Mina ord och tankar

Alla inlägg den 25 maj 2022

Av Neta - 25 maj 2022 00:36

Kunde sova natten som var men vaknade typ 5. Kände mig rätt lugn ändå, somnade om till 9 efter nån timme och gick upp och duschade.
C kom strax efter 11 då satt jag med frukosten fortfarande. Vi fikade och så småningom kom Leif. Vips så är rullstolen lastad, det bara händer.
Han tog lite kaffe också, men inte av mitt utan ur sin egen termosmugg. Haha! Han hade varit på styrelsemöte på flottiljen och sen skaffat reservdelar till bilarna. När J hörde vad som hänt med volvon sa han att det var väntat. Han hade nyligen bytt på andra sidan. Ville betala reservdelen men det ville inte Leif. Synd annars hade han haft råd med dansen i morgon. Haha!

När vi skulle åka mötte vi J på parkeringen. Så han bara körde runt.
Vi blev lite tidiga så gick till graven, vi skulle egentligen ses i kyrkan. Då säger C, nu kommer Elle. Det var alltså Erik, vaktmästaren som kom med urnan. Men han ville göra i ordning inne i kyrkan så ville ha 5 min på sig.

Så fint vid klädhängarna precis innanför porten.
Jag tog urnan och satt med den en stund. Blev kolugn. C tog den och Erik startade kyrkklockorna. Dom ringde sen nästan hela tiden vi gick ner och en stund till. Erik hade en sommarjobbare med sig som skulle se hur det gick till. Dom stannade en bit bort medans vi gick fram till graven.


C hade köpt helt otroligt fina rosor. Vasen var klar det hade vi fixat innan.
Leif tog över urnan, gick upp och sänkte den. Som den militär han är hedrade han sin dotter med att stå några sek i givakt när det var klart. Så fint gjort, jag blev lite rörd över det. Vet inte om han slog ihop klackarna med, men tror nästan det.
Hon fick några rosor med sig. C som ska ha gravrätten hade köpt en ursöt liten ängel och en solcellslykta vi tänker ha där till stenen kommer. Då ska vi fixa nåt annat som passar till den.


Fundamentet till den gamla stenen står kvar. Vet inte om det är tänkt att den ska återanvändas.

Vi stod där en stund lite gripna. Men jag kände också en slags lättnad över att hon är hemma nu. Nu vet vi var hon finns.

Sen for vi till Svista och Zurafa. Åt en lunchbuffé. Sen tillbaka hem hit för fika och tårta. Dom bar också ut alla mina krukor från förråd och garage till baksidan.
Vi satt ute och fikade och pratade. J och C gjorde en offert för gravstenen. Bestämde typsnitt på texten och kollade på symboler och duvor. Hon ville ha en svart sten med guldskrift och en vit duva enligt vita arkivet. Det ska hon få! Jag har visat er stenen förut i grått och det är den bild som finns på den. Men den blir med den blomrankan på.


Relativt billig också men det tillkommer moms, montering och frakt. Den lilla duvan tillkommer också.

J måste så småningom åka. Leif hjälpte mig hänga upp slangen som jag föregående kväll bara lämnat på plattorna. Lite mer småfiix med. Fick lite tårta med sig hem.
C och jag skulle gå och hämta paket med skor och klänning. Blir nya vita skor i morgon. Ska fota i dagsljus så ni får se. De blå skorna var lite stora men eftersom jag vet att fötterna sväller i sommar så blir dom nog bra ändå. Klänningen var i en ljuvlig kvalitet, lite silkig känsla trots att det är trikå. Tunn o fin.
L hjälpte oss till soprummet, vips så var scootern ute och lastad med soppåsar och tidningskassar. Det bara händer Haha! Sen åkte han hemåt.
Vi bestämde på vägen till affären för att gå ner till graven igen.


Där hade det hänt saker. Ett provisoriskt kors med hennes namn på. Syntes inte i gräsmattan var hålet varit, så snyggt gjort. Hade väl skurit bort grässvålen.

Så småningom till affären. Sen hem men på hemvägen ringde vi till Tibbles och beställde varsin sallad som C sen tog bilen och hämtade. Åt ute men har hälften kvar båda två. Blir lunch i morgon med.


Hade fått mail av arbetsterapeuten om att jag ska få en ny scooter, min är 10 år nu, med ett annat styre.


Vet inte vilken färg jag får men den här modellen iaf och den går 5 mil på en laddning. Synd att inte cykelvägen till stan är klar Haha!

Hade också fått uppgift om att postCIVA skulle ringa för utvärdering av sjukhustiden, men idag avböjde jag det. Var ju nog ändå.

Kom på nu att jag nog inte berättade det för L.

C skulle åka in till stan för att köpa nåt att lägga jubilarernas presenter i. Vad dom får skriver jag inte än. Men tror (vet) att det är något dom uppskattar dessutom med en liten twist! Dom får lika allihop.

Satt kvar ute en stund, kom nåt konstigt flygfä som en oljad blixt och bet hårt som 17 på utsidan av underarmen. Var övertygad om att det var en geting men den såg ut som en spindel med rund kropp och minst tre ben på varje sida. Ja vingar lär den ju haft. Rent reflexmässigt sopade jag till den så hann inte detaljstudera. Hörde när den tog i golvet men såg den inte mer.

Började blåsa upp väldigt mycket men fortfarande blå himmel och sol. Gick ändå in.

Slötittade på Polarprisets bankett. Plockat undan lite. Nu ska jag dra mig mot fjäderholmarna i sängen! Kommer att somna ovaggad tror jag.
Och i morgon är det baluns! Spännande!

Spännande värre blev det när jag skulle spara det här också! Anslutningsfel. Få se om ni får se det alls! Haha! Ansluten är jag iaf!

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9 10
11
12
13
14 15
16 17
18
19
20
21 22
23 24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Maj 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards