Mina ord och tankar

Alla inlägg den 9 augusti 2022

Av Neta - 9 augusti 2022 02:22

Det här med sorg, det går upp och ner. Idag gick det ner. Det är så olika vad som gör att vissa dagar är jobbigare. Det kan vara ett minne på facebook, en låt, nåt jag läser nånstans. Idag vet jag inte riktigt vad det var. Rätt som det är kommer gråten och den där djupa sorgkänslan. Hopplösheten över att veta att hon aldrig mer kommer att vara här. Sen känslan att få sörja ensam, det är som att vara ensamstående förälder igen. Det är bara jag liksom. Dom andra i familjen har ju nån.

Skärpte till mig på em, tvingade mig att åka till graven. Det är ju bara jag som gör det nu. Tänkte på vintern när jag stod där. Elle älskade ju tiden runt allhelgona, tyckte om att tända ljus, men vem ska tända ljus hos henne i vinter när det är snö och is? Födelsedagen, hennes namnsdagar, dödsdagen om det är snö kvar.

C skulle ju vara ansvarig för graven men det funkar ju inte nu. Inte med dom här bensinpriserna.

Åkte faktiskt in på affären sen. Va lite folk. Men attans va trångt det är. Köpte blandfärs, strax under kilot så bara delade det i 4 delar och frös. Köpte räkspetten, dom är råa men inte frysta, det är dom däremot nu. Yoghurt, toapapper för det var X-pris, vindruvor, en honungsmelon, fetaost och chokladbollar. Men här fanns det inget idealmjöl, finns inte det längre? Får kolla på kvantum i morgon.

Ska till mamma och äta räkor och dricka vin. Så åker in tidigare och kör en sväng på Gränby, är ju hyfsat nära till henne därifrån.
Kan vi prata om priserna på ost? Ca 120 kr kilot är det billigasre här. Ska man behöva sluta med ost? Just nu känns det billigare med skinka men det är det ju inte alls. Keso funkar väl iofs 44kr för 2 stora burkar, och färskost så klart.
Det tar ju en hiskelig tid att göra egen hårdost med så det är ju inget alternativ.


Mojsade hop kinariset med ost o skinksås idag. Åt direkt ur microburken. Lunchen blev matjessill med ägg och potatis. Gräddfil o gräslök så klart.

Du som frågade om kinaris i kommentarerna. Lyckades fibbla bort din kommentar.
Mitt kinaris fanns i frysdisken levererat av Findus. Haha!
Men om jag skulle gjort det själv skulle jag nog kolla koktid på Ärtor, majs o paprikapåsen och sätta till det då den tiden återstår av risets koktid och lägga på ett par minuter. Jag kokar ju alltid mitt ris i micron. 2 dl ris och 4 dl vatten plus 1/2 tsk salt ska köras på full effekt i 5 min och sen på halv effekt i ungefär 15-20 min. Går alltså inte fortafe men man slipper diska en riskastrull. Fastnar aldrig i micron. Riset blir också fluffigare.

Halva twitter och Fb handlade om att börja jobba efter semestern idag. Jag hade varit ledig en vecka till. Men även jag som var ledig så länge va inne i det på 10 min igen. Vi mjukstartade iofs alltid med en planeringsdag eller om det var två, minns inte. Sen hade vi inskolningar i några veckor innan arbetsron infann sig igen. På förvaltningen var det bara köra igång, många nya vikarier att skriva in i början av hösten.

Saknar dagisjobbet, förlåt förskolejobbet till jul och påsk. Högtiderna och dess traditioner höll vi ju på. Pysslade, gjorde jul o påsklunch och allt det där.

Men nu ska jag pyssla in mig på fjäderholmarna i sängen. Kuddarna alltså! Godnatt!



Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5 6
7
8 9 10 11 12 13 14
15
16 17
18
19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards