Mina ord och tankar

Alla inlägg den 17 maj 2022

Av Neta - 17 maj 2022 23:02

När jag flyttade hit för 2 år sen var valet självklart, Elle hade många och långa infektioner och hon orkade inte så mkt då. L flyttade ju längre bort från henne ändå när hans brors gård såldes. Jag ville vara närmre.

När jag flyttade vid skilsmässan ville jag bara bort härifrån. Det enda som finns här är ju några pizzerior, ett lunchställe som inte fanns då och en affär. Ingen thai, ingen sushi, inget vanligt enkelt fik utom det kyrkan har 3 v på sommaren där ju E jobbade och bakade till.

Till kyrkans kommer jag aldrig mer att gå. Det klarar jag bara inte. Kommer överhuvudtaget inte sätta min fot i församlingshemmet det är för mkt förknippat med E. Tur det ligger så avsides.
På sommaren kan man ju iofs åka ner till badet och fika, det jag döpt till sardinburken, ni fattar nog varför. Inte så mysigt det heller. Vi brukade iofs åka ner och köpa glass nån kväll ibland och kolla på kvällsbadarna och en kväll i somras badade E också. Då det var en lugn kväll. Men det är ju inget jag kommer att göra själv.

Nu börjar jag känna det där igen, va ska jag göra här? Betala 160kr för att åka in och handla. Vore det inte bättre att bo i eller iaf närmare stan då?
Ja jag vet inte, trivs ju med grannarna och har ju en ledsagare härifrån nu. Men lägenheten är så där var gäller köket, dåligt med förvaring, ingen arbetsbänk mer än diskbänken. Bra på sommaren med uteplatserna men så jobbigt att vara på baksidan nu och se nån annan i Elles lägenhet. Får allt svårare att orka vattna. Kanske vore bättre med en stor balkong, mer privat också. Ett riktigt kök m arbetsplats, några kvm till.

Ja jag vet inte, vet inte om jag orkar en flytt till. Det kan jag väl iofs ta hjälp till men var i stan ska man isf bo? Gör inte om misstaget att flytta till en annan ort igen. Och jag är ju egentligen ingen lägenhetsmänniska. Uppväxt i hus, sen i lägenhet några år sen hus i 30 år ganska precis och nu lägenhet 3 1/2 år igen. Det var inte så här jag såg min ålderdom. Men hade inte jag flyttat från L hade vi ändå fått flytta så småningom då vi inte hade råd att bo där vi gjorde. Vi gick minus varenda månad och det var väl mkt det också som tärde på oss. Det gick bara inte längre. Hade vi haft det sättet mot varann då som vi för det mesta iaf har idag och haft en annan ekonomi hade det nog inte blivit nån skilsmässa.
Alla dessa om.

Blir nog kvar här ändå men jag är ju helt själv på den här sidan stan. C flyttar till Torresta och det är nära J. Ca 3-4 mil härifrån. De få vänner som finns kvar och är värda att kallas så bor alla i stan eller bara nån mil därifrån. Ja utom Mi o Ma då. Om man åtminstonde hade haft nåt sommarbostadsaktigt. Nära nån sjö utan kommunal badplats. Som jag skulle klara.

Nog om det!

Tittade på matlagningsprogrammet med Pernilla W med ett halvt öga nyss, dom gjorde mycket bl.a Mac & cheesvåfflor. En vanlig M & C, la en hög i våffeljärnet och lät det gå så länge att det blev en rejält frasig yta. Det vattnas i munnen bara jag tänker på det.

Hade funderingar på om jag skulle göra mig en rompizza ikväll då jag har en färdig deg men orkade inte.


Man brer en pizzabotten, gärna en surdegs, åmed fraiche och har på riven ost. Gräddar så. Har sen på hackad rödlök, finrivet citronskal och ev lite dill. Klickar på gräddfil och rom. Har allt hemma utom fraiche. Tänkte isf ta turkyoghurt ist, den är ju också kokbar. På krogarna kör dom ju löjrom, men man kan ju ta den rom man vill, funkar nog med stenbits eller sikrom med.

Nu blev jag ju hungrig. Får väl ta en banan.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9 10
11
12
13
14 15
16 17
18
19
20
21 22
23 24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Maj 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards