Mina ord och tankar

Direktlänk till inlägg 28 maj 2022

Lördag

Av Neta - 28 maj 2022 23:38

Fast jag har hela dan tyckt att det varit söndag. Vet inte varför men det blev ju liksom fredag i onsdags, sen söndag och så fredag igen. Inte konstigt att man blev lite vill på dagarna.

Mitt hö knä har ballat ur fullständigt. Kan med nöd och näppe kliva ner helt på foten, går jag skär det som jag hade en kniv i det. Tur att här är möblerat som det är, kan ju stöda på möbler och ta i dörrposter inne. Men snart är det nog kryckor som gäller inomhus. Har tid i juni för det men fortsätter det så här får jag väl söka akut. Dom har en lättakut på min nya Vc. Eller nygamla.

I morse kunde jag heller inte använda min vä arm när jag vaknade. Blir så ibland om jag legat på den. Inte ta i med den om jag reser mig, finns ingen som helst kraft i den. Jag kan heller inte sträcka ut den eller sträcka den efter nån sak. Varar nån timme sen från ena minuten till den andra går det över. Lite öm ett tag bara. Så var det i morse.


Fick en söt liten grupp i en korg av C. Hon kom hit och bytte till en gardinkappa i sovrummet och hjälpte mig hänga in och lägga in en del andra saker i garderoberna. Sånt jag måste stå och göra och det går inte nu.

Hon hade med sig lite fikabröd och frukt med. Vi hade först tänkt åka till Skansen och fira mig i morgon. Men vädret ska bli lite grått och inte så varmt så vi bestämde att vi åker Eckerö ist. Nåt vi sagt länge att vi ska göra. Vi fick ett uppdrag direkt av dom som ska ha studenten på fredag. Får nog åka med storväskan med hjul på. Haha! Men klart vi hjälper till. Men J får nog möta oss i stan i morgonkväll. Och jag vill nog köpa lite *sommarvin* med. Kul att åka och handla med C som ju jobbade på systemet i flera år. Gått utbildningar och så. Åker på em-turen.
Skansen ligger väl kvar nån solig och lite varmare dag.

Precis nu kom det en monsunskur här, brukar inte höras in men det gjorde det nu. Fortfarande mörkt på himlen med. Herrejösses va med vatten, precis vad vi behöver. Tömde regnmätaren på em redan då hade vi fått 15 mm. Hoppas det kommer fler sånna skurar i natt, brukar sova som en stock då.

Kom i diskussion om Mors Dagspresenter på twitter idag. En kille och hans barn hade köpt en dammsugare till sin fru/mamma. Till Mors dag? Sånt köper man väl till hushållet när det behövs tycker jag. Sa åt honom det och bad honom tänka ett varv till.
Ja sen va diskussionen igång. Tjejerna gillade och tryckte på hjärtat, killarna förstod ingenting. Haha! Men en robotdammsugare då? Sa en. Haha! Ska man skratta eller gråta?

Har man små barn kanske man köper eller gör nåt själv som kille/man. Annars är det väl barna som ger, eller? Jag föreslog att hon skulle få egentid utan barn, kanske med nån trevlig aktivitet till den här killen.
De senaste åren har jag önskat mig en picknick, vi har köpt eller gjort en exotisk bricka med lite olika kött och frukter. Potatissallad och bröd får man till med. Tårta har vi köpt så klart! Åkt till Lårstaviken utanför stan, en av de finaste platserna vid vatten. Ordninggjort för rörelsehindrade med en fantastisk utsikt från bryggan. Toa finns med. Lite huggsexa om borden så vi har alltid filtar med oss då bryggan är stor som en dansbana och med staket runt. Men vi har alltid fått ett bord.
Ligger vid Wik kan man säga, fast inte vid slottet.
Men det här är så förknippat med Elle så i år kände jag inte för det. Förra året hängde till och med Leif på, och hans mamma är jag definitivt inte! Haha! Men blev så mysigt med hela familjen där.


Här är dom hela gänget! Den duken fick jag då också! Ni ser ju vilket väder vi hade med.
Vet inte hur det blir med tårta i morgon. Men har jag tur finns det i fiket på båten. Haha!
Annars får jag väl köpa en på Kvantum för där ska jag handla på hemvägen. Sluttampen på både mjölk och bröd.

Ccoch jag delade på en kebabrulle på dan idag, och nu ikväll gjorde jag en enkel halloumisallad.



Måste också visa er vad fina rosorna är fortfarande. Va övertygad om att dom skulle hänga idag. Vi bladade av stjälkarna men vi snittade dom inte och vi satt dom ju i kallt vatten. Bladen har ju tagit lite stryk men annars är dom ju hur fina som helst. Krukrosen ska få bo där sen. Grävas ner i slutet av sommaren. Hoppas den vill övervintra.
Verkar som den häcken snart ska blomma med. C vill ha ett finare kors medans vi väntar på stenen. Jag skulle ju hellre se en finare skylt. Tusch på vitt papper.

En twitterkompis hade lagt ut en bild på en frälsarkrans av stenar idag. Utanför nån kyrka. Elle hade ju en sån och bar den ofta (Är ett armband) varje sten har en egen betydelse. Blev lite sugen på att måla stenar och lägga som en frälsarkrans på hennes grav.


Men nu kanske det är dags för tant att gå i säng. Om hon ska orka med sitt äventyr i morgon.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Neta - Fredag 17 maj 04:42


Kl är 4 på morgonen. Jag vaknade av nånting och kan inte somna om. Undrar över himlen, den är kritvit som om det vore molnigt. Kan det var så att det kommer en mellandag? Tyckte jag bara såg solar på vädret. Annars är det skönt nu, jag älskar ju si...

Av Neta - Torsdag 16 maj 20:17

Kan ju varna för han som står och säljer vid svandammen i Uppsala. Jag tänkte swisha de 35kr jag handlat för men blev ombedd att betala med kort. Det är draget 80kr såg jag idag från Bärprinsen (utan prickar). Min kompis köpte jordgubbar för...

Av Neta - Onsdag 15 maj 22:46

Då tog jag min B-vitaminspruta idag och jag känner redan kl 22 att jag är piggare. Det där med B-vitaminbrist är ju en hel vetenskap. Tar ju dom eftersom jag är överviktsopererad, GBP en op som inte hjälpte mig ett dugg. Gick ner mer under året jag...

Av Neta - Tisdag 14 maj 22:47

Rätt nere nu. Är väl den stora vårdeppen. Ska det vara så omöjligt att bara få må bra, vara glad och slippa fundera över saker som blir typ *konstiga* Kanske är jag något bättre i fötterna, vi får väl se, men jag törs inte ta ut nåt i förskott. F...

Av Neta - Tisdag 14 maj 19:08


Kall avocadosoppa 1 lit vatten + fond eller kycklingbulj.tärn 2-3 mogna avocado beroende på strl 1 kn salladslök, finskuren 1 brk creme fraiche 1 msk torkad dill Salt & sv.peppar En doft cayenne om så önskas 100 g fetaost Servera med...

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9 10
11
12
13
14 15
16 17
18
19
20
21 22
23 24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Maj 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards