Mina ord och tankar

Alla inlägg den 16 juli 2023

Av Neta - 16 juli 2023 00:56

Hade det varit förr om åren så hade vi redan varit uppe i Malung och gjort i ordning förtältet. Fönsterlampor och gardiner, litet bord med lampa på, gasolkamin, extra tältgarderob, elektrisk kylväska. Lånat kaninbur.
Gjort i ordning diskbordet med vattenkokaren. Lagt ut mattorna och ev extrabädd, bord o stolar, taklampa över det. Nypgalgen i hörnan. Små ljuslyktor ute under takfoten. Dukar och ljus inne i tältet.
9 nätter blevdet oftast däruppe.
Vi bodde de sista åren i kompisars trädgård. Ofta kom samma ekipage tillbaka år efter år.

Underhållning i Grönlandsparken från lunch till 17-tiden varje dag, oftast nåt av banden som skulle spela på kvällen men även andra, ofta lokala förmågor. Hämtmat där om viinte hade med oss.
Hem, duscha i Bosses källare. Ev äta på med danskläder och packa ryggan med vatten, kofta m.m
Upp till parken, ofta åt vi då, satt där i Jockes vedeldade kök och såg folk välla in. 5-6000 pers per kväll, dans på 6 banor non stop. Fika nånstans i mitten, langos eller en Brattburgare mot slutet. Hem via det nattöppna bageriet, köpa nattmackebröd och frukostbröd.
Sova länge. Ja allt det x 9. Man behövde vara ledig några dar efter där och man blev jämt förkyld.

Det gick åt kläder. Vi mötte upp vänner från hela landet, ofta träffades vi bara den veckan. Ibland på nån kryssning på vintern.

Saknar jag det? Nej egentligen inte. Det har blivit så jäkla stort. Dyrt med framförallt boende. Det var en ganska hektisk vecka. Sista gångerna vi åkte upp, åkte vi färre dagar och bodde på vandrarhem eller hotell. En gång bodde vi två nätter hos nån släkting till nån kompis. Bodde i hennes sovrum för 400/natt och pers. Vi kunde inte ens gå runt sängen.
Allra sista gången över en dag, sista dagen. C, jag och L. Åkte upp spontant så vi var där till lunch, som vi hade med oss.
Duschade vid fotbollsplan, käkade på Jockes. Njöt av dans och musik. Sannex drog ju mest. Pratade med alla och kom inte iväg hem förns vi sagt hej till banden vi kände och vänner. På väg hemåt vid 3-tiden.
Vi stannade och tog nåt att äta och fika vi hade med oss i Rättvik. Men ingen kunde sova, så vi åkte efter nån timme. L var bra slut på sluttampen.
Hemma vid 9 på morgonen, sov nog hela dan sen.

Vi körde upp C nån gång sen med lånad husvagn men åkte hem utan att gå på dansen. Åt på stan. Men fram o tbx på ett dygn. Sen åkte vi upp och hämtade allt och henne också.

Frågade L om han skulle åka upp i år men nej, det är för dyrt. Priserna har lätt dubblats, och är för stort. Är ju över 40 000 pers där den veckan. Malung dubblar befolkningen många gånger den veckan. Men folkfest är det och polisen har inte ett skit att göra. Dansare dansar bara. Finns en svans som håller dom sysselsatta men dom är inte där dansen är, dom är i centrum.




Ungefär en fjärdedel av publiken i Grönlandsparken.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6
7
8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Juli 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards