Mina ord och tankar

Alla inlägg under juli 2022

Av Neta - 18 juli 2022 00:29

Ja idag drar väl spektaklet igång på riktigt däruppe. Och om man som vi varit däruppe så himla massa år så visst suger det lite.
Det är ju inte bara danserna, det är allt runt omkring med. Grönlandsparken, alla vänner från hela landet, alla Malungsbor man lärt känna.
Men då hade vi en husvagn, vi var alla dansbandsnördar i familjen och vi åkte oftast upp på lördan, nån gång på natten innan så vi var där redan lörd morgon. Så många nätter krävde ju också sin utrustning, tält, garderob i förtältet, gasolkaminen, man fick ju extra hyresgäster ibland. Kylväska på el för kylen i vagnen räckte ju inte långt. Sen mattor, bord, stolar, lampor, myggdödare.
Tog sin tid att bygga upp lägret i den trädgård hos nya Malungsvänner vi lärt känna.

När vi inte åkte hela veckan längre hade vi lite andra boenden, vandrarhem halvvägs till Mora, fotbollsplaner m.m

C hade ju så,småningom egna dansvänner så nåt år drog vi upp en husvagn och henne och åkte hem på kvällen. Hämtade henne när veckan va slut tror jag.

Sist vi var uppe åkte vi bara lörd, C, L och jag. Vi åkte upp tills det började i Grönland, duschade på en idrottsanläggning, upp på dansen och hem på natten med vila i Rättvik. Det gick men va skitjobbigt. Dessutom vart vi påkörda i sidan på bilen när vi stod parkerade. En tjej som missat handbromsen.
Hemma 8.30 på morgonen.

Sannex har jag inte missat många ggr däruppe men nu gör jag ju det. Utan nån att åka med varse dit eller nån annanstans gör ju att jag har förlorat kontakten med många vänner.

Det är ju inte bara dansen för mig, jag lyssnar ju bara numera. Det är först och främst folk man känner, artisterna i Grönland, Jockes vedeldade, langos, ja men hela stämningen, särskilt sista kvällen. Inne på dansbanorna är det trångt och bökigt men ändå. Ni som varit där förstår precis vad jag menar, ni andra gör det inte för det kan man inte om man inte varit där. Haha!

Men 12 band per kväll x 7, det är en häftig upplevelse.

Lyssnade så klart på Guldklaven ikväll. Kjellez och Flamingo blev jag ju glad över. Christian har jag fortf svårt för efter Dbd. Han försvann ju *gick till sjöss* efter att han blåst nån. Men exakt hur det hade varit fick man ju inte veta. Hörde bara hennes version.
Han gör säkert ett bra jobb med sin sida iaf, det får man ju ge honom ändå. Och han tycker ju om att synas.
Callinaz spelade på en kryssning jag var på, va så dåliga att vi gick därifrån.
Blender går bara tokbort. Casanovas, nja jag vet inte.
Donnez är väl bra kanske, verkar ju vara stabilt där nu iaf. Ett tag böt han ju folk oftare än jag bäddade rent. Andy gör nog mkt för det bandet med, honom gillar vi. Synd bara att Lillklas slutade. Menhan verkar ju bara vara med i korta perioder var han än börjar.

Nåt jag är lite nyfiken på är ju danshelgen i Mariestad. Är ju inte så himla långt bort ändå. Fredan spelar Sannex, Donnez, Streaplers och Allstars. Det för en entre på 300 spänn. Aldrig varit i den parken men i Mariestad har vi ju varit mycket. Dom har många duktiga dansare i klubben där också minns jag från tävlingssvängen. Fred 19 aug är det här. Nån som vill åka så hör av er.

Nu har jag iaf lyssnat klart på alla Christian Holtz böcker. På em gick det att sitta ute, sådde lite dill, planterade om 2 pellisar och rensade begonian jag fick i påskas. Då såg man inte bladen för alla blommor sen har den bara blommat och blommat. Fin nu med.


Tog bort alla äldre blad och vissna blommor. Den verkar trivas ute iaf.


Sen den här, min absoluta favoritfuchsia. Brukar ha en vit trippel med men inte i år. Börjar iaf blomma nu efter en rejäl toppning.

Funderar på lura med nån på bio i Gränby på tisd. Nya Downton Abbeyfilmen är ju här. Den går 15.20 på em. Ska funka bra med rullstol i lokalerna. Rullstolsplatsen i den lokalen är dock längst fram, får man inte nackspärr då? Vill kanske åka in med scootern men den borde väl funka med bara jag kommer upp o ner i biostolen. Beror på hur låg den är. Bilj kostar bara 130kr med.

Ja vi får väl se hur det blir. Nu ska jag försöka sova iaf. Sov inte mkt natten som var.

Av Neta - 16 juli 2022 21:24

Blir lite fundersam över det här med alkoholvanor.
Dessa foton på drinkar, öl och vinglas på de sociala medierna.
Måste man dricka alkohol varje helg? Eller varje kväll på semestern?
Man är ju klart i riskzon då för att det eskalerar. Snart blir det ett glas vin på lillördagen också. Och en punch till ärtorna på torsdan. En kall öl för det är så jäkla varmt.
Alkohol som intas när man är ensam är också ett riskbeteende.
Som uppväxt med en alkoholiserad pappa ser jag tendenser. Känner igen det.
Ok alla åker inte dit men många kommer att göra det.
Man måste inte dricka varje helg. Man bör inte göra det.
Och dricker du alkohol flera ggr i veckan, även ensam då är det nog redan kört för en del.

Det är också lite märkligt hur en del kan hantera det medans andra inte kan det. Å alla tror stensäkert att det är klart att jag klarar det utan problem. Alla gör inte det! Å det är inte du själv som upptäcker det först.

Nog om det, bara en reflektion.

Här har det varit en grå, kylig och ensam dag. Inte ens tanterna var ute. 14 gr och kraftig blåst. Värre blåst mot kusten där flera träd blåst ner över vägarna såg jag i bladet på nätet.

Jag tänkte i morse att jag skulle göra sushi idag, men nej det gick inte. Va ju alltid Elle och jag som gjorde det, nån gång har väl nån kompis eller C varit med också men alltid E o jag som styrt upp det.
Ytterligare en sak som hon och jag brukar göra som känns, tårarna börjar rinna och det går bara inte.

Vi har ju köpt det flera gånger sen hon gick bort och det går ju bra. Men inte det här.




Fick bli köttbullar i sås och potatis ist. Gott det med. Det är inte majonnäs på salladen utan den salladsdressingen som heter just det. Äter ju inte gärna majjo.

Lyssnade på Mia Parneviks sommarprogram. Blev lite rörd emellanåt. Lyssnat på bok 3 och nu är det bara ett par timmar kvar på den så eftersom det inte finns ett smack att se på TV ska jag strax hämta lite ost & kex och lyssna klart på den. Tunga gråa skyar ute och har kommit lite stänk nu och då, inget jag ens kan kalla för skurar. Den önskade rotblötan har inte dykt upp.

Så blev min ensamma dag.

Av Neta - 15 juli 2022 23:54

Jag som aldrig ser på en deckare längre, inte läser nån heller. Bara tokledsnade för ett par år sen och började läsa feelgood ist.
Nu har jag dock gjort ett undantag på Christoffer Holsts böcker om skärgårdsön Bullholmen. Dom är inte jätteblodiga men man kanske skulle kunna kalla dom för feelgooddeckare.

Har läst sommar och höstboken och har vinter och vår kvar. Lyssnar på ungefär en bok om dagen. Upptäckte också att man kan lösa korsord samtidigt. Och så lyssnar jag när jag håller på i köket, viker tvätt m.m Annars sitter jag bara och lyssnar. Tränar som sagt upp koncentrationen lite med ett korsord samtidigt.

Upptäckte författaren när jag läste den här som utspelar sig i den lilla Roslagspärlan Öregrund.

Finns en del 2 av den också som handlar om krogliv i 08. Den glömda kokboken.


Läser ju helst fysiska böcker men har haft lite svårt med koncentrationen sen Elle gick bort så då är det här bättre. Så har en full bokhylla på Storytel nu.

Åt rester idag, så blev laxpasta 2 dar i rad men det funkar. Annika kom över en stund och hjälpte mig att riva lite i rabatterna. Vi hittade en röd perenn som såg ut ungefär som en förväxt blåklint med lite borst. Haha! Sen riktigt mörkröd. Kommer väl från lådan med perenner jag köpte på en växtloppis. Vi stödde upp syrenen mer, har ju en rosa dvärgvariant som ger fler blomningar. Förra året gav den 3 st blomperioder.

Regnar runt om här men här kommer det några stänk då och då bara. Vill ha en riktig rotblöta. Hon hjälpte mig vattna lite idag iaf.

Sen var vi till hemköp för jag hade köpt lite kryddörter jag skulle hämta ut. Trodde butiken skulle bli bättre men gångarna är smalare än tidigare och så kan man scanna nu och det är ju bra. Tog mig fram med scootern men inte utan irritation.

Tryckte ner örterna i stora lådan. Oregano, kryddtimjan och citrontimjan. Odla hade 50% och beställde i tisdags, fick dom idag. Det kallar jag expressleverans. Ska sätta en omgång dill till i framkanten och kanske chansa på nån planta med sockerärtor mot gallret. Dom är ju också snabbväxande.

Vi va ner till graven med, trodde rosen gett upp men det kommer lite nytt. Sen upptäckte vi blåklockor mot häcken, hoppas dom får vara kvar.


Rosen är till hö om igelkotten.

Inte mkt på TV ikväll. Fotboll får ju vara för min del. Hade på programmet med Tilde men sen stängde jag av.


Gjorde en fruktsallad med hallon som jag tinade med lite socker. Sen banan, nektarin och klementin. Lagom kvällsgodis.

Priserna har ju höjts mycket på vissa livsmedel, ost t.ex är ju svindyrt nu men det är också bregott. 62kr för 600 g. CG sålde smör 500 g för 20kr under helgen så då är det läge för att göra eget bregott. Smöret ska ligga framme så det blir riktigt mjukt. Sen vispar man det och tillsätter 3 dl rapsolja under vispningen. Rör i ca 1 tsk salt. Kan ju va en smaksak hur mkt man vill ha iofs.
Nu är det rinnande men häll upp i burkar och ställ i kyl eller frys. Det blir som det du köper sen men mjuknar kanske lite fortare. Vi har 3 dl frysburkar och det blir 3 st och en skvätt av satsen.
Lyxvarianten är kallpressad rapsolja och flingsalt. Det blir riktigt bra och får fin färg.

Ja så mkt mer har väl inte hänt här. Börjar väl bli dags att dra sig mot fjäderholmarna i sängen.






Av Neta - 15 juli 2022 01:48

Vet inte om man på nåt sätt kan få bort utländska inlägg på insta? Jag är liksom inte intresserad av klipp på italienska eller av portugiser. Språk med andra tecken än bokstäver är inte heller intressant. Längtar tbx till när man bara såg dom man följde och det inte var så mkt sponsrade inlägg, förslag och reklam.
Insta har förlorar sin charm. Ja Fb också.

Slö dag, tittat på tvätten jag ska vika in flera ggr, strängt uppmanat den att vika hop sig och lägga sig på sin plats men tyvärr utan resultat.
Haft lite ont i armarna idag så mest bara suttit, både ute och inne, och lyssnat på en bok. Del 1 av 4. En feelgooddeckare av Christoffer Holst.

Testade en ny grej på facebook idag, att lägga ut dom en serie med ett recept och bilder under tillagningen. Vet inte om det blev så bra direkt.

Jag gjorde en laxpasta. Blev så bra!

Jag fräste en stor hackad knipplök med 3 slantade morötter i lite sambal
När det började bli mörkt hällde jag på 2,5 dl kokosmjölk, lika mkt vatten och 1,5 msk skaldjursfond. Tillsatte 1 msk vardera av ljus soja, ostronsås och fisksås. Det fick puttra ca 5 min, då la jag i pasta, men går med nudlar med. Fick gå de 3 min pastan hade som tillagningstid.
La i ca 300 g tärnad lax och en hackad mango. Rörde om, kokade upp, sen la jag på ett lock och stängde av plattan. Det fick stå 10-12 min så. Serverade med nerskurna tomater i tallrikarna.
Blev nästan onödigt god. Haha!

Men nu åker ögonen ihop ska sova 5 kvart i timmen nu.

Av Neta - 14 juli 2022 00:05

Slapp blåsa på handen. Syns ju nästan ingenting men det känns om jag kommer åt det.


Fick en liten film av J igår kväll på hur han gjort avskärmningen till Elles altan, eller Lenas som det ju är nu.


I morse kom han och satte upp det. Tycker det blev så himla bra och snyggt. Så nöjd.

När han åkt kom Annika och vi åkte på en liten tripp till Sigtuna. Hade tur och hittade direkt en parkering nere vid vattnet.
Vi strosade hela strandpromenaden bort till Våfflan och köpte varsin glass.


Så här nära vattnet går man.
Fotade varken Våfflan eller glassen. Våfflan är alltså en servering i Sigtuna hamn.

Vi gick upp *på stan* som är en enda gata omgiven av söta små trähus därifrån små tvärgator leder ner till strandpromenaden.


Gulliga små butiker som den här t.ex Augusta Johanssons karamellbutik som inte bara säljer karameller precis.


Hennes butik brukar uppstå även i Uppsala på GC till julen, nästan som en popupbutik.

Så fint överallt, fina blommor och man värnar även om turisternas husdjur.


Här i det lilla rådhuset på torget är det många som gifter sig.

Vi blev lite hungriga och det fick bli ett besök hos Tant brun.


Hon står utanför sitt café i naturlig storlek.


I en hall i en av de 3 små torpen inne på gården hänger den här fina. Där får man hämta en meny, sen hitta nånstans att sätta sig. När dom tagit din beställning nlir man serverad vid bordet.


Fåglarna svälter inte precis.


Jag köpte en gravlaxmackka för 137 pengar.


Borden var dock inte dom fräschaste vi sett.


Om Post-Nisse var anställd av Post-Nord framgick inte men en egen gränd hade han. Haha!

Vi hade kaffe med oss så nu gick vi tillbaka till Strandpromenaden och tog en fika på maten, njöt av den fina utsikten, sen åkte vi. Handlade lite bröd och frukt på Lidl och åkte hem nöjda med vår utflykt.


Ikväll hade jag bara värma mina välstekta isterband med stuvad vitkål. Potatis fick jag dock koka.

Nu ligger jag på sängen, det är dags att sova!

Av Neta - 11 juli 2022 23:22

I morse blev jag väckt 7.20 av att dom trimmade på baksidan. Sen var det lögn att somna om, låg dock kvar. Hade sagt till J att inte komma före 10 för jag kände att jag låg minus på sömn.
Slumrade nog till ändå, vet att jag var vaken 9.15 och kl ringde 10. Sååå trött.
Klädde på mig men tippade ner i sängen igen, låg i nån halvdvala. Så flög upp när han kom. Haha!

Men nu har jag persienner i vardagsrummet, skönt då det ska bli varmare en skvätt igen. Han tog ju bort fönsterlampan och glaskulan, glömde fixa det igen men det kanske Annika hinner på onsd.


Vi hittade också en bit svart kedja så jag kunde få upp min humla, för det ser ni väl att det är. Haha!
Kedjan var jättesnygg och biten som blev kvar var perfekt runt min arm. Kan man ha det som armband?


Förstår inte va det var för gammal tant som fick tag på den! Så där skrynklig är väl inte jag! Haha!


Åt sill på bröd och ägg på dan. Orkade inte skrapa och koka potatis då. Rädisor hör till sill, det är sen gammalt.

Nu ikväll fixade jag potatis, stuvade vitkål och stekte isterband. När jag skulle hälla av vitkålen sittandes i arbetsstolen så orkade jag inte hålla i ordentligt. Blev för tungt så hällde kokande vatten över högerhanden.
Som tur var rann kallvattnet redan för skulle byta dricksvatten. Så hade handen därunder på nån sekund, men måste ju göra stuvningen och röra i vitkålen, steka isterbanden, göra en matlåda och en extra burk m stuvning. Så kunde inte ha handen under kallt vatten hela tiden.
Försökte jobba med blött papper på handen och även äta så sen. Gick så där! Tog en alvedon, och så småningom kändes det bättre. Kanske får jag några blåsor, vi får väl se, gör inte ont nu iaf om jag inte kommer åt det.

Kollade på Lotta och nu ska jag strax gå i säng.

Av Neta - 11 juli 2022 00:10

Ibland publicerar bloggplatsen inlägg själva i princip medans man skriver. Hände nyss.

Som sagt, grått och svalt. Har kört en ljus 60, så lite nytta gjorde jag väl. Jo en disk med.
Värmde rester på dan och tog lite ost ikväll.
Löst korsord, lyssnar på en bok som är halvbra, få se om den lyfter annars skippar jag den.
Vattnat, och rensade stjärnögonen i lådan från visset.
Beställde citron och kryddtimjan och en oregano från odla som hade 25% på krydder. Dragonen frodas lika gräslöken. Ska försöka ta mig samman och så dill i morgon. Om inte annat så det blir kronor till kräftorna. Vem jag nu ska äta det med i år när inte Elle finns. Mamma kanske.

Ingen, absolut ingen har hört av sig eller kommit hit av dom som sagt att dom ska det. Mi o Ma sa väl inte så mkt men kommer iaf. Men nu far dom till Färöarna, och sen får dom besök från scottland. Somrarna är det mkt stämmor och vikingaträffar för dom med.

Lekte ett tag med att åka in till stadsparken ikväll då det var Abbaallsång men hur kul är det att åka själv? Massor av uppträdanden i parksnäckan i år men jag är inte så sugen faktiskt. Nåt guldkorn är det väl men vi får väl se. Ska inte bli så varmt nästa v heller och en del regn.
Åker kanske in till plantagen nån dag, behöver fler gummerade blompinnar.

J kommer i morgon och vi ska se vad som behövs köpas till insynsskydd m.m Vill även ha en låda till i skafferiet som jag kan dra ut och nå allt. Den är tänkt att vara längst ner, det är ju dit jag har svårt att nå.









Ingen vidare passform här Haha! Snodde från nån sida på Fb.

Men nu har jag inget mer att skriva om.

Av Neta - 10 juli 2022 23:42

Iaf mesta tiden. Inte så varmt heller. Kom nån liten skur vid 16-tiden och det var väl så plattorna blev våta men inte mkt mer.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14 15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Juli 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards