Mina ord och tankar

Alla inlägg under november 2021

Av Neta - 14 november 2021 23:09

De sociala medierna svämmas över av hyllningar och bilder på pappor idag. Inte utan att man känner sig lite utanför.
Förr fixade man ju också med tjejerna till Leif men sånt sköter dom ju själva nu. Men hade gärna haft en Farsdagsmiddag för honom idag, han fyllde ju dessutom igår. Varför blir barn vuxna för? Haha!
Han har inte råd att åka hit så ofta nu när bensinen är så dyr, han vill ju åka på sina danser med. Prioriterar det före döttrarna. Håller ju honom frisk med.

Jag har haft två pappor, den senaste dog ju i fjol. Var på väg att lyfta luren 2 ggr idag, för trots att han inte var biologisk så brukade jag ringa på Fars dag.


Ostkakans dag idag. Elle och jag åkte upp m sopor och till affären för att hämta paket och handla lite. Var bara 3 gr ute. Köpte keso och rörde hop en kesokaka och rörde lite hallon med råsocker till. Så vi fikade med det sen. Jag tog allt en bit efter maten med.
Eftersom ugnen var varm körde jag en rotfruktsgratäng sen, åt med köttbullar från frysen lite senare. Den räcker ju ett par mål till.

Tog en stund att bli varm efter åkturen. Ändå har jag en fleecefodrad täckkjol över de tjocka tightsen, men kjol är ju kjol och eftersom jag sitter så blåser det ju upp på knäna ändå. Däremot slipper jag ju bli så där iskall över rumpa o lår. Funkar också dåligt med tumvantar när jag kör scootern. Men har ett par fuskpälsfodrade mjuka fingervantar som funkar halvbra iaf. Glad åt röda mössan från Åhlens med som inte åker upp som en del gör.

Gillar inte den här tiden ändå längtar man till advent nu. Väntar på att J ska komma och sätta upp snöstjärneslingan och stjärnan ute. Å träden jag köpte förra året förstås. Dom lyser ju verkligen upp.


Dom lyser inte så här gult, vet inte varför bilden blev så.

Va inget särskilt på TV i kväll så mest suttit och läst. Rätt skönt det med.

Fick ett mail igår att städfirman som jag anlitar upphör vid årsskiftet. Snacka om kalldusch. Tog ju med dom från Tierp hit och det har ju funkat så bra. Ett litet företag med bra service. Ska avvakta lite och ta reda på vad tjejerna som jobbar där ska göra. Men har annars fått tips om en tjej i Viksta som ska vara bra. Bara hoppas att hon har lediga tider.

Veckan som kommer händer nåt varje dag. Sen i adventsveckan ska vi baka, vill väl pynta lite inne och så ska Ma och jag ut på,lite kuligheter.

Nu ska jag plocka hop lite, vika in lite vittvätt och sen krypa ner. Hade en så mysig dröm i natt att jag låg nerbäddad i en släde o såg stjärnorna på himlen när vi for. Kurar ju ner mig så ungefär under mitt mufsiga täcke. Haha!

Av Neta - 14 november 2021 07:06

Morrn kl 06.20

Ja var kanske dum som inte följde med ner på pubkvällen igår, Elle kom upp vid midnatt. Dom hade inte varit så många men dom hade haft trevligt.

Gjorde ju en smörgåsbakelse igår kväll. Tror den fulaste sån jag nånsin gjort, så ful att ni inte ens får se bilden. Haha!
Hade bara tagit tre brödskivor, leverpastej och bostongurka på en och ost o paprika på den andra. Satt ihop dom, kantskar och spacklade med citronmajjo. Lät det stå under plast i kylen så det skulle safta till sig.
Eftersom jag inte är jätteförtjust i majjo så snålade jag ju på den vilket resulterade i att garneringen lossnade lätt sen.
Orkade sen inte dela oliver o sånt jag brukar ha på en tårta.
Hade små röda paprikaringar på kanterna och fick för mig att ha en räka i varje ring. Sen ett berg av räkor på där jag stack ner satsumasklyftor lite här o var. Sen en krans av räkor runt på tallriken. Hade skalat 500 g.
Så långt var den ändå hyfsad, lite sned och vind pga brödformen som gjorde att jag fick kantskära en sida lite snett, men så fort jag satte gaffeln i den havererade alltihop.
Men den var god! Haha! Hade ju bara ätit lite soppa på dan så den slank ner lätt.

Drack en rosécider till så blev inget vin igår.

Såg Så mkt bättre! Igår fick ju Casper lite plats och dom intervjuade hans mamma som berättade lite. Men jag tycker dom här bröderna får ta lite väl stor plats. Gillar dom egentligen i synnerhet den äldsta har bra värderingar och så men tycker att dom andra artisterna kommer lite i skymundan. Har ju alltid gillat MD men saknar det där att alla har sin dag, det är lite rörigt nu.
Synd också att Siv fick lämna pga sjukdom.

Idag är det Fars dag, har ju ingen pappa längre och är ju inte så delaktig i tjejernas firande av L.
Det är också ostkakans dag men häruppe har dom inte Vrigstads, så gör nog en kesokaka här hemma. Måste ändå göra mer rårörd hallonsylt, nåt annat kan man inte ha till ostkaka.
E och jag ska åka till affären om ingen ängel i bil dyker upp.

Fingrarna mina värker så får väl ta fram Gotlandsvantarna i skinn m fårullsfoder. Ta täckkjolen på mig.
Men har egentligen ingen lust att gå ut alls. Går ut väldigt sällan på senhöst och vinter.


Men nu ska jag försöka somna om en stund. Kl är bara 7.

Av Neta - 13 november 2021 15:02

Ja det gör jag, borde åka till affären men det är 3 gr. Får ju så jä-a ont. Sitta still på en scooter och köra ca 5 km/tim är ju skogsstigar och cykelväg dit. Tror jag får avstå.

Precis fyllt en minismörgåstårta till ikväll, håller på tina räkorna till den med. Ska väl äta nåt mer snart men inte än. Har rester av både soppan och ravioli så få se vad jag tar. Svälter iaf inte idag.
Tog ett glas rödvin igår och lät glaset stå, flaskan står här på golvet med. Tränar ju på att dricka lite när jag är själv på helgerna men tar bara ett glas. Sitter djupt det där att man inte ska göra det själv. Igår värmde jag några minipiroger med spenat o feta. Ikväll blir det smörgåstårta eller snarare en bakelse, eller räkbomb kanske. Haha! Kokade inget ägg, tänker att jag tar mer räkor ist.

Borde vika in lakan men fingrarna är inte riktigt med idag. Funderar på sätta på mig vantar ett tag så det funkar med räkskalning sen. Lakanen ligger inte i vägen för nån. Precis kört den mörka jag skulle kört igår. Den måste hängas den med.

Satt mig här för att ta en kaffe, men kaffet kom aldrig i koppen Haha! Ska åtgärda det nu och läsa några sidor.



Av Neta - 11 november 2021 23:09

Torsd och granntanterna har varit här. Tänkte först byta dag och åka till Fyris men gjorde inte det. Hade ju kunnat ta med mig tanterna iofs Sonja dansar ju och Linnea är ju svärfarmor till Jörgen i MA Haha!
Men nej vi tjattrade på som vanligt här hos mig ist. Sonja hade gjort minimunkar, så goda!

Vi har så kul när vi ses, munlädret går i ett.


Elle och jag gjorde soppa när dom gick, en helt annan än den jag tänkt. Men så blir det ju ibland. Hittade färdig tacofärs i frysen. Så fräste purjo, morötter och broccolistammen tärnad med den. Hällde på buljong, en burk vita bönor i tomatsås och 1/2 påse tacokrydda. Kokade i 10 min och la i broccolibuketterna, svampen från igår och pressade sen i lite vitlök. Hade tärnad avocado i skålarna. Blev himla gott faktiskt. Finns till lunch i morgon med.

Sen skulle Elle åka och handla till en pubkväll på lörd som hyresgästföreningen ordnar. Hon ska dit men jag strejkar. Vill se Så Mycket Bättre. Såg att det är smörgåstårtans dag på lörd och ostkakans dag på sönd. Blir körigt i köket då Haha!

Leif fyller år på lörd och det är Fars dag på söndag. Vi ska inte träffa honom förrän nästa fredag så tjejerna får väl gratta honom då, med en lunch är det tänkt. Ja han ska få ett paket från oss alla tre med. I Sparreholm så vi ska på roadtripp. Finns ju ett varuhus som drar där. Annars hade nog inte jag följt med. Men kul att se va dom har för julsaker. Var inte jätteimponerad när jag var där i somras men få se vad jag tycker nu då. Va så utplockat då.

Så jag gör mig väl en liten minismörgåstårta på lörd och firar honom på distans. Kan ju ringa och säga Grattis! Haha!

Har en helt galen vecka nästa vecka, nånting varenda dag från tisd. Iofs bara en spruta då men måste ju ut och upp till distriktan ändå. Tar väl en kvart Haha! Bor ju nära centrum.
Onsd kommer tanterna, torsd har jag städ, fred till Sörmland och på lörd kommer syrran o svågern, dom var ju sjuka när jag fyllde, men då tar vi hämtmat från Zurafa. Köper nåt till efterrätt till fikat. Sönd är det väl inget men sen går vi in i adventsveckan!

C är i Enköping hos pojkvännen. Hon ska jobba i helgen så åkte nu, han va visst ledig idag också.

Jag ska försöka orka bädda rent nu, sen lägga mig nyduschad. Tvättar lakan och en mörk maskin i morgon, ev en med ljusa tröjor med om jag hinner.

Så nu ska jag lyfta ändalykten från soffan!

Av Neta - 11 november 2021 00:03

Soligt o runt 10 gr, men går jag ut? Nä! Tvättat och hängt ett par maskiner. Sen hade jag lite ont. Plockade in Deliteagrejerna det sista jag gjorde igår så hade lite ont hela natten. Sen hängde jag både lakan och handdukar. Får väl skylla mig själv. Men måste ju samtidigt göras.

Brstämde mig i morse för att ansa och förvälla champinjoner med, inte så smart efter tvätthäng men vem säger att man måste va så smart hela tiden? Haha!


Gjorde svampsås till köttbullar och ska göra soppa på resten i morgon med broccoli, purjo, morot, nudlar och kycklingfärs. Ska va sherry och soja i med. Buljong o grädde. Nåt eget recept jag tydligen gjort nån gång och spart som *skitgott* får väl lita på det då. Haha!

Hittade en våffelmix i skåpet, kanske blir det sånna med.

Men nu ska jag läsa lite ist för skriva om mat och bli hungrig!





Av Neta - 9 november 2021 22:15

Så klart! Var väl ingen som trodde det skulle ligga kvar. Men lite mysigt var det ju. Blir inte så svart på min baksida. Funderar på om jag ska ha nån mer belysning i slänten åt Elles håll. För att jag vill ha lite ljust vid hela mitt golv. Såg några roliga polkastänger på Eko. Men det kanske blir för mkt med. Alt är ju att köpa fler träd men dom va rätt dyra. Vi får väl se.


Packade upp sakerna från Delitea. Klarade inget mer sen. Men nu har jag lite att ta till på helvetesdagarna igen. Ravioli, fiskbullar, bullens, färdig stuvning till varma mackor, lite till plocktallrikar, mjöl m.m till julbak, ananas, diskglans, te m.m
Så skönt att få hem det gratis dessutom till billigare pris än vårt Hemköp. Beställer en gång i kvartalet och mest det som är tungt att få hem. Har ju mat även i frysen så klart så det här är mest för dom dåliga dagarna. Ska köpa grytbitar av fläsk och göra lite kinagryta med ananas i. Bra att ha i frysen sen.

Elle var i Gottsunda och tog sin trea idag. Passade på att träffa sin kontaktperson. Dom hade käkat lunch och strosat runt lite.
Inte hört om C fått nån klarhet i däckbyte. Hon behövde iaf inte åka nånstans idag.


Elle kom hem med sushi, har till i morgon med. Billigt däruppe 125kr för 15 bitar.
Vi fikade och hon va kvar till 21.30 men kört scootern in hit, det töar ju och är lite isfläckar. Nu fick hon in den i sitt garage.

Nu börjar jag bli trött så blir nog sängen efter lite plock.

Av Neta - 8 november 2021 22:37

Inatt behövde jag upp på toa vid 3 och tyckte det var vitt på marken. Men va för trött för att ta på mig glasögonen och kolla ordentligt. Vaknade nästa gång vid 6 och då förstod jag att jag sett rätt.
Rena julkortet utanför. Vitt på alla grenar. Det här tog jag när det blev ljust då hade det blåst av lite snö från buskar och träd.


Ljungen är helt täckt. Och det mysiga är att det ligger kvar än, nu är det ca 3 cm. Det omysiga är att jag inte tagit in allt och vinterbonat därute. Vi har ju inte haft ordentlig frost ens. Och jag behöver ju lite hjälp.


Fuchsian i krukan och stjärnögonen i lådan blommar ju för fullt. Har en massa sena perenner i prakt fortfarande. Men får väl ge mig och plocka undan så gott jag kan.

Varit lugnt idag, läst och småfixat lite. Ont i mitt krångelöga och i axeln.

Försökt få mina barns pappa att skynda på lite med Cs vinterdäck nu när det blev så här. Hon jobbar ju i Österby nu och har några mil hem i vinterväglag. Men Cs säkerhet går inte före dans den här veckan. Tragiskt!

Lika hjälpsam som han är ibland, lika egocentrisk kan han vara över sig själv och sina intressen. Ni vet det där *i nöd och lust* han var jäkligt bra på lust men sög när det gällde nöd. Så är det fortfarande.

Gjorde en gratäng idag, inget märkvärdigt, lite grönsaker och skinka. Det råkade stå en burk med timjan vid spisen så gjorde en rätt stabbig vitsås med det i. Massa ost på med blev himla bra!


Blev 3-4 portioner iaf, recept i inlägget före det här.

Svårt med mat ibland, tycker jag gör mycket samma. Nu har jag iaf lunch i morgon för frös inte allt. E ska till Gottsunda och få sin trea i morgon, ev får hon köpa sushi. Så länge sen och orkar inte göra egen med den här jäkla axeln.

Ska småplocka lite här nu, tycker inte att jag gör annat, den där Inga drar fram så mkt Haha!
Sen några sidor i boken.

Av Neta - 8 november 2021 16:13


Till den hade jag

Ugn 225 gr

250 g färsk broccoli, stammen tärnad och resten i små buketter
1 strimlad purjo
1 stor morot skivad
2 potatisar, halverade och skivade
Salt
200 g rökt strimlad skinka
2,5 dl mjölk
2 msk idealmjöl
2 tsk torkad timjan ( 2 msk färsk)
Salt & peppar
Riven ost

Börja med att köra morot och stammen från broccolin tärnad i lättsaltat vatten i 5 min på högsta effekt på micron
Lägg i potatis och broccolibuketterna och kör ca 5 min till. Rör i purjon och låt det stå ca 5 min

Vispa hop mjölk och mjöl, koka upp och koka 3 min under omrörning. Smaka av med salt & peppar och rör ner timjanen

Häll av grönsakerna i ett durkslag och lägg i smord ugnsform
Fördela skinkan ovanpå
Klicka över såsen
Täck med riven ost

Gratinera mitt i ugnen i 20 min




Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6 7
8 9
10
11
12
13 14
15 16
17
18
19
20 21
22 23 24
25
26
27
28
29 30
<<< November 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards