Mina ord och tankar

Alla inlägg under november 2021

Av Neta - 7 november 2021 23:33

Ja så kändes det idag. Jag vaknade med värk, klev ju i och ur en bil några ggr igår och satt dessutom mkt i rullen. Kom upp till en överfull diskho, med en värkande axel och kände att jag orkar inte. Hittade dessutom disken som en av ungarna burit ut igår, fasttorkad röra i en skål och osköljda bestick och tallrikar.
Jo det fanns disk i hon sen tidigare men från mig bara. 5 saker i diskmaskinen som inte plockats ur. Luren ringde o sen glömde jag.
Men jag skrev iaf på messenger att dom kunde plocka in disken i maskinen om dom ätit här. Det startade världskriget, hon som aldrig kan ha fel. Hon gick över gränsen.
Jag är handikappad, jag sitter i rullstol och inomhus i en arbetsstol när jag ska laga mat och diska. Om dom äter här tycker jag faktiskt, och det är ett krav från nu, att disken ska in i maskinen. Är den inte urplockad finns en orsak till det också som börjar på vä och slutar på rk. Jag har förmodligen rört och vispat. Vilket orsakar orsaken så att säga. Eller så har jag med stöd av trasiga leder som igår gått ur och i en bil flera gånger.
Fick höra att jag skulle skaffa hemtjänst. Varför? För att plocka i och ur disk i maskinen? Deras disk?
För vems skull? Hennes eller min?
Jag behöver ingen hemtjänst! Har valt bort hemtjänststäd och betalar en städ privat! I övrigt klarar jag mina behov. Men kanske inte röja efter andra!
Är vi här så måste dom från nu hjälpa till, så är det bara!

Fixade så klart disken ändå! Ville ju gärna komma fram i köket. Men från nu gäller nya saker!

Inte gjort så mkt mer, tinade en korvgryta till lunch. Elle kom in och vi fikade, måste ju se till att tårtan går åt. Haha!
Vi pratade mkt, hon saknar sin pappa. Vill åka dit! Men dyrt att köra/åka nu!
Hon (och vi andra) önskar att han bodde närmre. Att umgänget inte blir så stressigt, att man kan ses mer spontant. Måste kännas hemskt att som dotter inte vara prioriterad. Ändå är det värre för C, till E kommer han ju ändå när han har gubbdagiset. Men kommer oftast sent och åker tidigt!
Ok att tjejerna är vuxna, men sin pappa vill man ha ändå!
Men det är nog kört, han fyller 78 nästa vecka och orkar nog inte med en flytt till! Inte ens om han skulle ångra sig! Men det gör ont i mig när jag ser den här längtan. Det är ju *mitt fel* det var jag som ville skiljas och det är ju orsaken till att det är så här. Samtidigt så vet dom att det var nödvändigt! Dom var liksom med till slutet.

E stannade länge, så jag fick sällskap till min lax & broccolimåltid. Hon ville inte äta nåt men vi pratade mkt. Om allt möjligt annat med.

Gjorde en beställning till Delitea som kommer i morgon. Alla dom där tunga sakerna som jag inte gärna handlar själv. Svårt för mig att lyfta ner, lägga i korgen och sen på bandet för att sen packa ner och till slut lyfta in här hemma.
Sånt ni gör utan att tänka på det ens.
I morgon ställer han kartongen på hallgolvet och jag kör in lite i taget i köket med stolen. Vilar emellan.
Mer smidigt för mig och får ta den tid det tar.
En sak försvann från ordern, mjöl 4 sädesslag. Tänkte ju med assistentens hjälp göra lite bröd. Så dyrt att köpa?.
En sak glömde jag Dumle med mint, vi skulle ju göra Dumlekakor. Men är huvudet tomt så är det?.

Ja så var min dag idag!

Av Neta - 6 november 2021 23:12

Tidigare i veckan pratade C och jag om att åka till Dollarstore nån dag. Samtidigt kanske ta ett varv på Eko som öppnade här i onsdags.
Hon skulle inte träffa sin kille idag så vi bestämde att vi gör det idag. Sen kom vi på att det var Allhelgona och då passade det ju ännu bättre.

Vi började med att handla lite häruppe och det för att jag skulle skicka tillbaka min box till Telenor, så skönt att ha det gjort. Så då blev det så att vi kollade in helgskinkorna dom sålde. Kokta skinkor färdiga att griljera med utgångsdatum 31/12. Ja tack! Julskinkan är räddad. Köpte faktiskt 2 på dryga 2 kg styck. Gör den ena till advent och den andra till jul. Skivar halva den första och fryser till pålägg. 50kr kilot lär dom ju inte kosta till jul. Nybergs deli kokta har jag köpt i en himla massa år och aldrig blivit besviken. Nu ligger dom kallt här.
Lite annan lätt mat och lite X-priser med.

Vi hade ju med oss gravljus som brinner 2 dygn och tändare så vi åkte sen ut till Danmarks kyrka strax utanför stan där mina f.d svärföräldrar ligger som ju också är tjejernas farföräldrar. Mycket folk och dom höll på förberedde något i ett partytält på kyrkogården. Hon gick och tände men jag satt kvar i bilen.

Sen sög det i kaffetarmen så in på ett av våra Maxi, så där blev det också ett par saker handlat innan vi fick lite kaffe. Ligger på vägen in till stan från Danmarks socken nära motorvägen till 08.

Sen kom vi in till stan precis där Eko ligger i Boland city. Där fick vi köa för att komma in men det är ju så stort att det ändå trots mkt folk blev luftigt därinne. Å herre jösses va grejer och liksom mindre butiker i butiken som Glitter och Panduro m.fl inte med personal men med deras sortiment. Som ett mindre Ullared men inte så billigt. Bra kvalitet på inredning, köksprylar och kläder. Men fanns typ allt utom mat. Jo lite bakverk och ägg.


Jag gör ju ett landskap runt ett pepparkakshus i plast på min köpmandisk. Så hittade en tomte på en 10-kr hylla och på Maxi hade jag köpt haren och renen. Skulle vilja hitta en liten kyrka som passar i strl till huset men det hade dom inte idag. Däremot hade dom haft det på invigningsdagen. Som pepparkakskyrkor. Va ju synd att dom inte fanns. Köpte ett par julpåsar, lite diskmaskinssalt, skumbollar och en tårta för 89kr.
Vi tog en korv utanför sen. Och for iväg till stora kyrkogården mitt i stan. Parkerade så smart precis vid en ingång i häcken o kom rakt på gravraden där en av mina morbröder ligger. Där stod hans frus systrar och pysslade med ljus så blev ett trevligt möte och samtal en stund.


Sen till min bror och där var det fullt. Haha! Populär kille. Han dog ju bara dagar innan vi fick veta om Elles hjärntumör så var lite svettigt då och jag kunde inte vara med på begravningen vilket kändes jättekonstigt. Men vi var med hela familjen på urnsättningen iaf. Han dog i cancer.


Så till minneslunden, där vi tänder för min plastpappa, den enda morfar mina barn haft, faster o farbror, farmor o farfar och ett par vänner.


C hittade den här bilden på henne och Rune. Hon fick vara tomteflicka och hjälpa tomten att läsa på paketen ett år. Såå stolt och gjorde väl besvikelsen över att hon fattade att tomten inte fanns på riktigt lite bättre iaf. Hos mamma på Björkgatan. Där bor hon än idag.


Sen åkte vi hem, bakade potatis och åtmed rostbiff och lite plock. Tårta med hallonmousse till fikat gjorde inte ont och först då kom vi på att vi glömt Dollarstore, det var ju för farao därför vi skulle in. Haha! Nåja det ligger väl kvar.

Elle åt med oss och stannade över Så mkt bättre, medans C ville hem. Så hon fick med sig lite tårta och åkte iväg.


Elle hade varit till kyrkan här och tänt ljus. Gillar vår ljusbärare.





Fick sen den här bilden av C. Förstår inte vad hon menar med det Haha! Gäller nog för oss båda ibland iaf.

Nu ska jag krypa ner i sängen och läsa lite innan JB kommer.

Av Neta - 4 november 2021 23:41

Med undantag för nån timmes lite ljusare himmel.
Plockade lite på fm, höll på glömma bort att äta frukost. Körde en 60 gr samtidigt men orkade inte hänga förrän nu ikväll. Plockade i en mörk maskin med underlakan och handdukar till i morgon. Kör igång den om jag behöver upp runt 7 annars när jag vaknar. Njuter fortfarande av att kunna tvätta själv. Tänkte försöka bädda rent i morgon med.

Tantfika idag men fortf bara Linnea och Sonja. Så Elle förstås, det är hon som bär in o ut. Jag har ju svårt att hålla i nånting när jag går. Men en trevlig stund, jag visade min nya adventstavla och Sonja blev väldigt förtjust i den. Elle erbjöd sig att dom kunde åka dit till Fullerö tillsammans så vi får väl se om det blir så.
Sen började vi prata om julpynt och jag visade bilder på hur jag gjorde runt mitt pepparkakshus av plast i fjol. Tyckte inte jag pyntade så mkt men det insåg jag ju att det gjorde jag ju visst Haha! Även om det bara var i vardagsrummet.

Vi pratade lite dans, Sonja har ju varit ute mycket hon med. Hon ska åka Cinderella 1 dec med pro härifrån. Lät ju kul.

Ja tiden går ju snabbt när man har trevligt. Elle blev kvar och vi orkade inte laga mat nån av oss så beställde från Zurafa.


Jag tog en kycklingpasta, inte så god som oxfilépastan men jag blev mätt iaf. Tror inte att jag köper den igen.
Hon gick in så småningom. Och jag slötittade lite på burken samtidigt som jag gjorde lite annat.

Nu ska jag läsa ett par sidor och sen sova.

Av Neta - 3 november 2021 20:50

Enligt vår lokala tidning är det nu klarlagt att han som hoppade igår setts klättra över räcket. Om det var en konsertbesökare eller en av A-lagarna framgår dock inte. Polisen vet mer än vad dom skriver och det är väl bra! Rykten går ju alltid men man vet ju inte.
Tragiskt är det väl för dom flesta som kan känna empati. Alla kan inte det tyvärr.
Några som kan det är iaf ABBA själva som skjutit på sin release nån dag pga detta tragiska. POSOM och kyrkan tar hand om vittnen och personal och hela UKK är stängt t.o.m fredag för personalvård.
Nu måste väl vidare åtgärder tas om huset ska se ut så i fortsättningen också. Borde ju finnas ett sånt nät som fångar upp om det nu ska gå att klättra över.
Den man som blev dödad av han som hoppade och som hamnade på honom var från och jobbade i Tierp. Kul när man åker till stan för att gå på en konsert och blir dödad. Känner verkligen med alla anhöriga.
Hoppas också att konserten kan bli av senare. Även dom artisterna togs om hand av personal i Linköping för att få vård. Måste ju varit konstigt för dom också att allt ställs in bara nån halvtimme innan det ska börja.

Gråare än grått idag och regn hela em o kväll. Tror det skulle bli så i morgon med. Har inte varit ut, småplockat lite och läst. Börjat lyssna på P4 extra på em. Går väl en del kaffe sånna här dar med.

Eko har öppnat i stan idag. Elle va där med sin kontaktperson. Är som ett mindre Ullared verkar det som. Hon hade handlat lite brahasaker.




Fick en present och hon kom hem med varsin bakelse.

Få de om C och jag hamnar där framöver, vi ska iaf in nån dag.

I morgon kommer tanterna på fika igen, ska bli så kul. Gillar mina grannar.

Av Neta - 3 november 2021 01:05

Ikväll hade jag behövt haft nån här. Det har hänt en fruktansvärd olycka inne i stan på UKK. En man har fallit från vån 7 rakt ner till entreplan, hamnat på en annan man och dom dog båda två. En kvinna skadades,
Det står inget om nåt räcke som gått sönder, och man misstänker inget brott. Räckena på sjuan har höjts och breddats för folk ställer sig ofta där med både glas och koppar i väntan på konsert eller i en paus. Har väl hänt att nåt glas ramlat ner därav åtgärden.

Det var flera evenemang på gång ikväll bl.a en hyllningskonsert till Abba med bl.a Helen Sjöblom och Kalle Moreaus. Polisen fick larmet a 18.50 och konserterna börjar vid 19 eller 19.30 Allt ställdes in med mkt kort varsel. 1000 pers evakuerades och huset spärrades av.

Åsa var där, hon såg inte själva händelsen men säger att alla förstod allvaret och evakueringen gick snabbt och lungt. Vakterna satte blixtsnabbt upp skärmar runt kropparna.

UKK är ju alltid öppet, vem som helst kan gå in och åka upp och kolla på utsikten. Blir väl lite värmestuga på vintern med. I synnerhet för dom som håller till på Vaksala torg.

Jag tycker det som hänt är fruktansvärt, det påverkar mig. Hade som sagt behövt nån här. Ringde Micke men han vet ju inte ens hur huset ser ut eller varit här så kändes inte som nåt stöd precis. Men han förstod ju att det var en otäck känsla.
Hade velat prata med Leif om det men han var på dans. Och hade ju sällskap i bilen så ville inte ringa. Fick iväg ett meddelande att han skulle kolla mobilen efter dansen iaf för att få veta vad som hänt. Sen länkade vi både på hans messenger och i vår familjegrupp.
Sist jag var där var jag med honom och Elle på Arvingarna.

Ska försöka sova nu men tankarna snurrar. Vad hände? Hur kunde det hända? Varför?

Av Neta - 1 november 2021 23:20

Vi har tre st som är bra på teknik i den här familjen,C, Leif och Elle. Eller kanske rent av 4 för tror att J är bra på det med.
En är jätteusel och det är jag men jag gör himla god löksås. Haha!
Jag har ju ändå jobbat vid en dator så jag är inte helt tappad bakom en vagn när det gäller att hantera en dator men just installation och sånt, det kan jag inte. På jobbet ringde man ju supporten på dataavdelningen som tog över den och fixade.

Det gick inte smärtfritt idag men det gick! Tog en stund. Men L ger sig aldrig.
Jag fixade med Es hjälp där med, fläsk m löksås till lunch. Sånt är jag bäst på.
Sen åkte Leif och jag till Fullerö och jag fick köpa tavlan jag ångrade att jag inte köpte förra måndagen. Sen fick han tanka på mitt kort eftersom han kom hit enkom för att koppla om allt. 30 mil blir det fram o tillbaka. Tur att han gillar att köra bil.
Jag har ju världens bästa och snällaste X, så är det bara!




Tror dock att jag ska ha den utan belysningen sen, men belyst på ett annat sätt. De små lamporna flimrar lite, kan bli jobbigt.

Vi tog upp mina sopor och återvinningen när vi åkte och han var så snäll att han hjälpte mig hämta ett paket med.

Jag försöker ju ge tillbaka för det han fixar. Oftast i form av mat. Vet ju vad han vill ha. Idag fick han med sig lite ramslök i torkad form hem med. Jag fick när jag fyllde men hade massor också. Det är ju det man köper på Krusmynta på Gotland.

Många antyder att dom tror vi kommer att bli hop igen, men så blir det inte!
Blir lite småirriterad över vissa grejer fortfarande. Som att han aldrig stänger ytterdörren hur kallt det än är när han går ut och *ska bara* bara det att det kan ta en halvtimme. Dålig på att sätta tbx lock på burkar, idag på kaffeburken. Men hade lagt på det så man trodde det varfastskruvat. Lika stänger han inte termosen, är bara en tryckning på en liten flärp, Idag vickade jag ikull den av misstag, tur det bara var vatten i. Hann rinna ut rätt mkt.
Sånna småsaker som gör en galen. Men annars är han bäst! Haha! Vi är så bra kompisar nu så vore ju synd att förstöra det. Men jag vill ha kvar honom i våra liv och det har vi ju lite lagom så där!

M har varit på Gotland på nån motortävling så vi hade inte pratat på några dar. Han ringde nu ikväll och undrade om jag levde och det gjorde jag ju. Han är så rolig och lättsam. Kul att ha som telefonkompis. Men nåt annat blir det inte där heller.
Jag var gift med min stora kärlek, inte intresserad av nåt nytt. Fixade jag inte det, fixar jag inget annat heller. Verkar som L tänker lika annars skulle han väl inte fortsätta som han gör med danskompisen.

Nu ska jag vika tvätt! Inte min favoritsyssla men sånt man gör iaf. Ipren och alvedon i förebyggande sen är det bara att köra.






Av Neta - 1 november 2021 12:07

Seg i morse pga värk, hade vaknat av värk på natten med och det är nytt. Händer typ aldrig. Men kom väl upp så småningom iaf och fick i mig lite frukost.
E och jag hade ju pratat om att åka in till GC så beställde bil, skulle få vänta över entimme. E ringde efter mig och fick 10 min före mig. Man kan ju undra varför dom inte ger oss bilar i turordning. Fick dessutom åka med en av dom där som kör som dom har eld i baken. Satte mig på ett säte men fick ändå tjuvhålla mig för att inte glida av i rondellerna. Känns i armarna nu.

Fick nästan en chock när vi körde av motorvägen, vilka köer, så mkt bilar. Lika på parkeringen vid GC så fullt.
Åkte in och såg bara tjockt med folk. Fast det visade sig sen vara bara där för man kunde spela innebandy, dom hade gjort som en sån plan. Va inte så farligt på andra ställen trots mkt bilar.
Vi åkte och kollade på Gränbys 50-årsutställning, mkt prylar man kände igen eller haft där. Åkte runt o kikade på,lite grejer men inget jag tänkt köpa fanns.
Fikade ochåkte lite till. Vi hade scootrarna båda två. Handlade till slut maten och beställde bilar hem. Bara 25 min väntetid och 10 min mellan våra transporter, jag skulle få åka först.
Väntade men det kom bara en personbil, visade sig att dom gjort fel men fixade en ny som kom på en kvart.
Hemma sen va vi skithungriga båda två så jag fixade varsin varm macka till förrätt medans potatisen kokade. Oxkinden låg kvar i sitt spad så hettade snabbt upp det och silade. Av 7 dl fond och vin var det 2 dl kvar. Hällde i lika mkt grädde, mer timjan och litecljus soja. Skivade köttet kallt och hällde på varm sås på det.


Åt med portvinsgele, en bra middag. Trodde köttet som ju kokat i 4 timmar skulle vara lite som pulled pork men det var det inte. Gick att skiva men var väldigt saftigt och mört. Vi gillade det båda två.

Blev vansinnigt trött efter maten men vi tog en fika innan E gick in. Jag tog det lugnt framför TVn, sen har jag kört en disk och hängt en tvätt och nu ligger jag nerbäddad.

Leif kommer i morgon fm och ska hjälpa mig med inkoppling av bredband o TV på fibern. Tur man har honom för sånt där begriper jag inte alls. Får ju betala lite bensin nu när det blivit så satans dyrt att köra men det är det värt. Ska smörja honom med lite fläsk m löksås med. Haha! O fika så klart.

Så nu ska jag sova så jag är vaken när han kommer.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6 7
8 9
10
11
12
13 14
15 16
17
18
19
20 21
22 23 24
25
26
27
28
29 30
<<< November 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards