Mina ord och tankar

Alla inlägg den 24 mars 2022

Av Neta - 24 mars 2022 23:12

Tidig uppgång idag då dom skulle fixa med ventilationen. Konstigt nog sover jag några timmar varje natt ändå, har gjort hela tiden faktiskt. Beror väl på åldern kanske att man inte orkar.
Tänker på Elle varje vaken minut. Ser henne ta de där sista andetagen. Minns min hand på hennes.

Idag åkte vi iaf in till banken, dom godtog våra papper från skatteverket och vi kunde stoppa de automatdragningar som skulle gjorts nu.
Vi fick ut det pappret så vi kunde se vilka dom är och fick även ut hur saldot är på hennes konto. Kunde även sätta in de pengar hon fått tillbaka på en dubbel betalning.


Sen hämtade vi ut förstoringen på Elle. Men glömde ta reda på det där med ballongen på Partyland. Nåja det hinner vi nog.
Tog en lunchkorv på stående fot och en snabbis på bokhandeln för att kolla efter en kokbok för aitfryern. Fanns ingen nu men är på ingång.

Jag hade beställtt en elgrill på Biltema i Veddesta. Ligger i Järfälla så vi åkte och hämtade den. Blev billigare än att köpa den dyrare på Jula även inkl bensinen. Den ska utgå och finns bara i 6 butiker i landet. Veddesta va närmast för oss.
Va riktigt skönt att göra en roadtripp bara vi 3. Få tänka på nåt annat en stund och njuta av vårvädret.
Det var ett nytt gigantiskt biltema, stor cafeteria med lite annat utbud än i stan. Tog en fika med blåbärspaj och mjukglass, det ni Haha!

På hemvägen åkte vi in i Knivsta och kollade in vattentornet som var med i husdrömmar. Imponerande där det låg mitt i villaidyllen. Vilket bygge och vilka panoramafönster. Kan ju tänka mig utsikten också. Så kul att se det på riktigt.
Såg ju det programmet med Elle och då pratade vi om att be L åka så vi kunde titta på det. Hon fattades idag kan jag säga. Ja hon fattas oss hela tiden så klart.

Åkte in på Lidl i boländerna och handlade lite bröd och frukt. Hittade den frysta langosdegen där dom hade i bladet för några v sen. Ska bli kul att testa i airfryern, ser i gruppen att det görs. Köpte lite frysta smördegsbitar med ost o skinka med och en rulle med fetaost och oliver med färskost. Såg ut som en sån getost. Kul med nåt nytt till fredagsmyset.

När vi kom hem satte L ihop grillen och premiärgrillade färska hamburgare. Jag packade äntligen upp airfryern och gjorde sötpotatisstrips. Så bra det blev!
L tyckte elgrillen funkade bra med. Jag brukar inte kunna äta så många strips, mår illa efter en stund. Nu kände jag inte alls det. En 500 g påse blev rätt lagom på 3. Köpte den med på Lidl.

C åker härifrån i morgon, Markus är ju hemma nu. Hur L gör vet jag inte. Men han pratade om räkningarna i veckan. Ja ingen av dom måste ju vara här nu. Bättre dom är det runt begravningen och i påsk för då är jag inte så sugen på att vara ensam. Sen ska ju Elles tömmas med. Då lär dom ju vara här.


Grillen, så bra med lilla hyllan ovanför där han kunde värma bröden. Hade varit bra med nån krok till tången men det kan vi kanske ordna på nåt sätt. Var iaf bra höjd på den.

Av Neta - 24 mars 2022 00:39

Idag kom det ett brev från Fonus att det fanns ett Vita Arkivet där. Blev lite förvånad men så kom jag ihåg att vi pratade lite om sånt efter jul. Tror hon kanske gjorde det då. Om hon inte gjorde det efter min fasters död.

J kom och vi pratade lite. Jag är rätt rörig i huvudet nu, märker att jag får läsa saker flera gånger innan jag förstår och fråga om saker flera gånger.

Ringde en del samtal och dampade ur helt på L som inte kan va tyst då. Han har ju en otrolig svada den mannen när han kommer igång. Pratar både på in och utandning. Man får bokstavligen inte en syl i vädret. Det är ju rätt öppet här, hjälpte inte att han pratade i köket heller. Han klarar knappt att sänka rösten.

Har iaf lyckats prata med banken om att stoppa autodragningarna, vi ska dit i morgon så får se hur det går.
Beställde en bild av Elle i 30x40, kunde göra det på nätet och den var klar efter nån timme bara. Inte så dyrt heller, valde matt bild på fotopapper, kosta 129kr. Den butiken ligger där banken är.

Stoppade hennes prenumeration på veckotidningen hon haft.

Vi gick igenom det vi ska sälja. Cykeln hade J redan en spekulant på. Sen hennes första permobilscooter, garaget, tvättmaskinen.
Säkert nåt mer också.

C var in och kollade på lite hon vill ha. Packade lite med. Men hon klarar inte att vara där själv nån längre stund.

J tog med lite sopor. Ja det är väl det som hänt idag. I morgon är det tidig uppgång då dom kommer och kollar ventilationen efter 8. Dom går väl in ändå om man inte är hemma för vi ska ju in till stan.

Pratade med A-B nu i luren, hon gillar våra ideer om begravningen. Få se nu då vad hon skrivit om den i vita arkivet om hon skrivit om den, kanske får ändra på allt. Jo Mi ringde idag med.

Om jag börjar fatta det här nu så är svaret att det väl börjar gå in lite. Men som vanligt vid kriser blir jag lite effektiv trots min rörighet just nu. Stänger liksom av!

Marcus är hemma igen. Fick avbryta för Cs skull. Lite fint av militären.

Men nu sova!

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards