Mina ord och tankar

Alla inlägg den 30 juli 2023

Av Neta - 30 juli 2023 23:24

Kom att tänka på det när regnet bara öste ner idag. Det bara kom ur min mun ?Sågmyraregn? och så kommer det nog att heta i fortsättningen med. För det var intensivt, precis som i Sågmyra i tisdags.


Ett annat sånt uttryck vi har är broccoliträd och det syns väl varför även om den här bilden blev lite suddig här. Lånade den på nätet. Klotpil heter den annars, eller bollpil har jag hört med. Tror dock att det första är korrekt.
Så fina träd som finns över hela landet. Ofta i parker eller endes gator. På vägen mellan Gävle och Valbo står fina praktexemplar, på torget i Rättvik står tre fina på rad. Endes strandpromenaden i Sigtuna står flera varav ett jätteträd.

Jag måste också be om ursäkt för knäppa kommentarer här. Jag har blockat den människan där jag kan men det går tydligen inte här. Tar bort så fort jag ser.

Idag blev det kantareller med grönsaker, glasnudlar och Elles sås. Gott med lite varm såsig mat när det blir rått och blött ute. Klagar inte på regnet för det behövs och vi har fått flera skurar idag. Vi har ju till skillnad från stora delar av övriga landet haft hyfsat väder den här sommaren. Ofta sol med växlande moln när det varit storm och blåst på andra ställen. Nu i juli också vettiga temperaturer.

Men för att återgå till maten så fräste jag på lök, morot, paprika och rädisa med vitlök. Hade i buljongtärning och vatten. Småkokade några min samtidigt som jag hällde hett vatten från vattenkokaren på glasnudlar.
Elles sås är ju ingefära, sesamolja, ostronsås, pr lime och ljus soja. Så hällde den över nudlarna efter 3-4 min och att jag hällt av vattnet och klippt dom lite. Sen grönsaksbuljongen och svampen på det och några stänk med fisksås. Gott i gott.
Glömde fota.

Lyssnat på som jag trodde, tredje och sista boken i serien jag skrev om igår. Till min glädje finns det en till. Så nu ska jag lyssna på den.

Av Neta - 30 juli 2023 04:00

Kl är 3.40 och jag fryser så jag kan inte sova. Kryper i benen också. Började glo lite på Tv efter frukost idag. Sånt jag missat i veckan.
Vattnat krukor och nyplanterat idag, plockat hallon som jag åt upp direkt. Haha! Tvättat en ljus 60.

Lyssnat på serien om Villa vildros av Mia Söderberg. Jättebra böcker som börjar med att Parisa dammsuger upp ett par svarta spetstrosor i sovrummet som inte är hennes. Så uppdagas en otrohetsaffär och det en månad innan deras bröllop. Utvecklar sig sen på både ett sorgligt och ett kul sätt. Läs den! 3 böcker i en serie.


Stångkorv med egegjord rödbetssallad, så gott det blev.
Tärnade rödbetor finns på burk hos Ica, tog nån 1/2 dl, hade i hackad rödlök, en skvätt äppelcidervinäger, olivolja och gräddfil. Salt & sv.peppar


Nu ikväll gjorde jag en räkmacka på rostat bröd. Romröra i botten, och en klick på med. Rädisor och räkor va så där. Men måste ju prova!

Nu har kl blivit 4 och jag ska försöka somna.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6
7
8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Juli 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards