Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 30 januari 2021

Bistert

Av Neta - 30 januari 2021 00:13

Bara -6 gr nu men ska bli minus 10-12 på morgonsidan. Härnere är väl det som - 20 uppe i lappland. Vet att jag var förvånad i Gällivare att det inte kändes kallare. 20 här då fryser näshåren men så var det inte där.
Ska bli ännu kallare i helgen sen, 5-6 gr kallare nästa natt. Blir nog nattlinne på även under vintertäcket, inte för jag behöver det där under, men man kan ju behöva sätta sig upp. Å gå på toa med. Innetempen hänger inte riktigt med, och kalldrag från balkongdörr och fönster.
Leif har 24 gr inne och det hade vi nog i kåken med, då kunde man gå barfota inne och i kortärmat. Det gör jag inte här. Både strumpor och tofflor, långärmat + nåt på ryggen. Men dom eldar ju själva. Hoppas den värsta kylan är över när han flyttar. För där lär det nog vara som här.

Bildgooglade på kul på vargavinter, så här olika kan den se ut


Tror jag föredrar den i sol Haha!
Men väldigt glad åt mina fårullsfodrade tumhandskar jag köpte i Visby, tog så stora så jag ska kunna ha fingervantar under med.


Finns nämligen inget som blir så kallt för fingrarna som ett styre i metall. Kan ju bli kris så jag måste ut. Har ju en täckkjol som går omlott över låren med. Kan ha den utanpå jackan med om det blir kris. Knäpps med en massa tryckknappar i midjan som också kan variera storleken iom den är omlott.


Gjorde lax med varm skärgårdssås ikväll. Har en portion till i kylen. Såsen gjorde jag på keldasoppan som jag redde lite. Stekte laxen 3 min/sida med salt och citronpeppar. La på citronskivor när jag vände den. La på några skalade räkor på fisken på tallriken och hällde på såsen som hade lite rester av sommargrönsaker i sig med.
Skitgott på ren svenska.

Funderade på hur man kan göra såsen själv. Kom fram till att man nog fräser schalottenlök i smör. Pudrar på lite mjöl och spär med lika delar hummerfond och vispgrädde. Ha även i en liten skvätt tomatpuré. Kokar ihop. Smaksätter med dill, gräslök och dragon som är en kombo jag älskar till fisk. Både i kalla och varma såser. Lite salt o peppar också så klart. Kanske riva i lite citronskal. Ska testa nån dag.
Lägg inte i räkorna utan lägg dom på fisken. Funkar nog till all sorts fisk och både kokt o stekt.

Vi hade beställt lite varor från Folkes, så E kom in med det. Tittade lite grann på PåSpåret och provsmakade en sån här.


Å nog smakade dom kanelbulle alltid. Haha!

Märks dock att hon är van att bo här, kortärmat under jackan i den här kylan och har inga problem med att sitta i kortärmat inne då jag har långärmat och kofta. Ung och varmblodig! Jag är varken eller Haha!

Sen fick jag en kommentar på det jag skrev igår. Inte ens om det blir bra med L skrev jag för att förstärka att jag inte tänker flytta härifrån och inte för att jag går och trånar efter honom. Särbo med honom som är ute och dansar upp till 5 kvällar i veckan skulle nog inte bli så bra. Haha!
Nog för att jag kan sakna honom när det gäller praktiska saker. Sen uppstår väl en viss vana med sånt på 35 år och kanske annat med. Men jag vet ju också att kan han så hjälper han till. Men nu blir det 15 mil hit.
Jag skulle också hjälpa honom om det behövs med det jag kan och det vet han. Nu skämmer jag bort honom med en hemlagad matlåda nån gång ibland. Vi ger och tar kan man säga. För mig underlättar det ju bara av att han tar soporna när han är här, eller att han sopar bort lite snö.
Glad och tacksam så länge det varar.

Men nu ska jag avveckla lite här. Ha en fin helg!

 
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av Neta - Lördag 18 maj 23:08

Igår på dan ringde min kompis från grannbyn och funderade vad jag skulle göra i helgen. Jag hade försökt bjuda på spontanmiddag tidigare i veckan eftersom hon fyllde förra helgen men då var son och sonhustru där. Jag har svårt att ta mig in i henne...

Av Neta - Fredag 17 maj 04:42


Kl är 4 på morgonen. Jag vaknade av nånting och kan inte somna om. Undrar över himlen, den är kritvit som om det vore molnigt. Kan det var så att det kommer en mellandag? Tyckte jag bara såg solar på vädret. Annars är det skönt nu, jag älskar ju si...

Av Neta - Torsdag 16 maj 20:17

Kan ju varna för han som står och säljer vid svandammen i Uppsala. Jag tänkte swisha de 35kr jag handlat för men blev ombedd att betala med kort. Det är draget 80kr såg jag idag från Bärprinsen (utan prickar). Min kompis köpte jordgubbar för...

Av Neta - Onsdag 15 maj 22:46

Då tog jag min B-vitaminspruta idag och jag känner redan kl 22 att jag är piggare. Det där med B-vitaminbrist är ju en hel vetenskap. Tar ju dom eftersom jag är överviktsopererad, GBP en op som inte hjälpte mig ett dugg. Gick ner mer under året jag...

Av Neta - Tisdag 14 maj 22:47

Rätt nere nu. Är väl den stora vårdeppen. Ska det vara så omöjligt att bara få må bra, vara glad och slippa fundera över saker som blir typ *konstiga* Kanske är jag något bättre i fötterna, vi får väl se, men jag törs inte ta ut nåt i förskott. F...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7
8
9 10
11
12
13 14
15
16 17
18
19 20 21 22
23
24
25 26 27 28
29
30 31
<<< Januari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards