Mina ord och tankar

Alla inlägg under februari 2023

Av Neta - 4 februari 2023 01:33

Fan va tråkigt det är att vara själv på helgkvällarna. Messade Annika men hon hade en kompis hos sig, o såg på Fb att Ma var sjuk. Men att kolla på ?På Spåret? med någon, bolla funderingar över var dom är. Käka nåt mysigt. Lika med mello nu, man tittar ju ändå. Men så jäkla trist att göra det själv. Samtidigt vill man ju inte göra det med vem som helst. Vill göra det med nån jag känner å helst här.

I morgon hade jag allra helst åkt till Öret på P-H men kollade va det skulle kosta i bensin, över 600 för t.o.r sen inträde o fika på det. Säkert nån hamburgare på hemvägen med. Det tickar på.

Borde fixa klart, inför städ på tisd. Men idag orkade jag inte. Hade svårt att ta mig ur sängen i morse med, var så trött. Dom små blå ni vet.




Nån hade lagt ut den här bilden idag, va tvungen att fråga om jag fick låna den. Gotland i maj-juni.


Gjorde lasangette idag. Nån hade gjort det på twitter och jag blev sugen, kom på att jag hade en Knorr. Gjorde i en form från Lidl och den visade sig vara perfekt. Hade köpt riven ost och den blev lite konstig, den smälte liksom inte. Gott blev det iaf med vitlöksbröd till och jag har 3 måltider till.

Nu aka jag iaf sova!





Av Neta - 3 februari 2023 01:21

Ja vi åker ju ofta in till stan, men sällan ner på stan som vi kallar stanstan. Det vill säga centrum. Men idag åkte Annika och jag in dit.

Egon har blivit nåt av ett favoritställe, det var tredje gången jag var där idag. Kolla in mitt favoritbord (blev det idag)


Som att sitta hemma hos någon. Uppsalatavlor på väggen, böcker i likadana band som fanns i min barndoms bokhylla på Björkis. Hela restaurangen är som ett museum över industrier och andra miljöer från Uppsala när jag var ung.
Finns hur många gamla saker som helst. Rustika möbler.


Många bord är i egna bås i andra är det 2 eller flera bord eller ett extra långt. Kolla de gamla skrivmaskinerna och hur högtalaren är uppsatt. De gamla mjölkflaskorna från 50-talet högst upp.


Finns många kul detaljer. Först trodde vi att man kunde höja och sänka pallarna med tramporna från Nymans cykelfabrik men dom är bara dekoration.

Det är inte den billigaste restaurangen i stan men inte den dyraste heller. 142 kr för dagens lunch, då finns det flera rätter att välja på och det ingår salladsbord och lingondricka. Jag åt en kycklingpasta idag.
Upplägget är att när man fått sitt bord och bestämt sig, går man fram till en disk och beställer och betalar sin mat. Tar med sig sallad och dricka och sätter sig.
Sen kommer personalen med mat, bestick och servetter. Det senare i en söt liten korg.
Sen äter man i lugn och ro och när man är klar så går man bara. Lite annorlunda än de flesta andra.

Restaurangen är tillgänglig för alla, jag kunde köra min scooter halvvägs in i vårt bås idag. Jag var inte ett dugg i vägen.

Jag hoppas jag en dag får möjlighet att ta med familjen dit. Tror Leif kommer att uppskatta alla gamla fina saker.

Vi saknade en del butiker, iaf runt gågatan som blivit som en restauranggata. Tror jag räknade till 8 mat och fikaställen jag inte sett förut.

Jag tyckte vi hade hyfsat med tid. Men vi hann inte ens till andra sidan torget. Haha! Var så kul att gå på Åhléns, Panduro, bokhandeln och en retrobutik. Museet fick också vänta.

Vi åkte till affären direkt från stan, jag hade paket och hämta ut. Handlade lite också bl.a en påse minisemlebullar, lite frukt o grönt m.m

Vi tog en fika då,vi kom hem och delade på en stor semla. Min veckotidning hade landat i brevlådan så gjorde lite dumplings, hade lite kvar av en soja och sesambaserad sås, Elles recept, åt och bläddrade i tidningen.




Hoppade över att pensla dumplingen, ska inte göra det igen men det gick i ändå.
Fryser som 17 i lägenheten. Dom har sänkt innetempen, området är rätt mörkt kvällstid, men det ligger väl i tiden nu. Man får ha en tröja på sig. Ute på kvällen är jag ju sällan.

Nu är kl väldigt mycket så nu bär det av mot sängen.

Av Neta - 1 februari 2023 23:03

Sovit dåligt nu i 2 nätter. I natt som var och idag har jag också haft ont trots dom små blå så dom hjälper tydligen inte alltid.

Fick upp ett minne på Fb från när jag bodde i Tierp, ett filmklipp där Elle är med. C är med också och det är från 3 år sen på första mellokvällen. Bara ett par månader innan jag flyttade tillbaka till Bjkl. Jag har för mig att jag skrev kontrakt med U-hem där i dagarna med. Både Elle och jag var fulla av tillförsikt, nu skulle det bli bra och jag kunde hjälpa henne när hon fick sina skov.
Blev tvärtom också hon kunde ju bära saker när hon gick det kunde inte jag, inte nu heller. Ibland kom hon bara in med nåt mys. En skaldjurspåse t.ex det skulle ju bara inte hända med nån av dom andra två.

Jag bodde ju nära C i Tierp men vi umgicks inte alls som E och jag. Nu jobbade ju hon, och hade ju ett helt annat liv än E men ändå. Många ggr har vi frågat oss Leif och jag hur två ungar från samma föräldrar och uppfostrade exakt likadant kan vara så olika. Inte på nåt negativt sätt men dom var helt olika personligheter.

Låg och tittade på lägenheter i natt. Ska inte flytta men kan inte påstå att jag trivs så bra längre. Lägenheten här är mörk, 10 kvm mindre än den i Tierp och jag bor som i ett skyltfönster så här års. Blir bättre sen när grönskan kommer. Vill inte ha persiennerna nera på dagtid heller.
Lägenheten i Tierp var bra mkt ljusare med större rum. Lite högre från marken med. Men fy fan vilket ställe, ryser när jag tänker på det. Inte fick jag åka färdtjänst med scootern heller och både den och hjälpmedlen kostade pengar, likaså ledsagare så det avstod jag.

Kört nån maskin idag med, lite tights och sånt och vattnat blommorna. Ska försöka få igång fuktfuktaren några timmar per dygn. Kom på att den mår ju växterna bra av med.




Dagens blev köttbullar och makaroner. Har liksom ingen håg till matlagning. I morgon ska Annika och jag åka in till stan och äta lunch på Egon (?) tror det hette så. Vid Forumtorget.
Vi skulle åkt till Thuns men dels är ju det varuhuset lite stort och det finns en ny inredningsbutik mitt emot som vi så klart vill in på, sen äta lunch inne på Thuns och allt stänger 16 och vi kan inte åka förrän efter 10. Kände att det skulle bli lite stressigt. Bättre att åka en månd eller fred när det är öppet till 20, inte för jag tror vi stannar så länge. Men ni fattar.

Då blev stan bättre i morgon. Vi kan nog hitta på nåt där efter maten med. Haha! Sen ska jag åka direkt till Hk på hemvägen och hämta paket. Scootra hem därifrån.

Vitt på marken nu, det blev det igår kväll med men det var borta snabbt. Få se om det här ligger.

Nu ska jag hänga tvättoch sen lyssna lite, börja på bok 3 ikväll.

Av Neta - 1 februari 2023 00:52

Tror inte ett dugg på kristaller och sånt, men när jag ser en blå glasgrej


Så kan jag inte motstå det. Älskar ju blått glas. Fick lov att köpa två till och med för att komma upp i minisumman så någon mer än jag som gillar blått glas kan ju få bli glad nån gång. Nu ska jag bara bestämma mig för om jag ska försöka få tag på en blå läderrem eller en lite grövre kedja. Kommer vara fin till klänningen jag köpte igår.


Idag fick jag en ny arbetsstol, hade haft den andra i drygt 10 år och nu ville dom inte laga den mer. Den här är inte elektrisk som den förra men ändå höj och sänkbar dessutom kan jag med hjälp av en liten spak under hö armstöd få den att böja sig framåt samtidigt som den höjs så det blir lättare att resa sig. Kanonbra för mina knän. När jag sen rest mig upp går den tbx till inställt läge. Allt utan el.

Diskat en maskin idag, plockat ur den först så klart. Städat lite i badrummet och småplockat lite.

Ringde både Sonja och mamma. Sonjas syster städade på mitt jobb och har alltid varit en pigg och glad person men sen hennes make dog har hon knappt existerat. Att få ha älskat så att man försvinner som den man varit. Att också älskas så tillbaka. Det är inte många som får uppleva. Jag har iaf aldrig känt mig så älskad!
Nu är hon så dement att hon inte ens känt igen sin syster. Så hemskt med senildemens.
Hon bor på Björklinges finaste adress, med panoramautsikt över sjön. Nu ska det säljas. Ett stort hus på en tomt som lätt kan styckas av till en till. Det kommer bli dyrt.
Hon själv ska tydligen bo på ett äldreboende i Heby kommun för där bor döttrarna i varsin tätort. Hon är född på lansbygden här och har bott i det huset sen hon var nygift. Hur ska hon klara omställningen? Jag ryser!




Modet är tydligen färgglatt till våren. Såg det när jag bläddrade i Året runt, passar mig rätt bra. Älskar modellen på blusen i rosa.


Bok nr 2 i serien om kvarterat Kronan och bokförlaget Gyllenduva. Nu får man följa en av dom författare som inte skriver så bra.


Blev fisk idag också. Stekt torskrygg med spenat och en riven morot. Skalad potatis för en gångs skull. Älskar ju spenat och varit sugen på det så länge.

Men nu ska jag försöka sova, inget planerat i morgon. Kör nog en mörk maskin.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7
8 9 10
11
12
13 14 15 16
17
18 19
20
21
22 23
24
25 26
27 28
<<< Februari 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards