Mina ord och tankar

Alla inlägg den 11 augusti 2022

Av Neta - 11 augusti 2022 00:59

Först en rättelse, det var räkor vi åt inte kräftor. Tyvärr! Haha!
Men folk skriver mkt om hur dom äter kräftor nu så var väl därför. Jag skulle gjort det i morgon men tyvärr blev hon sjuk. Så sugen så jag nästan spricker.

Hittade ett sånt plåster på metervara i badrumsbyrån igår. Kunde alltså pyssla om såret på låret. Men haft byxor på mig idag och varit på toa några ggr ju, så det behöver bytas. Lossnar lite för varje gång man drar upp o ner byxorna.
Lite fula blåmärken här och var och näsan och hakan syns det ju på med. Tog värktabletter när jag la mig igår så sov iaf bra. Inte känt så mkt idag. Mest glad för att det inte blev nåt med glasögonen. Borde kanske byta snart men fattas nog dom pengarna.

Idag lyssnade jag på en bok i en Järvsöserie. Lyssnar bara på feelgood, inga deckare, fixar inte död och elände.
Men i den här boken låg en anhörig på sjh, och senare dog. Så sen var det ju kört. Va tvungen att sluta lyssna ett tag.

Besvikelserna kommer ju upp då också. Hade ju hoppats på att kunna åka på Ledin på Furuvik nästa lörd. Pratade med L, han vill nog men har inte råd. Vi hade ju så klart delat hans bensin och det är billigt på Furuvik då man kan gå in för vanligt inträde på em och vara kvar.
Kan ju inte fråga vem som helst då det ju måste va nån som fixar att lyfta, fälla ut och ihop och dra rullstolen.
Vill så himla gärna gå, hade varit perfekt med honom. Vi borde ha en sponsor. Haha!

Men vet samtidigt att det är kärvt för honom nu. Han fick ju göra en akut utryckning för att fixa Cs bil med. Sen vill han ju åka på en del danser, och det är bra för honom att göra det. Men det vore bra för mig att åka på Ledin med. Haha!

Annika och jag gör ju en lång utflykt i månaden nu i sommar. Men eftersom det inte blev nån semester vill man kanske göra nåt mer också. Fick ju iofs åka till Mariefred i midsomras med. Och vi pratade om att göra nåt i familjen men det gick inte att få ihop. Kanske senare i höst.
I juni var vi ute vid kusten, Öregrund och i Österby, i juli gjorde vi Dalarna och i aug har vi pratat om kusten igen men Vaxholm eller kanske Norrtälje ist.

Hade hoppats få åka till Taxinge o fika med. Vi får väl se om det blir så.




Dahlian och påfågelsliljan har slagit ut. Den senare i dubbel blom, aldrg hänt förr. Dahlians blomma slog ut långt över mitt huvud, men är massor av knopp. Liljan blommar bara en dag i taget. Få se om det kommer fler.


Lunchen var enkel idag, orkade dock bara tre. Bullens pilsnerkorv. Står att man ska koka dom i vatten. Men jag kokar upp spadet med ett lagerblad, lite salt och fyra kryddpepparkorn. Tar bort kastrullen från värman, lägger i korven, sätter på lock och låter det stå i 5 min. Attans va gott det blir.
När jag äter korv med bröd lägger jag friterad, torkad lök i brödet under korven. Då ramlar den inte av.


Köpte kassler igår och delade den i tre delar idag. Frös två bitar och gjorde gryta på en. Tog lite vad jag hade, 1 lök, 1/2 spetspaprika, en skvätt gröna bönor som var kvar i en påse, fräste det hop med typ 200 g tärnad kassler och tärnade 2 rå potatis i lite curry. Hade i lite tomatpuré och nån msk chilisås efter en stund, sen mjölk och redde av. Kokade hop allt en kvart.
Just brytningen, den rökta kasslern, curry o tomat blir så himla gott. Har ett riktigt recept på det också men idag gjorde jag * på en spik*

Den riktiga

Ylvas kasslergryta
(4 port)

1 stor purjolök
1 grön paprika
1 röd paprika
Smör
2 tsk curry
400 g kassler
3 dl matl.grädde
2 dl lättfraiche
2 msk tomatpuré
1 -2 vitlöksklyftor
salt och svartpeppar

Strimla kassler, paprika och purjolök.
Smält smöret i en gryta och tillsätt curryn.
Bryn sedan purjolöken och paprikan.
Tillsätt kassler, grädde, creme fraiche, tomatpuré och vitlök.
Låt puttra i ca 15 min.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Servera med ris, sallad och bröd.

Blev iaf 2 portioner gryta.

Kan inte påstå att jag gjort nåt nyttigt idag. Hade inte den intentionen heller. Telefonen har varit tyst. Jag satt ute på baksidan nästan hela em. Framåt 18 blir det väldigt varmt där så då brukar jag gå in en stund. Sen blir det urskönt på kvällen. Den skulle behöva sopas därute bara men det måste jag ha hjälp med. Städtjejen sopar under och runt om sittgruppen men inte vid odlingarna.

Men nu är det nog sovdags va?

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5 6
7
8 9 10 11 12 13 14
15
16 17
18
19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards