Direktlänk till inlägg 27 oktober 2021
Ett riktigt långkok. En oxkind räcker till 2 pers väger runt 300 g och kostar på CityGross här i stan 129kr kilot. Då är det rent kött utan ben. Min var dessutom putsad också.
Jag stekte den hastigt på hög värme på båda sidor med salt och peppar. Jag har 4 sorters peppar i min *vidspisenkvarn*, vit, svart, grön och rose.
Kokade samtidigt upp 1/2 lit vatten med 2 dl rödvin. Så la köttet direkt i det och tillsatte konc.fond, rödlök, äpple, lite salt och timjan.
Sen får det koka på svag värme under lock i 4 timmar.
1 oxkind ca 300 g
Smörolja
Salt & peppar
1/2 lit vatten + 1 msk oxfond
2 dl rödvin
2 klyftade rödlökar
1 stort klyftat äpple
2 tsk torkad timjan
Ca 1/2 tsk salt
Ska bli spännande då det är första gången jag gör det, läste några recept men gjorde sen ett eget då jag ville ha med äpple, ska bli spännande och se hur det blir.
Det är tydligt att det är vi som redan har det besvärligt ska ta en stor del av de besparingar som behövs i samhället. Lagen är inte längre lika för alla oss med rörelsehindrr. Det är olika i kommunerna det har jag förstått sen jag gick med i en grup...
Kan ju varna för han som står och säljer vid svandammen i Uppsala. Jag tänkte swisha de 35kr jag handlat för men blev ombedd att betala med kort. Det är draget 80kr såg jag idag från Bärprinsen (utan prickar). Min kompis köpte jordgubbar för...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 |
10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 |
|||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 31 |
|||
|