Mina ord och tankar

Alla inlägg den 13 augusti 2022

Av Neta - 13 augusti 2022 01:29

Blev så idag. Gravlax med svenska färskisar till lunch. Men dom är inte som i juni längre, tunna skal men går inte att skrapa bort längre så det blir bart. Inte dom jag köpte här iaf.

Till salladen gjorde jag en dressing med ramslöksolja. Då kom jag på att jag hade degbollar till langos i frysen. Köpte på Lidl för flera veckor sen.
Tog fram två, läste på påsen att man skulle pensla dom med olja innan man skulle tina dom. Så gjorde det med ramslöksoljan och la dom i en plastpåse.

Dom tinade på nån timme bara och hade jäst lite med. Tror dom låg i två timmar.

Rev ost och hackade rödlök. Tog fram gräddfil och caviar.
Penslade en pappersform för Af med oljan tryckte ut en boll, körde sen i 180 i 7 min. Vände den, penslade och körde i 7 min till. La den på en papperstallrik. Penslade den sidan jag ville ha uppåt och la snabbt på ost. Pepprade med sv.peppar La på rödlök. Klickade ut gräddfil och caviar på med.


Dom blev lite små och kanske aningen för tjocka tack vare det. Men frasiga och fina. Och attans så goda. Åt båda två.
Har fler degbollar i frysen så det lär bli fredagsmys flera ggr. Tänker att man borde ju kunna göra egen deg sen och frysa. Praktiskt att ha att bara ta fram sen. Blev himla bra med ramslöksolja med. Ska ju vara vitlöksolja egentligen.

Varit lite svalare ute idag. Bytte sida ett tag och då kom Sonja och pratade en stund. Nu ikväll kändes det lite svalare ändå, inte alls som igår. Så satt inne ikväll. Så less på ensamheten, men vill ju inte ha nån ny karl. Snacka om ambivalent. Haha!
Som man både vill och inte vill. Men vill ju isf bara vara kompisar. Och det vill inte gubbar i min ålder. Dom flesta verkar vilja ha en hushållerska också men om jag vill ha en butler då? Haha!
Hudson t.ex *Your breakfast is served madam.* måste se den nya filmen innan den slutar gå.

Men tråkigt med ensamheten. I morgon är Sannex i Vittinge och i helgen är eldfesten. Har varken råd eller möjlighet att gå. Nästa helg är Ledin på Furuvik. Kommer nog inte dit heller men då har jag nya pengar iaf.
Vill äta kräftor men det får jag väl göra själv. Det funkar ju.
C ska ha kräftskiva med kompisar i morgon och J ska dit. Hade inte L bott så hiskeligt långt borta hade ju vi kunnat äta det. Men så lär det ju inte bli. Tror inte han kan åka så mkt nu, han prioriterar så han kan gå på iaf en dans i veckan. Sen kan han inte köra så mkt mer.
Jag har mkt månaden som kommer med så kan inte ge han några pengar.

Elles gravsten är klar, C hade fått mail med foto idag. Få se när dom monterar den.





Precis som hon önskade i sitt vita arkiv. Svart med guldskrift och en vit duva på.
Nu ska vi bara hitta en fin lykta med.

Men nu ska jag lösa klart ett krypto och sen gå i säng.

Tjingeling!

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5 6
7
8 9 10 11 12 13 14
15
16 17
18
19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards