Mina ord och tankar

Alla inlägg den 14 augusti 2022

Av Neta - 14 augusti 2022 23:28

Kl är snart 23 och jag sitter i soffan med balkongdörren öppen och det känns inte. Annars har jag varit inne idag med persiennerna fällda ända till runt 18. Då vattnade jag och det behövdes ju. Sen åkte jag till Elle, ansade lite fula blad och vattnade hennes ros. Så spänd på när vi får stenen nu.
Det var så himla skönt i skuggan i skogen när jag åkte dit.
När jag kom hem satt jag ute en stund sen tänkte jag ta fram fågelbadet och möttes av det här.


Ett bord som blockerar dörren och fullt med grejer på golvet bakom. Gissa om jag blev arg?
Skulle bara ta ut fågelbadet tänkte jag men det gick ju inte. *Det står på hyllan*, i helsicke heller att det gör.
Då vet dom alla tre att jag inte kan ta undan det här själv. Dessutom har dom slängt dit Elles stegpall. Va ska jag med den till? Jaja når mina saker gör jag ju inte. Och det är 5 v sen nån var här. Sen dess har lampan lyst också.
Blir så jävla trött.

Gjorde iaf knäckepizza idag.



Gör i pappersform som jag oljar lätt. Typ en droppe bara så penseln blir kladdig. Penslade brödskivorna med tomatsås från ett pizzakit. Sen strödde jag på riven ost, strimlad skinka och tomater. Saltar lite på tomaterna och sen lite mer ost med betoning på lite. Pizzakrydda över hela och körde i airfryern på 180 i 5 min. Åt tre sånna bitar, gör sen dom andra i samma pappersform. Dom som har större maskiner kan ju göra fler på en gång men det kan ju inte jag.


Dom är fortf knapriga i kanterna och lite segmjuka annars. Tog dom i nypan och åt som en macka. När vi gjort i ugnen på hela hålkakor har dom varit mjukare då behövs bestick. För mig ensam är det här perfekt.


Ser att jag inte skrivit ugnstemp där men har för mig att det är 200 gr. I typ 10 min, men det ser ni ju.
Leksandsbröd stod och gjorde och delade ut bitar på matmässan ett år. Dom säljer också i kiosken utanför butiken i Leksand.
Så gott och lite kul!

Börjat lyssna på en ny bok, rena porren. Få se om jag står ut att lyssna klart.

Nu ska jag stänga dörren för nu hörde jag en mygg. Hänga maskinen jag tvättat idag och sen gå isäng.

Av Neta - 14 augusti 2022 02:26

Idag var det lite för varmt ute för att jag ska må bra. Satt ute ett tag men gick sen in. Persiennerna va redan nerdragna, och stängde ute värmen. Men jag får lite känning av klaustrofobi, är ju van att ha öppet helt, ibland åt båda håll.

Ikväll spelade ju Sannex i Vittinge, hade velat åkt dit ett tag iaf. Eldfesten har varit och ca 80% av min vänlista har ätit kräftor i helgen. Det händer saker inne i stan men jag har ju redan varit inne i stan den här veckan.
Ska träffa Annika på tisd då åker jag in nästa gång.


Lyssnat på en bok som handlar om Stallarholmen i Sörmland. Blir ju sugen på att åka dit till det gula industrihuset. Haha!

Fick totalt hjärnsläpp vad gäller maten också. Såg den rivna osten i kylen och visste att jag spart den för jag hade planerat vad jag skulle äta. Kom bara inte på vad!


Så jag kokade dom 2 sista mandelpotatisarna och stekte knackvurst. Till lunch tog jag gravlaxen som var kvar.

Nu ikväll kom jag på vad jag skulle ätit. Jag skulle ju för farao göra knäckepizza. Totalt hjärnsläpp på det. Men ända sen vi var i Leksand har jag varit sugen på det. Nu får vi se om jag kommer ihåg det i morgon. Haha!

Det enda vettiga jag gjort idag gjorde jag nyss, plockat i en ljus 40, Haha! Satte så klart inte på den, men är klar för att göra det i morgon.

På dan idag hade jag ärende in i sovrummet, satt och läste i en grej när min skrivare slås på. Jag bara stirrade dumt på den och efter bara en kort stund stängdes den av igen.
Det visade sig vara nya grannen som bor i Es lägenhet som försökte installera sin men misslyckats. Kom på nåt sätt in på min. E o jag hade ju hopinstallerat så att hon kunde gå ini min dator från sig. Den var ju typ 2 m från hennes. Hon kunde också skriva ut nåt på min skrivare, t.ex om hon hittade nåt hon trodde jag ville läsa. Men allt hennes är ju borta, uppsagt och slutbetalat. Men tydligen hänger min skrivare i cybern. Tur den är lösenordsskyddad.

Orkade inte vattna idag heller, är väl kanske nåt som hänger i morgon. Men då får man väl vräka på då då. Måste till körrgårn i morgon med.

Men nu ska jag kolla om det hänt nåt och sen sova!

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5 6
7
8 9 10 11 12 13 14
15
16 17
18
19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards