Mina ord och tankar

Alla inlägg den 6 juli 2023

Av Neta - 6 juli 2023 23:41

Har nu fått min första faktura för städ via Veteranpoolen.
Så när som på 6 kr är det 400kr billigare med RUT än om jag ska ha det via kommunens hemtjänst. Då ingår både reseersättning och serviceavgift i det.
Kommunerna vet hur de ska mjölka pensionärer och andra behövande.
Här får jag dessutom 2 timmar, blir hon klar tidigare kan jag få hjälp med annat t.ex gå upp med soporna, hänga tvätt m.m Hemtjänsten går när dom är klara och gör inget extra.

Det bästa är också att det kommer samma person hela tiden. Och att det är ett större företag som finns över hela landet.
Min förra städ var ett enmansföretag och blev hon eller hennes barn sjuka blev jag utan. Det händer inte här. Så skönt och jag klarar 600/månad.

Enda nackdelen är att det inte ingår fönsterputs. Det har det gjort hos båda föregångarna, eftersom 2 timmar är minsta tid och det tar typ en halvtimme att putsa mina vet jag inte riktigt hur jag ska lösa det än. Risken är att *anhöriga* får ställa upp här. Förmodligen han som har den fönsterputsmaskin som jag köpt. 2x30 min om året dom dagar han ändå är här får han stå ut med.
Hon som ska städa här gjorde också klart att hon inte putsar fönster. Så då hade jag fått ta in ytterligare en person. Det gör jag så klart inte.

Inte sett nån snigelåverkan på några växter ännu. Har nu laddat tre barer på baksidan och tanken var att jag ska ha 2 på framsidan med. Så långt kom jag dock inte idag. Har några flata kalkstenar som ska ligga på barerna men såg inte dom. Letade inte så noga heller då jag ju inte kan stå så länge. Hoppas jag hittar dom. Kalksten som Elle och jag plockat vid Fårö fyr.

Hade kommit 10 mm i natt. Varit väldigt blåsigt några dagar med. Begoniorna tenderar att lägga sig och det gillar jag inte. Gillar gör jag dock att jag hittat första knoppen på dom.


Dagens lunch blev en ansjovisomelett. Vispade äggen med ansjovisspad och la filéerna på med tomater, stekte rödlök och la på. Det blev väldigt salt. Skulle inte använt spadet.


Ikväll gjorde jag en fuskmimosa på fruktcocktail, ett par msk gräddfil och dito med majjo. En klick senap och salt o peppar. Räcker nog ett par ggr till. Kokade all färskpotatis som var kvar sen midsommar då ett par st började bli dåliga. Pålägget är räddat! Haha! Bresola och gurka också.

Den bästa mimosan jag gjort är annars den här, den slår det mesta, fast den också är fusk. Kopierad från min matblogg.

Tärna:
1 nektarin
2 skivor a' ca 1 cm färsk ananas
Mittenskiva av en honungsmelonhalva
Ung lika mkt vattenmelon
10 körsbär, kärna ur och dela i 4 klyftor, eller köp Garants frysta.
Dela 10 vindruvor lika.

Vänd ner i
1 dl grek yoghurt
1 dl gräddfil
1/2 dl majjo
1 tsk slotts senap
Salt och peppar, jag hade visst 4 sorters peppar i kvarnen, vit, svart, rose' och grön.
Låt stå nån kvart.

Den blev lite lös iom att frukten släpper vätska men vilken skillnad på den man köper eller gör på fruktcocktail. Måste bara klura på hur jag ska få den tjockare.
Värt allt skärande och hackande iaf.
Vi åt den till rökt fläskfile' och färskpotatis. Sallad så klart.

Annars har jag inte gjort så mkt, satt på baksidan en stund. Lyssnat på en ny bok av Sara Morgan. Tänker läsa alla hennes.

Nu är kl snart midnatt igen. Dags för sängen alltså!

Av Neta - 6 juli 2023 00:10

Det säger vi om mycket. Tjofräs är oftast en sak man inte kan eller minns namnet på. Kollijox är oftast mat som inte har nåt namn. Haha!
Har ni några sånna uttryck?


Det här är nåt kollijox.

Hackade rödlök, strimlade sockerärtor, skivade champinjoner och rensade ett kycklinglår.
Fräste det med lite pasta och lät det puttra i 1/2 lit kycklingbuljong och lite mjölk. Redde det lite.

Lagom latmat som jag tillsatte en nerskuren tomat i när jag åt. Lite kylskåpsrens. Hade ett helt tråg champinjoner som jag stekte resten av samtidigt. Så till medicinen ikväll gjorde jag en dubbel rostad macka med dom emellan. Skitgott på ren svenska! Sett på insta att folk börjar plocka kantareller. Kommer väl mer nu efter regnet.

Tömde regnmätaren på 40 mm idag! Tömde senast i söndags då 9 mm. Såg också en stor fet mördarsnigel på gräsmattan så ska ladda snigelbarerna på framsidan också i morgon. Tror den jag såg hade varit i baren för såg ut som han kröp ner i jorden. Hoppas det iaf.

Annars händer inte mycket. Ensamt som 17. Telefonen är tyst. Vaknade med förkylningssymtom i morse och frös men det försvann under dan.

Ska väl dra mig mot sängen.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6
7
8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Juli 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards