Mina ord och tankar

Alla inlägg den 19 maj 2022

Av Neta - 19 maj 2022 23:59

I morse gick jag upp strax efter 7. När jag pratade med X-kroken igår gnällde jag lite över att jag inte hade nåt mjukt bröd kvar. Han pratade då om att han köpt några billiga bröd och skulle ta med sig till mig.

Han kom 7.40 med bröd. Tog en kaffe medans jag avslutade min frukost och ganska precis 8 kom vi iväg. Den tid vi sagt att vi skulle åka. Målet var Kista och hjälpmedelsmässan. Den heter Hjultorget och vi förstod strax varför. Det var nästan bara mobila hjälpmedel och det var det jag skulle titta på men hade också hoppats på lite kul och kluriga saker som underlättar vår vardag. Av det fanns inte ett smack.
Fanns inga scootrar heller men däremot var Eloflex där och jag fick provköra ett par sånna. Man får inte Eloflex som hjälpmedel, och jag kommer även om jag köper en sån behålla både scooter och den manuella rullstolen. Man får se Eloflexen som ett extra par skor.


Den här var bäst. Lättkörd och fast jag är ovan vid joystick klarade jag det bra. Den här kan vikas ihop utan att dela på den också. Blir som en större resväska och kan transporteras i vilken personbil som helst. Stadig fast den kändes lätt. Kan ju ta folk som väger bra mycket mer än mig också.
37 000 hostar man ju inte bara upp så där. Måste försöka lösa det. Nu har jag ju en kontakt med företaget iaf.

Nu hade jag fått syn på bilramper och vi hade ett bra samtal med en försäljare där. Leif kände igen hans efternamn då nån på F16 hette så. Så dom fann ju varann.
Det finns iaf en teleskopisk ramp med handtag som bara blir nån halvmeter lång. Den går att använda till ett vanligt bagageutrymme. Även om den vanliga rullstolen är hopfälld så kan man alltså köra upp den. Det är ju ett tungt lyft och kan bli smutsigt också. Däcken är ju sällan rena. Lätt att man blir smutsig om man inte orkar hålla ut rullstolen från kroppen. Det orkar nog varken C eller L. Dom hade ingen sån ramp med sig men jag ska kolla hemsidan.

Vi hade tagit en fika där men när vi gick därifrån bestämde vi att vi skulle åka hem till Uppsala, handla lite och äta lunch.

Handlade på Lidl och åt på Ikea där vi också köpte en papplåda att ha Elles papper i och ett par ramar till foton som L skrivit ut.

På hemvägen hämtade L ut ett paket åt mig på hemköp och hjälpte mig ansluta slangen i badrummet, börjar ju bli vattningsdax på riktigt nu. Vattnar bara med slang på framsidan. Fyller kannor och bär till baksidan.

Vi har fått vår dödsboanmälan godkänd och slipper bouppteckning. Det eftersom tillgångarna i dödsboet understiger de kostnader vi har för begravning och gravsten.
Det blir lite mer jobb för oss men vi hade inte så mkt val. 2 pensionärer har ju nog med egna utgifter.

Vi ska urnsätta E på tisd. Hade hoppats på måndag men det gick inte. C och jag ska ju på en fest på onsd och hade hoppats få en andhämtningsdag emellan. Men det går nog bra ändå. Ska bli skönt att få det gjort så vi kan få ett avslut och kan beställa en sten. Är ju ca 12 v leverans på en sån. Längtar till graven är klar med sten och allt.

L har varit på Barva och dansat ikväll. Hoppas dom slapp regn. Såg en bild från Arboga där tegnet fullkomligen öste ner, hit skulle det komma vid 23 så lite tidigare nere hos honom då.

Nu ska jag krypa i säng, blir inga 23 gr i morgon inte. Själv tog jag 3/4 byxor och sandaler idag. Blir nog heltäckande och nåt varmt på fötterna i morgon även inne. Ska bli dagsregn och runt 10-12 gr. Hoppas det stämmer om regnet iaf.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9 10
11
12
13
14 15
16 17
18
19
20
21 22
23 24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Maj 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards