Mina ord och tankar

Alla inlägg under juni 2023

Av Neta - 11 juni 2023 15:47

Veckans ÖRT

Gurkört

Med sina himmelsblå kronblad är Gurkört ett vackert inslag i örtagården. Blommor kan användas för dekoration. De färska bladen är också ätbara och mycket goda i sallader eller varför inte i en fräsch sommarbål med lite is. Smaken liknar gurka och de bjuder på en frisk och härlig doft. Mycket bra dragväxt för bin.


Veckans FRUKOST

Ägg i fralla

Per/person
smör
1 skiva bröd
1 ägg
salt & peppar
ketchup

Ta ut ett hål i brödskivan med glas eller kniv
Lägg smöret i varm stekpanna
Lägg i brödskivan och "hålet"
Knäck ett ägg i hålet på brödskivan
Krydda
Stek på en eller två sidor.
Servera med ketchup.


Veckans BRÖD

Tomatbröd
2 bröd

400 g krossade tomater på brk
Vatten
1 rågad tsk salt
1 påse, 14 g torrjäst
½ msk gurkmeja
10 dl vetemjöl
1 dl olivolja i varje form
Flingsalt

Mixa tomaterna med stav i litermått
Häll på vatten till 5 dl
Häll tomatvattnet i en bunke
Tillsätt salt
Blanda torrjäst och gurkmeja med mjölet och rör ner
Arbeta till en kladdig deg
Häll rikligt med olivolja i 2 avlånga formar, ca 1½ lit
Fördela degen i formarna, tryck så det sipprar upp olja på kanten
Pensla bröden med olja också
Strö på flingsalt
Jäs 1 timme
Sätt ugnen på 200 gr under tiden
Ställ en långpanna längst ner i ugnen och häll i vatten
Grädda bröden mitt i ugnen i ca 35 min, innetemp 94 gr
Stjälp upp på galler och låt svalna


Veckans SALLAD

Tomatsallad med melon och feta

4 tomater
600 g vattenmelon
1 rödlök
1 röd chili
1 brk stora vita bönor
2 msk olivolja
1 msk pr citron
1 kruka oregano
Flingsalt
Peppar
200 g fetaost
1 dl svarta oliver
Citron

Skär tomater och melon i bitar
Skala och klyfta löken
Kärna ur och hacka chilin
Skölj bönorna och låt dem rinna av
Blanda detta med oregano, olja, citronsaft, salt och peppar
Lägg upp på fat och strö över fetaosten
Toppa med oliver och garnera med citronklyftor


Veckans VEGO

Vegetarisk Carlzone m spenat

1 förp färdig pizzadeg
500 g fryst och tinad spenat, urkramad
1 dl vällagrad riven ost
1 kula mozzarella, ca 125 g
salt och peppar
1 ägg till pensling
flingsalt

Enkel pizzasallad:
¼ litet spetskålshuvud
10 små tomater
½ dl rapsolja
¼ dl vinäger
1 tsk torkad timjan

Strimla kålen fint och blanda med halverade tomater, olja, vinäger, salt och timjan.
Låt den stå framme medans du gör pizzan

Se till att spenaten är väl avrunnen.
Riv mozzarellan och blanda med spenat, den vällagrade osten, salt och peppar.
Sätt ugnen på 225°.
Lägg ut pizzadegen på bakplåtspapper, lägg fyllningen på ena halvan och vik över andra deghalvan.
Knip ihop kanterna, pensla med ägg och strössla över flingsalt.
Tillaga i övre delen av ugnen ca 15 minuter.


MÅND

Baconlindad Köttfärslimpa

400 gram köttfärs
4 msk ströbröd
1,5 dl vatten
1 st ägg
1,5 tsk salt
2 krm vitpeppar
½ finhackad gul lök
Smaka av med ev favoritkryddor
1 paket bacon
1 st skivad tomat

Gräddsås:
3 dl vatten
1,5 msk kalvfond
1 dl vispgrädde
1 tsk svart vinbärsgelé
1,5 msk smör
1 msk vetemjöl
1 krm salt
ev. vitpeppar
soja

Sätt ignen på 175 gr
Blanda ströbröd med vatten. Låt svälla i 10 minuter.
Tillsätt ägg, salt, peppar och lök.
Rör ner färsen och arbeta ihop till en smidig deg.
Forma färsen till en limpa på en smort, ugnsäker form.
Lägg skivad tomat på köttfärslimpan och täck eller linda baconskivor innan den sätts in i ugnen.
Stek mitt i ugnen i 45-80 minuter.
Pensla med smöret ett pargånger under stekningen.

Sås:
ta 3 dl vatten i en bunke.
Tillsätt fond, grädde och vinbärsgelé.
Smält smöret i en kastrull vispa ner mjölet.
Tillsätt buljongblandningen och några droppar soja.
Låt sjuda minst 15 minuter på svag värme


TISD

Fiskfärs i micron

400 gr tinad fiskfilé
2 ägg
1 brk lättfraiche
1 msk pot.mjöl
1 msk vetemjöl
salt o peppar
rikligt med dill
ev skaldjur

Finfördela fisken i matberedaren
Tillsätt övriga ingredienser utom ev skaldjur och kör ihop allt ordentligt, det ska bli lätt pösigt.
Vänd i ev skaldjur
Häll i microsäker form och grädda på full effekt ca 8 min
Låt den stå kvar i micron ett par minuter inann ni öppnar luckan.
Servera med kokt potatis och sallad


ONSD

Ugnsfalu
4 pers

600 g falukorv
4 plommontomater
2?3 gula lo?kar
150 g lagrad ost, t ex greve? el va?sterbottens
3?4 msk tomatpure?
2 msk dijonsenap
2 dl gra?dde
2 msk konc kalvfond
2 msk chilisa?s, t ex Heinz
grovmalen svartpeppar
salt

Sa?tt ugnen pa? 225°.
Skiva falukorv, tomater och lök.
Riv osten.
Varva det i en eldfast form.
Sta?ll ga?rna skivorna pa? ho?gkant sa? fa?r topparna en god, knaprig yta.
Klicka tomatpure? och senap mellan skivorna.
Blanda gra?dde och kalvfond med chilisås
Krydda med salt och peppar.
Ha?ll ner blandningen i formen och baka sedan i ugnen i ca 30 minuter.
Servera med en sallad och potatismos eller kokt ris.


TORSD

Lika god kall


Tomatsoppa

1-2 gula lökar
1 msk smör
1 msk mjöl
1 brk passerade eller krossade tomater
6 dl vatten
1 höns ? eller grönsaksbuljongtärning
1-2 tsk torkad basilika
salt & svartpeppar
ca 1 msk tomatpuré
1 dl grädde, fraiche eller turk.youghurt

Ev tärnade färska tomater i tallriken vid servering

Skala och hacka löken
Fräs den mjuk i smöret, strö över mjöl, rör om
Tillsätt tomterna, vattnet, buljongtärning och basilika.
Koka under lock ca 5 min
Smaka av med kryddor och tomatpuré
Blanda i grädden eller fraiche/youghurt (kan också serveras i tallriken)
Mixa ev soppan slät.

Kex m laxost

FRÖKEX

2 dl linfrön
1,5 dl sesamfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor, rostade
vatten
Salt

Häll alla frön i en bunke, täck med vatten och låt stå i kylen i minst sex timmar. Förslagvis över natten, eller över dagen. Fröna suger åt sig vätskan och linfröna bidrar till att det blir ?kletigt?.

Bred ut smeten på bakplåtspapper i en ugnsform, försök få det så jämnt som möjligt. Strö över salt efter behag.

Grädda i 125°c i en timme med stängd ugnslucka.

Sänk därefter värmen till 100°c och grädda ytterligare en timme och öppna ugnsluckan lite då och då (ungefär varje kvart) för att släppa ut fukten.

Stäng av ugnen, låt plåten stå kvar i ugnen och ha ugnsluckan öppen lite grann (bara en glipa) och låt stå där tills ugnen svalnat.

Ta ut och bryt i valfria stora bitar.

OBS! Det ska bli krispigt och torrt! Om smeten fortfarande är mjuk efter den andra timmen, låt grädda en liten stund till och känn av med jämna mellanrum.
Det är bra om det mesta av smeten är torr och krispig då man stänger av ugnen.

Laxost

80 g riven västerbotten
120 g hackad kallrökt lax
2 dl creme fraiche
Salt o citronpeppar
4 msk hackad dill
24 Kex eller krustader

Blanda ost, lax och fraiche
Smaka av med kryddorna
Vänd ner dill
Servera på kex eller i krustader


FRED

Krämig färskpotatistårta m räkor
8 port

Botten:
200 g kavring
75 g smält smör

Fyllning:
5 gelatinblad
½ msk pr citron
4 dl crème fraiche
300 g färskost
1 dl hackad gräslök
1 dl hackad dill
salt och peppar
500 g kokt färskpotatis

Garnering:
3 dl skalade räkor
10 rädisor, tunt skurna
dillvippor
gräslöksstrån
citronskärvor (kvartade tunna skivor)

Botten:
Skär av kanterna på brödet.
Mixa resten i matberedare och tillsätt det smälta smöret.
Fäst ett bakplåtspapper ibotten av en springform och packa brödsmulorna i botten.
Ställ kallt 30 min.
Fyllning:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5?10 min.
Blanda crème fraiche, färskost, gräslök och dill.
Smaka av med salt och peppar.
Ta upp gelatinbladen och låt dem sakta smälta på svag värme i en kastrull med citronjuicen.
Vänd ner i fyllningen.
Skär potatisen i bitar och blanda ner i fyllningen.
Bred ut fyllningen i formen och ställ kallt över natten.
Garnering:
Toppa med räkor, rädisor, dill, gräslök och citron.


LÖRD

Laxburgare med skagenröra

600 g färsk laxfilé
2 salladslökar, finhackade
1 ägg
1 dl finhackad dill
1 tsk salt
1 krm citronpeppar

Ta bort skinn och ben på laxen
Mixa den med salladslök, ägg, dill och kryddor
Fukta händerna och forma 4 burgare
Lägg på vattensköljd bräda om dom inte ska stekas direkt

4 laxburgare
2 tsk neutral olja
4hamburgerbröd surdeg
4 dl strimlad sallad
4skivor bifftomat
4 skivor rödlök

Skagenröra:
4 dl skalade grovhackade räkor
4 msk crème fraiche,
4 msk citronmajonnäs,
4 msk finhackad rödlök
4 msk valfri fiskrom
4 msk finhackad färsk dill
1 msk färskpressad citronjuice
½ tsk salt
½ tsk citronpeppar

Pommes

Blanda samman samtliga ingredienser till skagendressingen, ställ kallt fram till servering. Värm grillen till direkt värme.
Pensla laxburgarna med olja och grilla dem 2-3 minuter på varje sida.
Värm/grilla hamburgerbröden några sekunder.
Montera burgaren och njut!
Servera tillsammans med pommes frites om så önskas


SÖND

Tacogratäng m kyckling och tortillachips
4 port


4 kycklingfiléer
2 tsk tacokrydda
2 msk smör
1 gul lök
1 burk, 300 g, chunky salsa medium
300 g färskost, t ex philadelphia
2 paprikor
1 burk, 285 g, majskorn
200 g tortillachips
2 dl riven ost

Ugn 225°
Tärna kycklingen med vass kniv.
Stek kycklingen i smör tillsammans med tacokryddan.
Skala och tärna löken.
Vänd ner lökhacket i stekpannan med kycklingen och låt det fräsa tillsammans någon minut. Blanda samman salsan och färskosten.
Skölj, kärna ur och tärna paprikorna.
Varva kycklingköttet med paprika och avrunnen majs i en ugnssäker smord form.
Häll över färskostblandningen.
Tryck ner lite chips längs kanten av formen.
Alla chips får inte plats i formen, servera dem som blir över i en skål bredvid.
Strö över riven ost.
Tillaga mitt i ugnen ca 15 min (lägg aluminiumfolie över chipsen efter 5 min).

Melonsorbet

Ca en halv liter glass eller 6-10 pinnar
300 g melonkött av galia, honungsmelon eller cantaloupe
Saft av en halv citron
3 äggvitor
3 msk akaciahonung
1 krm vaniljpulver


Mosa melonköttet tillsammans med citronsaften (ev i en liten mixer). Äggvitorna vispas till hårt skum med akaciahonung och vaniljkorn och blandas sedan med det mosade melonköttet. Frys den färdiga sorbeten i en glassmaskin tills den är halvt fryst. Lägg därefter glassen i pinnglassformarna och frys tills den är helt fast. Alternativt kan sorbeten sättas in direkt i frysen i formarna och frysas från flytande form.

Limemarinerade jordgubbar

500 g jordgubbar i skivor
1 dl socker
1 lime, finrivet skal av

Lägg jordgubbarna i en skål
blanda socker och rivet limeskal, vänd ner
låt stå minst 30 min, rör då och då
Servera till glass, grädde eller sorbet.

Av Neta - 10 juni 2023 23:04

Minns inte när jag var utanför dörrn sist. På Cs fest kanske.
Kan ju iaf inte ta mig nånstans utan hjälp.

Ska iaf få en ny scooter i samma modell som jag har men inte förrän i höst. Har ju nåt att se fram emot iaf.

Ska också få en anpassning gjord in i förrådet så jag lättare kan få in och ut rullstolen där. Tar jag in dynan kan den ju stå där även vintertid och det blir mer plats i garaget. 5 cm på insidan och 7 på utsidan på tröskeln gör ju att man får ta i när den ska ut och nästan lyfta när den ska in.

Sen ska jag få nån grej på ytterdörrn så jag kan få med mig den lättare. Den blåser så ofta upp och då får jag ta ett kliv ut för att nå handtaget igen. Alla lägenheter här är anpassade med lite bredare ytterdörrar.

Hängt tvätt nu 2 dar och har en tredje med städtrasorna att hänga. Får ju städ på måndag. Får ju hänga så gott det går med vä o bara hjälpa till med hö. Men under axelhöjd, lite småbökigt. Ställningen sitter ju i huvudhöjd. Har en att ställa på golvet med men den rörelsen blir sämre då man får sträcka fram armen.

Så idag blev det korv m bröd på dan och en macka och en varma koppen nu ikväll.
Det allra svåraste är att laga mat, jag sitter ju på en arbetsstol i köket med fullhög spis. Så bökigt o röra och vända med så hög arm. Blir över axeln. Lika när jag ska äta sen men en korv och mackor kan man ju äta med vä och soppa kan man dricka. Hålla muggen med vä är inga problem alls. Så jag överlever men kan längta efter att koka pasta å göra nån sås. Sånt jag kan spetsa på en gaffel kan jag också äta med vä. Ibland tar jag till en sked. Man får va lite uppfinnare.

När jag skriver på paddan får jag ha den mellan benen på sängen eller soffan. Men vila armen ofta, ta stöd med den på knät, går ju skriva med vä om man kör med finger. Men jag skriver med båda händerna och alla fingrar. Lärde mig ju skriva maskin så en gång ivärlden.

Lyssnat klart på Bindefelds bok, sen även lyssnat på Llndarws eftersom Bindefeld skrev så mkt om honom. Han skrev mest om After Dark, jäklar va jobb det varit med den. Gillar att *läsa* dokumentärer och biogtafier också.
Men nu ska jag återgå till feelgood ett tag. Eller sagorna som nån sa. Haha! Ja det är ju det.

Men nu ska jag vila armen.



Av Neta - 9 juni 2023 20:45

För några år sen hade vi varit ute och plockat björksly redan igår. Satt dom i grindhålet och en nedanför altantrappan. Gått upp tidigt i morse och borstat ut flätorna som tjejerna sovit i för att få fina lockar. Satt på nystrukna klänningar på dom och en fin, oftast ny tenniströja och ljusa byxor på J.
L brukade köra dom till skolan och under tiden blåste jag upp gula och blå ballonger och pyntade både björkar och altan i blågult.
Potatissallad och rostbiff ikylen. Allt hemgjort.

Iväg till kyrkan och stod och såg på när dom kom, svenska flaggan i täten buren av nån stark ur åk 6. Klassvis med egengjorda svenska flaggor i händerna hade eleverna förtur in i kyrkan, vi föräldrar hade tur om vi fick en sittplats på någon av dom sista bänkraderna. Oftast stod vi längst bak och försökte låta bli att gråta när dom sjöng Idas sommarvisa och Dem blomstertid. Rektorns tal och uppmaning om att ha kul på lovet och äta mkt glass.

Sen upp till affären och köpa jordgubbar. Vissa år var det fika i skolan efter kyrkan men inte alla.
Hem för lunch på altanen, syrendoft och doft från silverbusken utanför. Jordgubbar och glass till efterrätt.
Sommarlov!

Ja så här var det nog för åtskilliga barn här idag. Vissa av dom är tillbaka i skolan på fritids redan på måndag. Men det är ändå lov.

Vi packade ihop oss och åkte till vårt sommarviste i Siggefora, där bodde jag och barnen sen hela sommarlovet. L åkte emellan men var alltid ledig 6 veckor minst. Där hade dom sina sommarkompisar. Varje morgon gick barnen och jag ner och tog ett morgondopp. Vi bodde 50 m från sjön. Tvättade oss i sjön. Allt medan L gjorde frukost och vi var noga med att vara tillbaka så vi kunde lyssna på sommarföljetongen i Radio Uppland medans vi åt.

Sen var det bad, lek, sol, grillning i en enda mysig röra. Regn ibland men då var vi inne och spelade spel, såg på film eller gick till kiosken och köpte godis. Man fick äta godis om det regnade. Haha!

Vilket liv! Varför tar det slut? Varför blir barna vuxna?

Av Neta - 9 juni 2023 00:11

Jag har idag börjat lyssna på Micael Bindefelds bok *Mannen, Myten, Minglet* fick tvinga mig att stänga av nu och lyssna klart dom sista 3 timmarna av nästan 11 i morgon. Den har gått hela dan och handlar om hela hans liv och hur hans förfäder kom hit. Hans yrkeskarriärer och hans liv. Allt är med känns det som. De flesta av oss känner väl igen honom som festfixaren, vi som följer honom på insta känner honom även som pappa till Simeon. Partner till Niklas, odlaren m.m

Läs eller lyssna på boken och ni får ta del av ett fantastiskt, priviligerat och intressant liv. Från det han börjar minnas av sin barndom till, ja det kan jag säga i morgon. Haha! Svår att släppa är den iaf och väcker minnen från yngre dars idoler man haft som han jobbat med. Bland mycket annat.

Ja det är väl vad jag gjort idag, kört en maskin jag hängt med vänstern. Blir där efter men va ska man göra? Inte varit utanför dörren idag heller. Åt rester av kroppkakepyttet till lunch och gjorde en kycklingsallad ikväll. Rev salladen och skivade gurkan o paprikan med osthyveln med vänstern. Hade sparris o majs ifrysen som jag bara tinade, färdiga krutonger och dressing från flaska. Glömde både tomater och ägget i kylen men det gick bra ändå. Haha!


Vattenmelonen var lätt smaklös tyvärr men den var ju redan i. Röd nästan svart sallad.

Precis tagit en blå så nu ska jag sova. Hoppas klara att tvätta håret i morgon.

Av Neta - 8 juni 2023 00:50

Så länge jag inte lyfter armen över axelhöjd eller bär saker som väger mer än nåt hekto känns det rätt bra. Stelt men inte jättemkt värk. Drar lite i en halsmuskel men inget där som direkt värker.

Har dock en förmåga att sova med armen under kudden som jag ligger på, så på mornarna har jag värk. I morse så ledsnade jag och ringde Vc. Manfår ju knappa in sitt nr, och det gjorde jag 7.42 men ändå ringde dom inte upp förns vid lunch och då var akuttiderna slut. Blev nästan arg. På akuten tar dom inte emot min åkomma och där dom gör det på en mindre akut på ett annat sjukhus har jag så dålig erfarenhet av att jag inte ens vill åka dit.
C erbjöd sig åka dit med mig, vore bättre att hon erbjöd lite hjälp här. Provade på scootern idag igen men blir som fel vinkel på den onda armen. Gör ont och har ju ingen kraft. Törs inte!

Så less på att inte kunna ta mig ens till affären. Nu ska det dessutom bli lite väderomslag och det brukar jag känna av.

Idag har jag inte varit ut ens. Åt rester. Hon som ska börja städa här från veteranpoolen hörde av sig, hon kommer på måndag. Få se hur det blir.

Nu ska jag iaf försöka sova, på rygg. Fast vänder mig i sömnen sen. Haha!

Av Neta - 6 juni 2023 23:10

Ensam hela dan med undantag en stund på fm då Annika kom en stund. Hon hade handlat lite åt mig.
Frågade C igår om dom ville komma och äta jordgubbstårta och då sa hon att om inte det serverades på Disagården kanske dom skulle komma.
Idag hade det ändrats till * antagligen inte* så jag blev ensam. Tårtbotten delade jag i 4, frös 3 och tänkte göra en bit till mig Men hade tagit fram en halv bullängd och nöjde mig med ett par skivor från den. Så nu har jag 4 typ 2-bitars tårtbotten i frysen. Haha!

Gjorde iaf gubbröra och åt lite sillunch.


Risk för att det blir samma lunch i morgon. Vet ni hur gott det var med gubbröra? Så länge sen jag gjorde det.

Satt på baksidan men det var kallt i nordanvinden. Gick in men blev ändå så frusen att jag var tvungen att sätta på mig långbyxor och tofflor, sen en poncho över rygg och armar.
Inte så kul att sitta därute heller när grannar är borta eller har besök.
Sonja och grannen hade döttrar där men mina ungar kommer inte hit, jo på Mors dag men det var deras också.

Vilken jäkla skillnad det är att vara två ändå. Men när man inte vill ha nåt förhållande då?
Känns bara jobbigt. Men sällskap vore ju kul, kan väl inte räkna med L jämt heller. Han är ju rörlig och kan ta sig ut på saker. Vill väl inte va med mig jämt.

Bävar lite för missommar, tänker samtidigt tillbaka på i fjol. Vilken dag och vilken avslutning. Men C har redan gjort klart att dom har planer. Tänkte annars att vi kanske kunnat göra nåt på dan men icke.
Frågade L men han svarade lite svävande. Planera är inte hans grej. Har väl inte så mkt pengar heller. Inte jag heller så kan inte betala och då får jag väl va själv. Han va ju här på Valborg.

Svårt att hitta nån i vår ålder som man kan bli kompis med också. Antingen är dom gifta eller så är dom ute efter annat. Rullstol avskräcker ju också.

Armen är något bättre. Hade skitont i morse men då hade jag sovit på den.

Nu ikväll gjorde jag lite gomat, ris, kyckling, kantarellsås och sparris.



Ulvagubbarna va så goda. Nu när det inte blev nån tårta så åt jag dom som dom var. Det värsta är att dom är vanebildande. Haha! Men 65kr för 300 g.


Ska strax gå i säng. Vaknade 5 i morse och kunde inte somna om. Kom en ny tidning idag så ska väl bläddra genom den.

Av Neta - 6 juni 2023 08:13


500 år är en aktningsvärd ålder.

Jag är ensam idag. Ska testa och se om jag kan ta scootern upp på parkeringen vid halv 2 då det ska komma en MC-kortege förbi här. Är ju inte så många meter så hoppas det funkar. Hade varit kul att åka till Disagården men törs nog inte det och har ingen dragare idag. Är nog svårt att få färdtjänst med, många som vill åka idag.
Saknar Elle sånna här dagar men tänker ev göra en halv sats gubbröra och äta lite matjes. Det hade vi gjort om hon varit här. Får väl göra ont då. Kanske rent av dammar av flaggan och ställer den på bordet. Haha!

Ikväll är man ju given framför TVn då dom sänder från Skansen och slottet.

Vaknade 5 och har inte kunnat somna om. Nu är det ingen idé. Låg tokigt och har ont nu, var väl av det jag vaknade också. Slappar lite i sängen med paddan.

Av Neta - 6 juni 2023 00:12

Både på och i axeln, på lägenheten, på uteplatsen ändå håller jag mig lugn för då värker det ju inte så mkt. Törs knappt skriva det men nu värker det inte precis hela tiden.
Samtidigt tänker jag på hur det var runt Lucia då jag ju hade så fruktansvärt ont i knät. Där känns ju inget nu, men så det här, vad blir nästa?

Har en kompis som är utbildad sjukgymnast som tyckte jag skulle söka nån annanstans än att vänta till den 15e. Tyvärr har hon inte befogenhet att hjälpa mig då hon inte jobbar på en mottagning så. Dessutom kombinerar hon som arbetsterapeut också har jag för mig. På en hanilitering.

Värst är det att inte kunna laga mat. Skära, hacka, röra, vända i panna och sånt gör ont. Händer att jag kokar ägg och äter smörgås för jag bara inte kan.
I morgon ska jag dock försöka mig på både att klippa gräslök, borde kunna gå med vä, men sen också vispa grädde och göra en tårthalva. Ev får jag fikabesök. Annika är snäll och handlar åt mig. Sill har jag redan sen ska hon få köpa färdiga kycklingklubbor.

Men börjar bli lite trött på hemmamiljön, ska testa att åka scooter lite då och då, få se när jag klarar det igen. Skulle va kul att bara få åka ut och åka lite bil nu när det är så fint.
Mitellan gör varken från eller till. Dom pengarna har jag kunnat spart. Får som ont i nyckelbenet på vä sida av den.

Hittade kroppkakepytt i frysen, den kunde jag ju bara köra på lite i airfryern. Tyvärr har jag bara sett det inne i stan på kvantum. Åt den idag. Förmodligen har dom gjort den på kroppkakor som snart gått ut och sen fryst. Men smart om man får över.

Men nu ska jag krypa ner under fällen, fryser som vanligt.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards