Mina ord och tankar

Alla inlägg den 24 mars 2021

Av Neta - 24 mars 2021 22:43

Hur farao ska man kunna planera nånting när allt ändras hela tiden. Att C får ändra är ju en sak, där handlar det om att som vikarie ta dom pass man får. Men nu är min städ + fönsterputs ändrat 2 ggr. Nu ska dom komma på onsd, känns som sista chansen innan påsk. En dag man kanske handlar och fixar det sista ätbara på.

Skulle från början haft för en vecka sen, blev ändrat till fred och då tänkte jag att jag får fint till påskveckan, C ska ju hjälpa mig byta till lite lättare gardiner, jag tänkte pynta lite ute och i vard.rummet Nu får vi göra allt det där före städen. Känns inte alls lika kul. Onsd lägger jag in sill, gör laxröran och kanske bakar nåt. Behöva böka till när det är precis nystädat.
Ändringarna beror på att dom har många sjuka och det kan man ju inte bli arg för. Men besviken får man bli, inte riktigt samma sak.

En sak gjorde mig glad iaf


Hade inte plats för både assistenten och matberedaren så skickade iväg den sista till C. Har ju tillbehör för att riva och skiva till assistenten, en mixerstav med visp och hacktillbehör och en mixer. Men det där med att sätta hop assistenten för att riva en morot till maten, det gjorde jag inte. Så hittade den här som är som ett elektriskt rivjärn. En liten rackare med 5 tillbehör. Skiva, skiva randigt, strimla, riva och finriva. Man trycker bara i det man behöver, använder, sköljer under kranen och ställer undan igen. Bra för mina leder också.

Ville prova att skiva randigt och gjorde dragonmorötter till laxen idag. Kokar dom i smör, salt, väldigt lite vatten och nån tsk torkad dragon. Blir så gott!

Växer i min backe det Mi hjälpte mig gräva ner i höstas.


Gräslök och rabarber börjar synas också. Kanske börjar bli dags att ta bort träden som lyser därute.

Är inte 100 i mitt mående, tycker jag känner av urinvägarna igen. Har inte vågat sitta ute, rädd för att bli sämre om jag blir kall. Men planen är att ta ut dynorna till påsk. Just nu är lederna inte så bra heller. Tänkte försöka kratta och sopa bort tallbarr men kände idag att jag fixar nog inte det.

Jaja nu ska jag iaf sätta mig och betala räkningarna så det är gjort. Sen blir det nog nya tidningen i sängen.

Av Neta - 24 mars 2021 00:42

Ja slippa inlägg om mat idag. Haha! Har nog inte så många fler påskiga recept heller.

Idag fick jag reda på att C jobbar både skärtorsdag, en stund på långfredag och påskafton till 15. Är ju storhelg och då ska systemet vara öppet även påskafton. Lite löjligt tycker jag. Långfredag ska hon sjunga i kyrkan.

L visste inte om han skulle komma, och gör han det blir det väl inte alla dagar. Påsken har ju inte samma måsten som julen. Vi har ju haft lite påsktraditioner men verkar bli slut på en del av dom. Hoppas vi kan äta påskmiddag allihop iaf.

C skulle hjälpa mig lite i morgon men ska jobba. Luften gick ur mig lite då jag tänkt pynta lite i morgon. Får städ och fönsterputs på fred och tänkt det skulle vara klart då. Nu kommer hon i helgen ist.

Mat som kan förberedas är iaf klar nu. Ska väl lägga in nån sill och göra laxröran. Jansson gör vi samma dag. C har handlat en del på Lidl, vill inte han nån annan ansjovis, inläggningssill eller matjes än deras, och det får jag iofs på torsd kväll. Hon kommer en snabbis med det och lite must bl.a

Pratade en stund med L idag om lite allt möjligt. Han hade väl träffat nån mer granne nu och gått en sväng idag. Hörde också om ett par som är särbo och bara ses på helgerna. Vilket perfekt förhållande, man bor själv och kör sitt race i veckorna sen ses man och har lite trevligt. Haha! Perfekt ju.

Igår när E var upp och handlade fyllde hon min 5- lit dunk med. Kom på idag att det ju faktiskt räcker att hämta i den, bara fylla på stora dunken med den ju. Verkar ju som det här förbudet mot vattnet kommer att vara ett tag. Men vi får ju använda det till allt annat än mat och att dricka. Jag kokar en liter varje morgon och häller på termosen så vi har kaffevatten. Tar till mitt te och fyller en 6 dl flaska 2 ggr/ dag. Hittills har jag bara kokat ägg, ingen potatis ens. Gjorde ju i ugnen häromdan. Man klarar sig på väldigt lite om man måste.

Nej nu är det dags att sova lite. Hoppas ni sover gott redan!


Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8
9 10
11
12 13
14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24
25
26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards