Mina ord och tankar

Alla inlägg den 16 augusti 2022

Av Neta - 16 augusti 2022 02:19

Skulle träffat min ledsagare i morgon men då var det risk för regn så vi bytte till idag. Varmt och klibbigt ute, grått här hemma men i stan var det sol. Kom några stänk här innan jag åkte, så pass att det blev lite prickar på plattorna.
Nu verkar det inte bli så mkt regn i morgon ändå, åskskurar som är aviserade brukar ju hoppa över oss. Klibbigt verkar det bli nån vecka framåt.

Hade scootern med mig idag så vi åkte rullstolstransport. Blev lite sightseeing ut till Skaris, vi åkte över Eriksberg och Norby, där var jag inte igår precis, inte i förrgår heller! Haha!

Vi blev avsläppta på Granebergbadets stora parkering. Gick upp till kiosken vid badet för att köpa glass, men där hade dom precis stängt.
Gick stigen vid båtklubben därifrån. Tyckte vi såg en kiosk inne bland båtarna och gick dit men det var klubbstugan. Fick tips om att gå in på Skaris café så det gjorde vi och dom hade ju glass. Så åt medans vi gick upp till Vårdsätraleden. Den består till största del av träbryggor på sank mark och i skog som inte rörts sen 1912. Ibland är det hårdgjorda stigar eller en snygg bro ist. Allt är iaf tillgängligt för alla.


Det ligger några kronor där. Många segel och vattenskidåkare på Ekoln idag. I var det en himla massa folk som badade.

Det hade växt upp en hel del sen vi va där senast. Man ser knappt vattnet på en del ställen men då har dom gjort några bryggor man kan gå ut på.



Då ser mam mängden näckrosblad med. Ibland går man som i en tunnel av växter. Trädkronorna växer ihop upptill och annan vegitation blir väggar. Mångfald av vattenväxter, träd, buskar, vilda blommor och rikt djurliv modell mindre, mindre djur alltså. Men vi träffade inte på en enda mygg eller knott.


Vi tog en kaffepaus vid den stora eken, en av många ekar runt sjön. Här har dom gjort som ett *torg* med eken i centrum som förärats med sittplatser runt om. Man är inte stor där inte!


Smakade gott, och så klart hade vi med oss vatten med.

Efter ett litet bad förändrades naturen. Fler stora stenar, små vattendrag och på flera ställen en trappa så man kan gå ner i skogen.


Vi vände i Lurbo och gick tillbaka samma stig. Då såg vi nya saker, en massa slånbär, äpplen och fina blommor.


Även kul saker i trädgårdarna.


En sittgrupp efter stigen.

Vi hade mat med oss, så avnjöt en middag på en brygga med solgatan på sjön.


Hemma strax efter 20. Trött av all sjöluft gjorde jag lite dessert.


Kollade på sista Lotta på Liseberg. Lyssnade lite på boken m.m

Men nu Godnatt!

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5 6
7
8 9 10 11 12 13 14
15
16 17
18
19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards