Mina ord och tankar

Alla inlägg den 28 augusti 2022

Av Neta - 28 augusti 2022 22:49

Jag fick en kommentar om inlägget om pandemin, en kommentar jag tog bort eftersom den är skriven under ett namn som inte finns i närheten av mina eller min familjs vänner. Ingen person som känner oss eller känner till all fakta alltså för jag skriver ju så klart inte allt här.

Hon påminner mig om min tveksamhet till att vaccinera mig i början. Ja jag var väldigt tveksam pga det som hände flera av oss närstående inkl Elle som vaccinerade sig mot svininfluensan.

Men när jag fick klart för mig skillnaden på epedemi som svininfluensan var och pandemi ändrade jag mig, hade knappt hört ordet pandemi tidigare eftersom jag var väldigt ung när Asiaten härjade i landet. Visste inte vad det var.

Jag skrev säkert om det här också och varför, jag gjorde som man bör, jag tog reda på fakta. Min medborgerliga skyldighet. Det inlägget läste tydligen inte den här personen.

Så mina åsikter med det i bagaget kvarstår och när det gäller en pandemi tycker jag inte att man har en valfrihet. Man har bara en skyldighet att vaccinera sig.

Personen kallar mig också skenhelig vilket gav oss här ett gott skratt. Är det nåt jag aldrig varit i hela mitt liv och aldrig kommer att bli så är det skenhelig! Haha!


Dagen har gått i regnets tecken, vi har fått stora mängder och jag har inte varit utanför dörren idag heller. Pysslat lite inne, suttit med kaffe & bok i öronen, korsord och lite matfix är det som hänt här idag. Pratat med mr X i luren, skrivit med C och tagit det lugnt.


Knäcke med gravlax och hovmästarsås på dan till en kopp kaffe och nudlar ikväll med lite kyckling i. Drog precis ut en låda jag haft med specerier ur klädkammaren och ska försöka omorganisera lite mer i köket så jag får in det. Hittade mycket kul däri, både nori och sushiris t.ex pasta, tunnbröd och lite annat nyttigt med.

Kollat på det nya programmet på fyran ikväll, lite som Här är ditt liv med Björn Skifs som ju varit en idol för mig sen jag var på en spelning med dom -69, då jag hamnade framför honom och hans då röda keybord. Han var ju sååå söt tyckte mitt då 18-åriga jag. Tycker han är rätt söt fortfarande. Haha!


Nu har jag fått ett sånt här märke igen, på ett ställe jag inte slagit i, tror det är svårt att göra det just där med. Nedre delen på överarmens insida. Vänner i sjukvården tror det kan vara små blodproppar. Får väl kolla upp det nån gång.

Nu ska jag lyssna lite mer på min bok, fibbla med ett korsord samtidigt, och sen i säng och drömma sött!

Av Neta - 28 augusti 2022 07:24

Hur kan man bli så omdömeslös? Så nonchalant mot sin omgivning? Riskera att bli så sjuk själv att man kanske inte överlever?
Som inte ens förstår allvaret i en pandemi!

Hur kan man inte ta emot dom vacciner som erbjuds ens barn? För mig är det likställt med barnmisshandel! Att utsätta sina barn för både mässling och Röda hund m.m Låta sina barn lida i onädan!

Å nu pratar jag inte om er som av medicinska skäl måste avstå! Utan om er som bara avstår men ändå går på allmänna sammankomster, bjuder in folk till fest och rör er ute i samhället.
Ni borde ta mig 17 sitta isolerade.

Igår hörde jag om nån som påstått att det var för att man kan bli sjuk av vacciner, att det finns folk som dör av att vaccinera sig. Men hallå hur blåst får man bli? Allergiker finns så klart men dom får hjälp ändå! Det handlar om en väldigt låg siffra här!
Vacciner forskas fram av folk som har utbildning för det! Specialister med en kunskap och en intelligens som vida överstiger den du som antivaxare har.

Det finns nog faktiskt inga människor som jag föraktar och ser ner på så mycket på som dessa självutnämnda experter. Som riskerar andras liv! Sina egna också men det är kanske ingen förlust eller?

Som sagt jag pratar inte om er som inte kan! Bara om er som inte vill!

I vår familj har vi mist 2 st orsakat av pandemin! En äldre men vital f.d Idrottsman. Mina barns ?morfar?. Och indirekt vår dotter och syster som inte fick vård i tid p.g.a de restriktioner och den rädsla som fanns i sjukvården. Hon togs inte emot förrän hennes organ redan tagit stryk av den hypofysinsufficiens hon hade. Som hon trots allt levt ett bra liv med! Hanterat på ett föredömligt sätt!

Nu är min andra dotter sjuk, en allergiker som klarat sig hittills, som blev kraftigt sämre igår. Trots vaccin och trots kunskap från sin utbildning i sjukvården. P.g.a att hon har en antivaxare i sin bekantskapskrets. För att hon deltog i en fest med dom.

Å jag hoppas nu att Karma slår till! Att ni får ta konsekvenserna av era idiotiska åsikter. Att det är ni som blir sjuka ist för dom ?oskyldiga? dom som gjort sin samhälleliga plikt och vaccinerat sig! Tagit lite obehag nån dag för att det är så viktigt!

Och återigen, det är INTE du som inte kan som jag skriver om! Det här är mina åsikter som aldrig kommer att rubbas!
Å bara det att du, ja just du inte drog dig för att bråka med min dotter om mina åsikter, trots att hon är så sjuk. Du tänkte inte tanken på det och att hon kanske inte orkade. Dina egoistiska åsikter var för dig viktigare än empatin för henne! Där sjönk du ganska mkt djupare än du hade innan!

Av Neta - 28 augusti 2022 00:59

L åkte redan halv 5. Jag sov till 9 och kände inte alls för att åka in själv. Struntade i det och glad är jag över det nu. 190 000 pers stod det på flottiljens sida att det varit. Det hade varit kaotiskt. L hade inte mått jättebra, fått nån bacill av sin bror. Ringde honom sent ikväll och då hade han precis kommit hem.


Åt 2 kokta med bröd till lunch. Sen gravlax och potatis nu ikväll. Läst, löst korsord, kollat på Lilla huset på prärien på em och på ett program med Gessle nu ikväll.

Fick nåt monsunregn här ikväll. Åska och blixtrar och mer ska det tydligen bli. Det sägs att sommaren är slut nu. Vi får väl se!


Börjat lyssna på den här, så mysig bok. Om en tjej från hälsingland som åker ner till Sthlm och börjar jobba som hembiträde på 40-talet. Finns en del 2 också. Rekommenderas.

Ska bli dåligt vädrr i morgon, funderar på att försöka baka nåt.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5 6
7
8 9 10 11 12 13 14
15
16 17
18
19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards