Mina ord och tankar

Alla inlägg den 9 februari 2021

Av Neta - 9 februari 2021 22:51

Jag fick några meddelanden idag ang det jag skrev om Skalman igår. Vilka fördomar och konstiga föreställningar det finns om camping i husvagn. Fått mig några skratt.

För det första, minst tid om man står säsong på en camping tillbringar man i husvagnen. Det är ju typ sovrummet. Regniga dagar är man i förtältet, vi hade ett stort 5-kantigt 3,90 djupt med både trägolv, mattor och värme där. Där hade vi också kyl o frys, micro och de flesta har också en spis av bänkmodell där. Vi hade 2 dubbla köksskåp med förvaring av husgeråd och spel och sånt. Tvn med video var också där. Hade soffa bord, 2 sköna stolar och en hög m pallar om det kom nån.
Annars är man ju ute så klart. Grillar de flesta kvällar allt du kan tänka dig. Vi hade flera uteplatser som inhängnades med 2 långa vindskydd till en egen tomt. Med tak, utan, morgoonsol, kvällssol och även ett myggtält m möbler i.
Golv även runt förtältet så man kom upp från marken.
Vi åkte ofta iväg på nåt kul om det var dagsregn eller så åkte man hem, passade på att tvätta och fixa lite där. Vi bodde ju bara 3 mil ifrån.
Idag är tälten stand by och det finns även typ riktiga uterum, båda kan stå kvar som det är om man åker iväg. Vi plockade hop vårt på golvet under en pressenning. Aldrig blivit av med nåt där.

Å så den största och konstigaste fördomen av alla.
Husvagnens stödben har plattor nertill som en fot kan man säga, man väger av på brädor eller som vi gjorde på betongplattor. Nergrävda och väl avvägda med vattenpass, grus under så det inte rörde sig. Stöbenens plattor var längs med husvagnen på ena sidan och ut från husvagnen på den andra sidan. Det gjorde att varken husvagn eller TV antenn rör sig det minsta oavsett vilken verksamhet man sysslar med därinne.
Har ni sett en husvagn gunga eller en antenn som svajat är det där inte ordentligt avvägt. Inte ens vid övernattning på väg med bara brädbitar under händer det om det är riktigt gjort.

Trångt inne beror ju på vad man jämför med, så klart det inte är som hemma. Men en husvagn eller husbil är smart inredd med kluriga lösningar och mkt förvaring. Skåp runt hela vagnen, garderober både med hyllor och häng. Sänglådor. Varenda mm är tillvaratagen. Vi hade 5 sovplatser varav 4 var uppbäddade som sittplatser dagtid. En fast överslaf. Toa med handfat och badrumsskåp, hängare på insidan av dörr m.m Bebisar sov i insatsen till vagnen på överslafen så länge det gick. Senare bredvid oss i 2x2 m bädd men i egen bädd med skydd. Tippskydd på överslaf så klart. Centravärme inne gör den användbar även vintertid då man kan stötta elen med gasol när drt blir riktigt kallt ute. Inne är det som hemma. Har aldrig frusit i husvagnen och då har vi sovit i den i både snöstorm och ner mot -20.

Lyse kyl och sånt kan även gå på 12 w, vilket innebär att lampr, tv, kyl mm funkar även vid strömavbrott, krävs bara ett batteri typ bilbatteri. Det gömmer man i garderoben, under golvet. Vi hade pannanen 20 cm bred och hög i ena garderoben som gjorde att den funkade som torkskåp också. Golvvärme hade vi på toan, mest för fukten, kan ju stänka lite, men behövdes inte i resten av vagnen. Vi hade dock mattor över hela.

Nog om detta finns saker som är så korkade som folk tror så det nonchalerar jag bara Haha!

Idag har vi som ni nog förstått av föregående inlägg ätit kokt korv m senapssås. E kom in och åt med mig. Har en måltid kvar med.








Nästan onödigt gott Haha! Kokade morötterna i salt o vatten ca 5 min innan jag la i korv i skivor, lagerblad och kryddpepparn.

Av Neta - 9 februari 2021 14:50



Kokt falukorv med senapssås

Kokt korv

4 frukostkorvar, pickade eller 400 g falukorv utan skinn
vatten så det täcker
1 tsk salt, 2 lagerblad och 6-8 kryddpepparkorn
(1 lök, klyftad och 2 morötter, slantade, koka isf det i 15 min innan korv går i)

Koka upp vattnet med kryddorna
Lägg i korven, koka upp och koka ca 4-5 min, lite längre med falukorv

Senapssås

5 dl mjölk + spad från korven
2-3 msk mjöl
1 msk smör
ca 1 msk senap
salt & sv.peppar

Skaka mjölet med en del av mjölken i en shaker
Tillsätt det i resten av vätskan i en kastrull
Koka upp under omrörning, och koka under fortsatt omrörning i minst 3 min
Rör i smöret och låt det smälta
Rör i senap och smaka av med kryddorna.
Servera till korv med kokt potatis eller mos och rivna morötter.

Lånad bild

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15
16 17 18 19 20
21
22 23 24
25
26
27 28
<<< Februari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards