Mina ord och tankar

Alla inlägg den 14 maj 2022

Av Neta - 14 maj 2022 22:47

Hade hoppats på Marie Mandelmann i final men dom snubblade verkligen på sista chansen. Men dansa får dom ju ändå göra nästa vecka då kommer ju alla tillbaka.
Slog över till mello men då var dom bara på bidrag 10 så stängde av ist. Inte så intresserad faktiskt. Kul om det går bra för Sverige men det lär man ju märka ändå.
Idag har jag vattnat lite ute men fattar inte hur jag ska fixa det i sommar. Trots att det ju har regnat ute hängde blommorna på löjtnantshjärtat. Måste fixa en annan koppling till slangen det här med att trycka fast underifrån kan jag bara inte.
Ska bli varmt till veckan också. Så på måndag tar jag nog ut blommorna. Har en stege till framsidan som ska skruvas ihop med. Tänkt att ha de ovala krukorna i blå keramik på.

Beställde just 2 par skor och en klänning klänningen mest för den var billig. 189kr. Svart med blommor och fin i ryggen.



Skor som funkar även för svullna fötter


Åt mina rester idag. Sen bara en apelsin, lite tunnbröd och ost ikväll.

Börjat lyssna på en ny bok *In i minsta detalj* av Kristin Emilsson. Verkar bra, lite spännande.

Tvättat lite idag med. Tänkte göra nåt till fikat.

Blev lite upprörd över ett brev idag. Från nåt som kallar sig *Efterlevnadsregistret* dom vill ha 590kr för vi ska få den avlidnes försäkringspengar m.m Ska skicka det till den juristfirma vi har, hoppas dom anmäler det.

Ska försöka sova snart. Så himla tråkigt att vara själv. Tänk om man hade nån att sova med. Haha! Men nej vill inte leva med nån ny. Kunde jag inte leva med L så funkar det nog inte med nån annan heller. Saknar dock tvåsamheten ibland. Det där självklara!





Av Neta - 14 maj 2022 00:08

Gick in på Elles blogg idag, hon hade ett urbra recept på en mördeg jag tror att jag skulle klara av trots mina klena händer och armar. Hittade det och ett till jag sparde men läste lite också och hittar ju massor av de recept vi använt i familjen. Hon skriver om mig och mina veckomatsedlar också och har lagt ut några sånna själv med. Så jobbigt att hon inte finns längre saknar henne så jag går i bitar snart. Här är det jag letade efter.


Hatar helger, då har alla nog med sitt. Det var ju helger vi var mest tillsammans på ibland båda kvällarna om det var nåt kul på TV men iaf en av kvällarna. Fixade käk och åt tillsammans.
Det har ju på nåt vis alltid varit hon och jag. Var vi på nån dans hade vi ju varann. Lika på kryssningar. Dom andra är ju mer rörliga och dansar ju också. Var vi som satt där tillsammans.

Saknar allt vi gjorde i familjen. Visst skulle väl jag kunna ansöka om riksfärdtjänst och åka iväg själv men har ju ingen ledsagare som kan följa med så om jag inte ansöker om utökade timmar. Man måste dessutom ansöka om riksfärdtjänst 1 månad innan resetillfället läste jag idag. Har för mig att det varit 14 dar förut. Dessutom är det tydligen svårare att få riksfärdtjänst.

Om jag skulle åka nånstans själv blir ju det här med mat och toabesök svårt med. Scootern går ju inte in överallt och det får inte vara trappor. Den ev packning man har med sig måste ju tas med in överallt om man åker över en dag.
Jag kan ju inte gå och bära en bricka t.ex visst kan man ta med mat men man har ju inga garantier för väder om man ska boka en månad innan.
Och hur kul är det att åka själv?

I måndags mailade jag biståndshandläggaren och frågade hur man gör om man vill ha utökade timmar för ledsagaren för jag tänkte om vi vill ha en heldagsutflykt t.ex 1 dag i månaden i sommar. Hon svarade i måndags att det kunde man göra muntligt så jag bad henne ringa mig. Det har hon inte gjort på hela veckan, och hon skrev också att jag inte kunde räkna med besked före 1 juni. Då undrar man ju vad det är som tar tid om man kan ta det muntligt?

Det var ju enklare förr när man var gift och kunde åka iväg med ledsagaren i vår egen bil, då kunde E hänga med också, nu måste det ju bli riksfärdtjänst både om jag ska ha scootern eller rullstolen. Man får ju inte åka i ledsagarens bil egentligen. Fast det har vi också gjort ändå med tidigare tjejer ibland. Man blir ju friare med egen bil och kan stanna var man vill. Har båda egna försäkringar ska det ju inte behöva vara så krångligt. Men det är det OM det händer nåt, som tur va gjorde det aldrig det.

Leif ringde i morse och när vi pratat klart bröt jag ihop fullständigt, kunde inte sluta gråta.
Inte för nåt han gjort eller sagt men för att han lever ett så himla bra liv medans jag inte kommer nånstans. Han gör ju det som vi alltid gjorde. 75% av samtalet pratade han också om sin danskompis. Jag har ju bett honom om vi kan åka på hjälpmedelsmässan och det ska vi, han är ju snäll så, men vi måste vara hemma här senast kl 15 om han ska hinna hem och sen på nån dans. Kände att det går väl men det blir ju stressigt, vi lär ju behöva äta också eftersom vi måste åka dit tidigt.

Gillar ju att göra saker med honom för allt blir så enkelt. Han vet ju vad jag klarar, hur rullstolen ska vikas ihop hur det funkar i bilen o.s.v men tyvärr finns han ju 15 mil bort och är nog inte så intresserad av nöjen med mig heller. Han skiter väl i hur isolerad jag blir nu, och det gör C med.
Hon åkte t.ex till min syrra häromdan och hade lätt kunnat plocka upp mig. Åker ibland förbi här in till stan o.s.v utan att göra nåt annat än gå på nån affär, då kunde hon ju iaf fråga men det gör hon oftast inte. Båda dom har ju sina egna liv så klart. Men tänker på mig gör dom inte så ofta. Jag hade ju hoppats på att vi skulle kunna vara kompisar L och jag och faktiskt göra lite kul saker ibland. När E levde kunde jag dock få hänga med ibland om dom gjorde nåt men hände också att han blev skitarg när hon frågade. Ibland är han lite konstig.

Bävar för sommaren för mig blir det ju krångligt som 17 och dyrare med om jag ska göra nåt själv. 160kr bara för in till stan och hem. Riksfärdtjänst ska kosta ungefär som en tågbiljett.
Elle sökte ju riksfärdtjänst för att åka till MoS en gång då tyckre dom att hon kunde åka tåg med 2 byten. Struntade i att hon var beroende av scootern. Så är det att vara handikappad.
Semester kan jag nog glömma med, fast det är precis det jag skulle behöva.

Nog om det!

Idag har jag iaf gjort lite, diskat och planterat om lite saker. Har nån kvar jag glömde idag med. + lite som ska ner på framsidan. Men blåste iskalla vindar idag trots 15 gr och tidvis sol. 4 mm regn på två dar men ska visst komma mer i natt.

Har så himla torra händer nu, som fnasig i handflatorna och det hakar som i kläderna. Smörjer men hatar ju samtidigt att bli kladdig så gört väl inte så,ofta som jag borde.

Lyssnat klart på båda böckerna nu men har en välfylld bokhylla på Storytel.

Läste just om Casper i Arvingarna, snacka om att ställa till det för sig. Haha! Osis att älskarinnan blev gravid så fort.

Idag åt jag bara nudlar till lunch men hällde på lite sesamalger. Tog fram rostbiff som legat två dar i kylen men den hade fått så skum konsistens. Där stod jag med sallad, nykokt vit sparris och potatis jag råstekt i Af. Som tur var hade jag en burkskinka i kylen med.




C var sugen på tacos sa hon, vet att hon och killen åt det förra fredan med. Länge sen jag gjorde det. Har langosdeg i frysen med men hur kul är det att fixa sånt bara till sig själv. Funderade på göra sushi ett tag, det jag åt i veckan gav mersmak. Men latmasken bet mig. Lär väl bli samma mat för mig i morgon med, halva skinkburken är kvar och några sparrisar med. Glad att jag lyxade till det och köpte den vita sparrisen fast den var lite dyr. En av mina favoritgrönsaker som egentligen ska ätas med citronsmör.

Kommer ju inte in i affären nu, både Lets Dance och mello i morgon, ska iaf se Lets dance. Hade ju varit läckert med nåt onyttigt att smaska på och lite sällskap men det kan jag nog se mig i månen efter. C ska ha en kompis hos sig eftersom killen är på övning. L är nog ganska ensam på helgerna nu när danskompisen har en kille. Pratade om Örebro och nån bra orkester men hade inte råd. Jag tror ju att han åker iaf. Då åker han gärna 20 mil.

Oj nu har kl ränt iväg. Sova kanske?

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9 10
11
12
13
14 15
16 17
18
19
20
21 22
23 24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Maj 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards