Mina ord och tankar

Alla inlägg den 18 juli 2023

Av Neta - 18 juli 2023 02:54

Märkte igår att inlägget då blev lite virrigt, nästan osammanhängande. Men det beskriver rätt bra hur jag är nu.

Saknar Elisabeth så jag håller på bli tokig. Blir förbannad på ren svenska över att just hon skulle behöva dö nu när hon hade fått börja göra det hon ville. Hon trivdes så bra med att få vara på öppna förskolan och träffa barn och föräldrar hon bakade åt.
Samtidigt fick hon jobba hemifrån med parasportförbundet. Elle var en doer och det har eller hade hon nog lite efter mig. Jag jobbade ju i barncacerfonden på samma sätt, just det där att fixa träffar, jaga sponsorer, se till att det kommer mat. Och mycket, mycket mer. Där är vi lika.

När man jobbar med ett event brukar jag säga att man efter tillstånd och lokal först och främst ska se till att dom som hjälper till ideellt ska ha det bra. Det ska finnas fika, mat och vatten. Gärna något att grabba tag i i förbifatren med, frukt, bars och liknande. Lika ska ev artister ha. Sen kan man börja med aktiviteter och ev artister.

Det är länge sen jag gjorde något nu, inte sen invigningen av RMH här i stan. Då var hon med på 100 %. Hon fixade all sponsring till lotteriet och det vi gav barnen. Det var L också men han gör det han blir tillsagd att göra. Tar inte jättemkt egna initiativ om det inte gäller teknik.

Idag ringde min telefon igen! Ska den börja göra det en gång iveckan nu? Haha!
Idag ringde L och bara ville prata, och det är han bra på. Berättade om de senaste danserna, va han gjort med brorsan m.m Har man tur får man säga nåt med. Haha! Nej fullt så illa är det inte, bara nästan. Brukar för det mesta vara jag som ringer annars, men jag har inte gjort det på ett tag nu eftersom det var bara jag som gjorde det, tills idag då.

Regn, sol, åska och mulet beskriver vädret rätt bra idag, med tillägget halv storm. Jädrans va det blåste ett tag. Några rejäla korta skurar. Så pass att man inte behöver vattna. Satt 4 nya perenner på försommaren, alla dom är borta plus min stora rosa drakmynta. Där såg jag bladen för ett par veckor sen bara. Vete 17 vad som hänt. Dragits upp med ogräs kanske. Fast det verkar ju också konstigt. Inte sett mer än nån enstaka snigel heller.

Däremot tror jag att jag ser ett litet blad på rosen som jag trodde var död på baksidan. Har inte detaljstuderat än. Men den vattnades väldigt sparsamt under värmeperioden, fanns det liv ändå då? Haft några rejäla rotblötor nu ju. Ja det visar sig. Min Peaceros kom iaf från roten men kommer nog inte att blomma i år.


Idag blev det lax med sås av mango & ananassåsen som jag rörde ut med lite gräddfil. Salt o svpeppar behövs med. Sallad på svensk, färsk dressad vitkål. Gäller att njuta så länge den är så. Använder mest spetskål annars. Någon sa att jag tvättar potatisen dåligt, trodde det var jord kvar men det är det inte. Borstar den faktiskt. Sen tycker jag om att blanda potatis och morötter. Särskilt nu när dom är spröda och fina. Laxen steker jag ganska hårt men snabbt, först 3 min, vänd, stäng av plattan och kör 2 min där, kryddar bara med salt o peppar och stänker på lite pr lime från flaska. Då blir den så där skivig och bra.
Kvällsmackan till pillren blev delikatessknäcke med sesam och sen bara tomater med lite kryddor på. Dom svenska är ju så goda nu.

Jag har totalt vänt på dygnet nu, kl är strax 3. Sen sover jag oftast fram till 10 ist. Idag regnade det när jag vaknade, riktigt så det smattrade mot sovrumsfönstret. Så då vände jag mig om och kröp ner under täcket en stund till. Somnade inte, bara slöade. Pensionärslivets fördelar.

Men nu börjar det bli dags att sova. Ska inte regna i morgon enligt YR. Hoppas det blir så.


Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6
7
8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Juli 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards