Mina ord och tankar

Alla inlägg den 13 januari 2021

Av Neta - 13 januari 2021 01:00

Idag fick jag ändan ur


Griljerade inte bara skar bort lite fett och torkade till den lite, 30 min på 200 gr.
Sen kom E in med sin skärmaskin mot kvällningen och skivade den. Den var ju bara på dryga kilot så blev 5 påsar med 10 skivor + 1 med lite småbitar man kan ha till pizza t.ex kan ev bli det redan i morgon.

Läste på en facebooksida om en kille som gjorde en griljerad skinka som han skar i lite tjockare skivor, sen gjorde han skinkschnitzel på dom, panerade i panko och stekte. Kändes inte helt optimalt men kanske blir bra.

Kokade de sista sparrispotatisarna idag, kommer fortsättningsvis att bara köpa den. Lite mjukfasta och kokar inte sönder. Kokas exakt 15 min och blir perfekta. Den avlånga formen ger också perfekta skivor att steka. Alla lika stora. Haha! Sen jag flyttade från L kokar jag alltid med morötter med potatisen. Det gjorde jag aldrig innan. Men bekvämt sätt att få kokta grönsaker, sen kan man skära lite paprika till med. Gör ju sällan en sallad åt bara mig. Om jag inte gör en råkost som håller flera dar. Köper ibland en burk pizzasallad också. Kostar oftast bara en tia ooch räcker en vecka åt mig.

Leif då, han är ju bara för mycket ibland. Idag var han på lägenhetsvisning i Flen, ger sig ju 17 att han ska bo där M, danskompisen bor.
En ljus fin tvåa, tvättmaskin, inglasad balkong och sjöutsikt. Låter ju fantastiskt om det inte vore så att den ligger på andra våningen utan hiss.
Vilket innebär att Elle inte kan åka dit. Det bryr han sig inte om och jag ilsknade till lite. Mycket för att hon sagt minst tre ggr den sista tiden att hon vill åka till honom och sova kvar. Kolla sina saker som är där. Ingen av gångerna har hon fått det. Jaja vi får väl hoppas att han inte får den....

Han påstår dessutom att det är nån form av boende för äldre, men jag har för mig att det finns en lagstiftning om att sånna bostäder ska vara tillgänglighetsanpassade. Lägenheterna i Hagbard som gjordes om till 55+ fick ju hissar installerade.

Han sa till mig att nu måste han ju ta det han får. Ja och varförbmåste han göra det? Jo därför att han aldrig ställde sig i kö från början, inte nånstans.  Ok att ingen visste att gården måste säljas, det är ju hans brors verk. Men han påstod ju att han skulle komma hitåt igen.
Den här kön hjälpte ju C honom med för bara några veckor sen och hon ställde honom i Tierpsbyggens kö för flera månader sen. Han skulle ju bo bli Månkarbobo.
Han har ju varit helt passiv själv till nu, för det har bara varit snack om Månkarbon t.ex men vi har ju förstått att har aldrig menat att flytta dit, det var bara snack.
Får han den här så kommer han inte att flytta mer heller för det kommer han snart 80 år inte att klara av. Han var ju helt slut under lång tid efter min flytt, och där är ju båda ställena i markplan. Nu ska han kånka möbler upp 2 tr utan hiss kanske. Han har ju ett dåligt knä med så bo utan hiss kan isolera honom så småningom.

Jag förstår inte hur man ens kan tänka tanken att utesluta ett av sina barn från att komma till sig. Men hans ego är stort, älskar sig själv mer än andra.

Få se nu om han kommer till Es födelsedag, ska ju bli skitväder. Han åkte och dansade förra vintern när det var klass 2 varning. Då åkte han med M i bilen. Men kunde inte komma i måndags för det kanske skulle bli klass 1 varning. Vilket det aldrig blev här. Det är olika på vad man prioriterar. Ja E prioriterar han iaf inte på det viset att hon kan komma, varken nu eller senare då. C har ju åkt dit och sovit över flera ggr, klart att E vill det med.
Man gör inte så här!

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7
8
9 10
11
12
13 14
15
16 17
18
19 20 21 22
23
24
25 26 27 28
29
30 31
<<< Januari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards