Mina ord och tankar

Alla inlägg den 4 maj 2022

Av Neta - 4 maj 2022 21:51

Råkade trycka iväg inlägget jag tänkt fortsätta på.

Vi var ju och kollade på gravplats efter tacksägelsegudtjänsten. Kollade på urngravarna och tyckte dom var helt ok. Sen visade det sig att både J, C och jag hade fått lite tvivel. C hade pratat med vaktmästaren senare och han hade sagt att dom inte var så hårda på det här med vad som var urn eller kistplatser. Så idag träffades vi alla utom L och vaktmästaren, kollade på sånna gravar som sagts upp. Hittade en som den senaste var begravd -86 i och som var uppsagd sen nåt år. Dom väntar minst ett år innan dom tar bort stenen och den här var kvar fortfarande.
Ett krav vi hade var ju också att jag skulle kunna ta mig fram med scootern ända fram.

Vi hittade en som låg i första raden utanför porten in på gamla kyrkogården, ligger så lugnt och fint. Dessutom i samma rad som en vän Anna, som betytt mkt för båda tjejerna. Hon har varit med på båda tjejernas konfirmationer och student. Så det kändes så rätt.


Den fula stenen ska ersättas med en sån här fast svart med guldskrift.


Jag ska ju också ligga där om inget oförutsätt händer och det gör det ju knappast. Har ju inte minsta intresse för det. Skulle va kul med en killkompis iofs att göra saker med. Blir inte så mkt tjafs då. Och L är nog bäst i lagom kompisportioner Haha!
Här ligger E också ståndsmässigt nära Bror Hjort.

J var snäll och tog Cs däck i sin bil så rullstolen fick plats. Så jag som hade scootern åkte hem med den och hon kom och hämtade mig och rullstolen.
Vi åkte till Fullerö, började med fika och vi var där för jag hade sett en tavla med en humla där gjord i metall om jag tänkte mig ha på den fula väggen mot grannen på uteplatsen. Dom fyrkantiga var slut men dom hade fått in runda.


Med tanke på honungskakan den sitter på ska det nog vara ett bi. Men jag vill att det ska vara en humla. Haha!
Stor är den iaf, får ju inte plats i fåtöljen. Tror jag sett en sån i ett växthus jag åkt förbi med. Smart för den är ju lika både från in och utsida.

C srang in på Hemköp och köpte lite frukt åt mig. Tog med lite saker hon hade här och va kvar en liten stund innan hon åkte.
Jag tog det lugnt, lyssnade klart på en bok och gjorde så småningom middag.


Fick dom här häromdan i ett bakplåtspappersliknande matrial till Airfryern. Körde köttbullar från fryst idag i en. Och insatsen är som oanvänd.


Blev enkel mat idag.

Kört en disk och en tvätt. Ska hänga tvätten strax.

I morgon ska jag torka väggen ute och försöka få upp tavlan på en skruv L förberett till den. Orkar jag ska jag klippa rosor och lavendel med. Beror på knäna.

Av Neta - 4 maj 2022 20:45

Har så ont, började under den tiden vi åkte till sjh varje dag men då ignorerade jag det. Just det här att flytta mellan rullstol och bil sabbar mina knän jättemycket. Är ju ben mot ben. Tänkte sen att det går väl över när vi inte åkte så mkt längre. Men tvärtom, sakta men säkert blir det värre.
På en skala 1-10 är jag nog nu på 8-9 iaf. Förstår att jag måste till en ortoped men jag har inte varit på sjukhuset sen den dag Elle dog och jag får panik bara jag tänker på att åka dit. Gör det bara inte!
Op är inte aktuellt och inte nya leder heller då. KMen måste ju få lindring på något sätt. Kan inte ha det så här längre. Kan man få kortisonsprutor?
Har inga starka värktabletter kvar utan kör på 1 ipren och 2 alvedon. Inte så stor skillnad. Värst är hö men nu börjar vä med. Tur att jag har trygghetslarm för snart kan jag nog inte stödja på det längre. En enda sovställning funkar, i natt hade jag tur. Sov i samma ställning i 6-7 timmar. Tabletterna på nattduksbordet och får ligga o vänta minst 30 min innan jag vågar gå upp. Sen när jag går så gör det inte jätteont längre, nere på 6 kanske. Men så fort jag sätter mig eller ligger ner igen är det kört.


Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9 10
11
12
13
14 15
16 17
18
19
20
21 22
23 24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Maj 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards