Mina ord och tankar

Alla inlägg den 10 januari 2021

Av Neta - 10 januari 2021 22:58


Thorleif Thorstenson är död


R.I.P
Dukade under för den här jäkla pandemin precis som andra kändisar. Adam Alsing, Gösta Linderholm, Sven Wollter. Lite osäker om Roland Cedermark också gick bort i covid men han dog ju också nyligen.
Men för oss dansare är Thorleif den mest kända och vi är vana att se honom precis som på bilden.
Vi kände inte honom men han hälsade alltid. Kände väl igen oss som dansare. Så trevlig, lite lågmäld och tror jag väldigt ödmjuk. Nu senare år har man ju bara sett honom i Malung där han varje år invigde dansbandsveckan.
Jag köpte kasettbandet med Gråt inga tårar, nybliven mamma till J då köpte jag en kasettbandspelare. Det var det bandet och ett med Leif Bloms från början. Sonen fick nog dom här banden med modersmjölken, eller semper no 2 i flaska. Haha!

Thorleifs spelade i Café Norrköping låten En Liten Ängel, han sjöng den där i programmet för sin dotter som då kanske var 4-5 år. Hon var med där och kameran zoomade in henne flera ggr. Vet att jag blev lite berörd av det, men det blev Ragnar Dahlberg också så jag var i gott sällskap. Länge sen nu och hon är säkert vuxen idag.

Men i dansbandssverige fanns ingen som Tolle, hans karaktäristiska röst kände man omedelbart igen. Vet att vi båda tyckte det var väldigt tråkigt när dom la ner för några år sen. Både han och bandet var väldigt speciella. Känns overkligt att han är borta. Man tänker ju på familjen idag.



Blev ingen avjulning idag heller, C började köra men vågade inte fortsätta då det var fruktansvärt halt, nu tar vi det i veckan ist. L kanske kommer i morgon så då kanske han kan lyfta in kartongerna så jag kan börja iaf. Men han va osäker på väglaget, det är så det kommer att bli nu när han bor långt ifrån tjejerna. E fyller på torsd, hoppas han kommer då iaf om inte i morgon.
Ska bli en köldknäpp i natt och nåt dygn framåt. Senare i veckan också. Mer snö hotar dom med också. Så dags nu när det blir ljusare. Men kul för alla barn som får åka pulka och skidor.

E gick inte hit idag heller, jag tyckte inte hon skulle pulsa i snön. Må vara få steg men klä på sig och gå ut måste hon iaf. Kämpigt med rollatorn i snö också.
Jag törs inte gå ute på mitt ben. Ingen av oss vill åka scooter i halka, problemet är att få upp soporna. Har långt till soprummet dessutom upp för en backe. L o C hjälper oss, men dom är ju inte här jämt. Kan ju inte få hemtjänst bara för det. Vill ju inte ha det heller, är ju därför jag har privat städ.

Vete 17 vad jag gjort idag egentligen, inget vettigt mer än maten iaf. Hade bara värma så jobbade inte ihjäl mig där heller. Rester av sesampotatis och isterband. Sen raggmunk o fläsk, färdigmat från Ica ikväll.
Sen kom chocken mitt i efter matenkaffet. Har nog inte fattat ännu!





Av Neta - 10 januari 2021 19:04

Det här receptet fanns på mjölkpaketen för bra många år sedan nu, men blev snabbt en favorit här. Enkelt och gott. Går att göra på färdigskalat från butiken också.

Räkgryta

2 hackade gula lökar
200 g champinjoner, ansade och skivade
1 msk smör
1 msk mjöl
1 strimlad röd paprika
2 dl vispgrädde
1 dl chilisås
1 tsk salt
1 krm sv.peppar
1 krm cayenne
3-4 hg skalade räkor (1 kg oskalat)
½ dl konc. apelsinjuice
1 dl vatten


Fräs lök och svamp i smöret, strö över mjöl, rör om.
Tillsätt paprika, chilisås, kryddor, grädde och salt.
Koka 8-10 min.
Tillsätt räkor juice och vatten och låt det bli varmt.
Servera med ris eller pasta och sallad.

Av Neta - 10 januari 2021 00:03

Har varit ensam idag också pga att Elle inte mått bra. Hon behövde kurera sig. Men idag har det bara varit tråkigt och ensamt.
Kan ju inte göra så mkt när jag inte kan stå mer än korta stunder på mitt ben men har iaf plockat i diskmaskinen och hängt upp tröjorna, orkade inte det igår.

I morgon kommer C och hjälper mig avjula, tur är det för gå runt och plocka bort fixar jag inte. Hade velat ha nåt att stoppa julgranen i men de väskor Clas Olsson har för julgranar är slut på alla butiker både här och i Gävle + på nätet. Så den får väl stå som den är ett år till ute i förrådet.
Kommer att bli tomt nu när vi plockar bort, men skönt på ett sätt också. Men är nog första gången imitt liv jag tar bort julen före 20 knut. Men var nog första gången ( men inte sista) jag pyntade redan 1 advent också. Var bara granen jag väntade med till lucia.

Tycker helgerna gått så fort i år. Har till och med en julskinka kvar som aldrig gick åt. Ska ev orka göra den i morgon. Griljerar inte utan torkar till den lite i ugnen, sen får E skiva den åt mig på skärmaskinen.
Har ju en äldre frys som måste frostas av här. Vete 17 om jag klarar av att bära ut allting. Vet inte riktigt hur det ska bli gjort. Har ju varit L som fixat det i alla år och i Tierp va den självavfrostande. Skulle byta till en sån på stört om jag fick.


Blev pannbiff med svampsås och sesampotatis idag. Kokt potatis man steker i smör med lite sesamolja i, strör på s & sv.p och rostade sesamfrön. Blir ganska gott faktiskt. Det sista av salladen blev det också och lingonsylt så klart.

Såg programmet om dansbandssångerskorna med. Erica och Drifters har ju lagt ner. Martinez avvaktar väl, Sandra bor ju på Åland med sin kille nu och jobbar bl.a som personlig assistent. Carolina vet jag inte, hört Callinaz en gång men det var inte så bra. Vi gick faktiskt från dansen då dom spelade. Var på Birka. Dom spelade nästan lite jazzigt den kvällen och jazz är inget jag gillar.
Saknar att åka ut och lyssna, Streaplers va det sista jag var ute på innan allt las ner. Vi var ju ett dygn på dansbandsveckan på Cinderella också. Glad för det idag då det blev som det blev. Då bodde vi faktiskt i svit, det gör jag gärna om när det blir ok igen. Hoppas till min riktiga födelsedag.

Sen har jag kollat på Stjärnorna på slottet och nåt amerikanskt program där man får skicka in roliga videos.

Nu ska jag väl krypa i säng. Kallt här som vanligt, fryser nästan jämt här.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7
8
9 10
11
12
13 14
15
16 17
18
19 20 21 22
23
24
25 26 27 28
29
30 31
<<< Januari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards