Måste hitta nån att äta med!
Tror jag är med i en grupp för lutfiskätare på Fb faktiskt. Tror ju inte att mitt kära X åker från Flen för att äta lutfisk med mig, tråkigt nog.
Vissa saker borde man helt enkelt fortsätta med även som skilda! Även om man inte vill ha karln längre kan man väl äta middag nån gång! Haha!

Jag ska göra en av skinkorna till söndag också har jag planerat. Och koka tomtegröt!

Sen blir det så klart lite glögg med, och peppisar, Nyåkers måste det vara, med ädelost på, gräddädel! Ingen ädelost på tub här inte!

Åh va jag längtar!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Fredag 17 maj 04:42


Kl är 4 på morgonen. Jag vaknade av nånting och kan inte somna om. Undrar över himlen, den är kritvit som om det vore molnigt. Kan det var så att det kommer en mellandag? Tyckte jag bara såg solar på vädret. Annars är det skönt nu, jag älskar ju si...

Av Neta - Torsdag 16 maj 20:17

Kan ju varna för han som står och säljer vid svandammen i Uppsala. Jag tänkte swisha de 35kr jag handlat för men blev ombedd att betala med kort. Det är draget 80kr såg jag idag från Bärprinsen (utan prickar). Min kompis köpte jordgubbar för...

Av Neta - Onsdag 15 maj 22:46

Då tog jag min B-vitaminspruta idag och jag känner redan kl 22 att jag är piggare. Det där med B-vitaminbrist är ju en hel vetenskap. Tar ju dom eftersom jag är överviktsopererad, GBP en op som inte hjälpte mig ett dugg. Gick ner mer under året jag...

Av Neta - Tisdag 14 maj 22:47

Rätt nere nu. Är väl den stora vårdeppen. Ska det vara så omöjligt att bara få må bra, vara glad och slippa fundera över saker som blir typ *konstiga* Kanske är jag något bättre i fötterna, vi får väl se, men jag törs inte ta ut nåt i förskott. F...

Av Neta - Tisdag 14 maj 19:08


Kall avocadosoppa 1 lit vatten + fond eller kycklingbulj.tärn 2-3 mogna avocado beroende på strl 1 kn salladslök, finskuren 1 brk creme fraiche 1 msk torkad dill Salt & sv.peppar En doft cayenne om så önskas 100 g fetaost Servera med...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6 7
8 9
10
11
12
13 14
15 16
17
18
19
20 21
22 23 24
25
26
27
28
29 30
<<< November 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards