Mina ord och tankar

Alla inlägg den 6 augusti 2022

Av Neta - 6 augusti 2022 22:36

Hastbullar alltså. Med tärnade konserverade päron och kardemumma i. Blev knappt 2 dl päron av 2 halvor och jag tog 2 tsk kardemumma. Lätt att komma ihåg.


Goda blev dom också. Smeten gjordes nog ungefär på den tiden ugnen blev varm och sen gräddades dom en kvart. Blev 21 st.
Konsistensen blir lite som hembakta Mandelkubbar men smeten är lite kladdigare. Ska testa att göra på tärnade äpplen och kanel sen med. Tog två till fikat, en på em och en i kväll. Frös resten för dom är ju godast lite varma. Brukar tina bullar i hushållspapper i 30 sek på högsta i micron. Då hinner dom inte bli torra.

Annars har det varit en ensam lörd. Blåst som 17 och bara 17.8 gr i morse. Vi hade fått 13 mm regn igår. 5 natten före.
Kom 2 skurar idag, en vid 14-tiden men det syntes inte i regnmätaren. Lite mer nu ikväll och det har jag inte kollat hur mycket. Gjorde ren regnmätaren från tallfrö idag med, det behövdes.

Har lite ont nu efter bakeriet men det är nog borta i morgon. Gjorde sallad på kycklingen som var kvar idag och åt raviolin som va kvar på lunchen. Blir väl sillunch i morgon då. Varit sugen på pizza flera dar nu, brukar köpa bara med tomat o ost sen lägger jag på nåt eget och mer ost plus oregano. Blir bra!


Kolla här då! Fler fina grejer gjorda av hästskor. Lite mer avancerat. Det är väl i den där gruppen som med golvljusstakarna folk satte solcellslampor i. Kommer sen i förtisjutton varianter till. Fjärilen med hovtång och spikar också var ju kul.

Blir väl en ensam söndag med. Inget planerat iaf. Vill spara lite på färdtjänsten med. Ska till mamma i veckan och på nån provtagning framöver. Kanske till C nåt med nu när M börjar jobba. Åka till henne är bara halva priset mot att åka till stan eftersom vi bor i samma zon. Det trots att jag åker genom stan. Men zonerna är som i cirklar runt tätorten och jag åker liksom genom en ut på andra sidan och hamnar på andra sidan av min zon. Leif har varit där i helgen och lagat Cs bil.

Men nu ska jag korsorda ett tag.

Av Neta - 6 augusti 2022 02:16


Tänkte testa den här moussen med mörk rom, gillar det bättre än whiskey. Mörk choklad och rom gifter sig rätt bra.

Av Neta - 6 augusti 2022 01:55

5 mm igår natt och några rejäla skurar idag på dan och kväll. Slapp alltså vattna. Ska bli kul och se i morgon hur mkt det kommit.
Finns det elektroniska regnmätare som man kan läsa av utan att gå ut? Vi kan ju för farao flyga till månen så då borde väl det finnas också.

Sov till 10 idag, eller låg iaf i nån slags dvala. Satt i sängen med paddan en stund, gick sen upp o la i en maskin med byxor och sen körde jag ljus 60 på det.
Blev därför frukost ganska sent ändå och jag hann väl precis plocka undan så ringde min kompis Annika från grannbyn och var i Björklinge. Kom ner en sväng och vi tog lite fika på baksidan. Jag hade precis fyllt termosen och eftersom hon är tedrickare slapp jag brygga kaffe. Jag dricker ju mest snabbkaffe. Tycker det är bekvämt att ha termosen med kokt vatten stå sen har jag en liten korg med kaffeburken och min mugg står på bordet. Lätt att bära ut och in.
Annikas man bor på ett boende pga av hälsoskäl. Dom har precis blivit morföräldrar.


Har en annan korg med som är mer som en bricka med kant och handtag. Den kan jag ställa lite mer i. En tallrik, eller frukosten om jag vill äta ute. Gör ju det nästan jämt. Kan ju sitta ute även om det regnar.

När hon åkt hängde jag tvätten, plockade lite men satt mig sen med ljudbok och korsord inne för herregud vilka skurar det kom. Tror inte Annika hann till bilen ens för himlen öppnade sig i princip samtidigt som hon stängde dörren.
Åskan slog ner 478 m från min position. Det hördes.
Varit inne hela dan, ställde soppåsen i garaget för jag hade blivit våt om jag åkt upp med den.


Älskar ju den här gruppen på facebook, har ni sett så fina blommor gjorda på armeringsjärn av 5 hästskor och en mutter eller va det är. Står nu högt på min önskelista. Men var får man tag på hästskor? Vill ha tre sånna i lite olika höjd att njuta av på baksidan. Skulle dom inte bli fina om man sprayade dom svarta? Muttern kunde ju få bli gul. Nåt att önska till födelsedagen kanske. Vet att iaf L kan svetsa. Men först ska jag alltså ragga 15 hästskor.

Slevade i mig lite ravioli till lunch men fuskade med grönsaker. Så blev hungrig en gång till. Hittade en påse med små kycklingfileer i frysen så gjorde nån svensk-thai inspirerad tallrik med en thaidressing med ingefära i. Massor med grönsaker och både majs och kidneybönor.
Har kvar kyckling i kylen, både ravioli och 1/2 brk sill med. Så överlever om det blir mer regn.


Toppade med ananas. Så gott, åt i tacoskal. Önskar att jag haft nån slags nötter att ha i med.

Bakade nästan hastbullar idag men latmasken bet mig. Ångrade mig lite ikväll då jag inte har ett dugg fikabröd. Kom på att jag skulle göra med burkpäron och kardemumma i. Få se om jag kommer till skott i morgon.

Men nu har kl blivit så där läskigt mycket igen, 01,45. Tiden flyger iväg när jag stängt av TVn och sitter i lugn o ro med mitt korsord. Bästa stunden på dygnet, så rofyllt. Men nu ska jag masa mig till sängen.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5 6
7
8 9 10 11 12 13 14
15
16 17
18
19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards