Mina ord och tankar

Alla inlägg den 19 augusti 2022

Av Neta - 19 augusti 2022 00:31

C kom hem en sväng idag. Köpte honung till mig i stan. Vi tog en fika och pratade lite om julen bl.a jag är lite stressad över den. Bl.a för att jag måste boka färdtjänst redan i november. Men nu sa hon att dom kunde hämta mig o köra hem mig med.
Kanske sover över med, vi får väl se. Det ultimata vore väl om både L o jag åker dit kvällen före så man inte behöver vara ensam på uppesittarkvällen eller vakna själv på julafton.
Marcus familj kommer väl också att vara där, dom har sina traditioner och vi har våra, dessutom första julen utan Elle. Man undrar ju hur vi ska få till allt.
Helst hade jag velat åkt till nåt pensionat eller nåt med de mina. Men har ju inte den plånboken. Kan va så att J jobbar med, å det kan ju C göra med. Då blir det en sak till att ta ställning till.
Vill ju ha nånting här hemma med.
Jaja det är bara augusti än.

Hon åkte hem med blomskott från mina nässlor och en liten påse blomjord jag hade.


Hon tog fram den här iaf. Så nu kan Konrad få vatten och ev småfåglar bada.

Tidigare på fm när jag låg och drog mig så skönt hörde jag en motorsåg.


Det här såg helt plötsligt ut så här när jag gick upp och tittade


Nu syns det ju att det är ett träd. Nu vill jag bara bli av med allt sly utom ett av en rönn. Kanske få fram stenen och rensat framför den där mitt i Bergenian också. Vore kul att sätta nåt snyggare framför den. Har tydligen en himla massa lingon där bak med, få se om jag kan få hjälp att plocka av dom. Finns väl blåbär med. Luftigt och fint blev det iaf, han sa ju att han skulle ta det i 2 steg men jag tycker det ser ut som han körde allt nu.

C pratade om att hon var sugen på Grekisk sallad men hon hade ätit en korv på GC och ville inte ha lunch. Det ville däremot jag. Haha!


Hade ingen rödlök och ingen paprika så tog rädisor. Hittade till och med en oöppnad burk med kalamataoliver.
Boken tog slut på em men började inte på nån ny. Det kom typ 20 regnstänk och det har varit åska runt oss och en del regn med. Dock inget här, kl är strax efter midnatt nu. Blixtrade till här och TVn dog vid 20-tiden. Vågade inte sätta på den igen. Löst korsord o pratat med lite folk på nätet ist.

Hade tagit fram lax, så kokade potatis till middagen, körde morötter i airfryern mest för att se hur det blev.


Stekte laxen i ramslöksoljan med bara salt o peppar på och körde med lite tärnad broccoli jag hittade i frysen med potatisen. Hade en färdig dill & citronsås i kylen, så rörde ihop den med broccolin. Blev urgott, citron, dill och broccoli gick bra ihop. Fick ju koka hop en stund med. Drygt hälften av såsen klämde jag ner i en burk och ställde i kylen så kan bli en repris snart.

Har fortf altandörren lite på glänt så jag ska höra om det börjar regna men får väl ge mig nu och göra natt. Annars är det här den bästa tiden på dygnet för en nattuggla som mig. Tyst, lugnt, ingen TV och en tyst telefon. Har jag en bra bok att lyssna på och ett korsord är det ultimat. Haha!

Men nu sovdags.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5 6
7
8 9 10 11 12 13 14
15
16 17
18
19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards