Mina ord och tankar

Alla inlägg under juli 2023

Av Neta - 23 juli 2023 22:41

Idag har jag hållt på med kläder och annat som ska packas. Trodde inte det skulle vara nån match att packa men när man inte kan stå så länge och dessutom har en knäpp arm är det inte så lätt. Tar längre tid än man tror.
Borde gå och duscha men får bli i morgon bitti ist.

Idag blev det latmat


Hittade en påse pasta i frysen och tog fram en schnitzel, lite grönt i form av tomat, rödlök och sallad med rosa dressing.

C och M har varit på Kolmården i helgen. Tog nåt paketerbjudande med tält med riktiga sängar, grillmiddag och frukost plus lite andra aktiviteter. I natt hörde hon regn på taket och lejon. Idag var dom på delfinshow. Sen gått i själva parken både igår och idag så klart. Åkt nån bana.

På hemvägen stannade dom till hos L i Flen. Fick en bild från hans kök när dom fikade.

Men jag ska nog ta det lugnt en stund nu, varva ner så jag kan sova. Lösa lite korsord i sängen.

Av Neta - 22 juli 2023 01:46

Jag lyssnar mkt på feelgood numera och har hittat en författare som heter Anna Alenmo. Hon skriver mest serier och jag gillar när det finns flera böcker.
Jag kan fortfarande inte läsa varken böcker eller tidningar. Har försökt men det har inte gått sen Elle dog. Någonting inom mig slutade fungera då och min hjärna fixar inte att läsa.
Lyssna går däremot bra inomhus. Jag kan ju göra annat under tiden. Läser nog nästan en bok om dagen och sen glömmer jag dom nästan direkt, också något som kom med Elles död. Finns säkert nån som kan analysera varför.
Jag utnyttjar alltså min storytel till max. Men att lyssna på en bok om dan för 229 kr imånaden ger mig ju nåt vettigt att lyssna på iaf. Däremot kan jag inte göra det utomhus. Vill ha koll på vad som händer runt mig då.
När nån är här eller om jag åker iväg behöver jag ju inte lyssna heller mer än en stund innan jag somnar.
Men gillar ni feelgood tycker jag ni ska läsa Anna Alenmo. Finns flera serier att beta av.

Idag har jag fällt upp resväskan och lagt på bordet. Är ett tag kvar men vill ha koll på vad jag hade däri. Laddare, skohorn och kam va det. Haha!
Ska tvätta några maskiner i morgon bl.a lakan men också nåt plagg som ska med. Idag visar appen regn i Rättvik från det vi kommer upp och hela dag 2. Hade vi däremot åkt de datum vi bestämt hade vi haft växl molnighet. Men finns ju mysiga hemslöjdsbutiker i Tällberg så får väl åka dit på dag 2 kanske. Kanske besöka Leksand city med. Det går rätt fort Haha!
Vi har pratat om att gå ut och äta i Rättvik på dag 1 på kvällen men jag har inte hittat nåt ställe som är anpassat som är kvällsöppet mer än Diners och dit tänker jag inte gå. Hamburgare o annan skitmat kan jag äta hemma. Sjövillan verkar urtråkig. Sen är det en kina och dit är det trappor, Bowlinghallen men där är det så hög musik. Pizzeriorna då men det känns inget kul. Sen är det ju månd och det är många ställen som är stängda då. I värsta fall kanske vi kan äta på stiftsgården men då blir det väl tji vin. Ska iaf vara bra mat.

Gjorde iaf pizzabullar idag som vi ska ha till frukost när vi åker upp. Visade sig inte funka alls med armen som nu varit lite sämre igen.
Först hade jag problem att komma in i för packningen med degen, fick dra ut den så rullen blev inte intakt och få upp locket på tomatsåsburken fick jag kämpa ett tag med.
Kunde inte dra så mkt i degen heller. Fyllde degen och skulle rulla, gick inte alls så tight som man bör. Jättesvårt att skära. Så ist för snygga snäckor blev det nåt kraschat som flöt ut. Men dom smakar som dom ska iaf. Haha!



Vackra är dom inte men ligger i frysen nu.


Hade pasta kvar sen igår så stekte halloumi och gjorde en sallad.


Rörde dom här med lite socker och vispgrädde. Smulade i biscoffkex. Blev bra efterrätt till kaffet. Hallonen är så fina och inte en mask har jag sett. Fasta och fina trots regnskurar vissa dar. Några grenar har gått av dock.

Nu varna paddan för lågt batteri så slutar här.

Av Neta - 21 juli 2023 03:11

Det som händer i Irak. Är det värt att prompt hålla på den där tryckfriheten så pass att man måste få kränka en hel religion? Bränna en helig skrift!
När tryckfrihet blir en kränkning? När diplomatin blir påverkad, ambassadörer kallas hem eller blir utkörda. När en ambassad och dess personal blir invaderade av hatiska människor och blir sönderslagen och satt i brand.

När en f.d Utrikesminister, UD, SÄPO m.fl Förklarar att handlingen kan följas av ökad risk för terrordåd och att andra svenska instutitioner kan råka ut för samma som ambassaden. När dessa personer allvarligt fördömmer handlingen. Är det värt det?
Hur många ska, oavsett vilket land man kommer från behöva skadas och dö för tryckfriheten?

Det tar inte slut med det här.

Man ska ha rätt att tycka vad man vill, uttrycka missnöje och lagligt demonstrera. Räcker inte det?
Kränkningar ska självklart vara förbjudet. Religiösa symboler ska heller aldrig kränkas, vi ska respektera olikheter och demonstrera lagligt mot våld och olagligheter.
Det är min åsikt om vad som är demokrati!

Av Neta - 20 juli 2023 01:04

Helikoptern jag skrev att jag hörde i natt hade med 80-åringens försvinnande att göra. Han hittades vid 3-tiden i en busskur efter väg 600 vid flyget här. Så var avbrytandet av sökinsatsen jag hörde. Skönt när det slutar så!

Åkte in och mötte upp C sen em idag. Hon ville jag skulle följa med och kolla efter regnkläder. Hon och M ska neråt landet snart och hon ville vara rustad. Slutade med att hon lånar min. Hittade ingen som passade.
Vi tog en korv och handlade lite på Kvantum. Bra att jag fick hem lite frukt o grönt. Och rött Haha köpte både jordgubbar och tomater.

Hon skiutsade hem mig, fick hjälp både med renbäddning och sopkastning, så tog hon fram väskan jag ska ha till Dalarna snart. Gjorde om packlistan ikväll. Tog bort badkläder, shorts och linnen. Är inte läge för det.


Så här sexig är jag om dagarna nu, hittade kompressionsstrumpor som bara är sockor. Men svullnaden i fötterna har gått ner. Så skönt. Ska ha dom om jag åker bil långt med. Såg också sånna här med gelé i hälarna, tror det vore bra för mig. Nu beställde jag 2 par vita med. Men geléhälarna får vänta.
De bara tårna gör att jag inte halkar och gör att dom inte blir för varma, bra konstruktion, egentligen löjligt enkel. Priset varierar mellan 55kr till 399kr. Man kan ju undra om det är guldtrådar i de dyraste. Mina kostsde drygt 100, dom ljusa 2 par för 159. Bra om man har ett jobb där man står och går mycket tror jag.

Hittade dom genom att söka på ?stödstrumpor, sockar?

Åt ju en korv i stan men förstod att jag skulle bli hungrig om jag inte åt nåt mer. Hade lite vanliga makaroner över och ungefär 2 cm tomatsås från ett pizzakit i en burk. Blandade det med hackad färsk rödlök, feta, sv oliver, strimlad rädisa, sv.peppar och lite pizzakrydda. Värmde i micron i 3 min. Hackade tomat och la på när jag skulle äta. Blev inte så tokigt.

Såg tidigare idag på köket.se att dom hade recept på dillstuvad sommarkål som va till stekt falukorv. Det måste ju bara provas. Den färska kålen på Kvantum var så stora så köpte minispetskål ist, 2/35kr. Funkar nog med det också.


Äntligen hade dom fått in refillpåsar på mitt kaffe igen. Inte funnits sen april, men konstigt nog funnits på burk men det är 20kr+. Lite onödigt men det är bra burkar som tur är.


Unnade mig lite Ulvagubbar efter maten ikväll. Gäller att passa på medans det finns. Glömde dock att köpa färdiga köttbullar som jag tänkt. Men ska väl förbi nån affär snart igen. Dom hade nektariner i munkform. Bara sett det i persikor innan.

Duschade förut ikväll, och nu ska jag krypa ner i en renbäddad säng. Hade inte bytt sen i midsomras. A skulle hjälpt mig förra veckan men vi glömde det båda två.

Hörs i morrn!

Av Neta - 19 juli 2023 01:27

Läste i Siljansnytt att i stort sett hela Dalarna ska få regn i ca 10 dar från nu. Kvällarna ser det ut att bli uppehåll men det vet man ju inte. Jag ska dit under den perioden. Visserligen upp ena dan och ner den andra men ändå. Får nog göra om packlistan, skippa badkläder, linnen och shorts. Packa långbyxor och tröjor med ärm. Regnkläder så klart. Ska bli 17-18 gr bara. Vetkar inte bli så mkt bättre här heller.

Tur det finns lite mysiga hemslöjdsställen och outlets. Vi kanske rent av får ta en tur till Dalahästtillverkningen. Där var man ju inte igår. Eller åka över Borlänge hem och besöka cupolen kanske.
Det ger sig nog men nog är det själva fan när jag bara ska åka på det här i sommar, vill ju ha sol. En heldagsutflykt i aug sen ev till Vaxholm. Då ska vi banne mig pricka in sol.

Börjat tänka på vad som ska med idag och det är som sagt mkt man kan skippa. Tvättat hur mkt som helst. Är några dar kvar så man får väl be om ändring.

Ja har som sagt tvättat idag, igår med faktiskt.

Inte fotat idag mer än ett hallon. Dom är så himla stora, fasta och fina.

Åt pasta och pannbiff idag. Tidig lunch för att vara här. En liten pizza nu ikväll. Ska köpa fler sånna bottnar, går ju göra dom som varma mackor med. Sågnån som gjort dom som langos med.

Uppe på dansbandsveckan är det mest skitväder också. Betydligt färre besökare än tidigare år. Är ju fler orter runt om i landet som tagit efter konceptet. Kalix och nån mindre ort neråt. Så klart åker inte dom som bor runt där till Malung då.

Det suger lite efter campinglivet. Tänk att sova i husvagn eller husbil då det regnar. Finns inget mysigare ljud. Lite värme på för fukten och man mår som en prinsessa. Eller ha lite kvällsmys med tända ljus när det är oväder ute. Härlig känsla. Man sitter där torrt o varmt. Toa och vatten inne och kylen full och man är hemma.

Men nu ska jag försöka avveckla. Tycker det låter som det regnar. Helikoptern far här över flera gånger. Dom letar efter en 80-årig man som gick ut 8.30 i morse, kom inte hem. Bor tydligen bortåt Åkerlänna.






Stora och fasta. Hela hallonbeståndet har havererat och det har gått av en gren. Men J börjar semestern nästa vecka så vi ska göra nån abrovink då.

I morgon ska jag ev till stan med C. Får bli efter hennes jobb.

Av Neta - 18 juli 2023 02:54

Märkte igår att inlägget då blev lite virrigt, nästan osammanhängande. Men det beskriver rätt bra hur jag är nu.

Saknar Elisabeth så jag håller på bli tokig. Blir förbannad på ren svenska över att just hon skulle behöva dö nu när hon hade fått börja göra det hon ville. Hon trivdes så bra med att få vara på öppna förskolan och träffa barn och föräldrar hon bakade åt.
Samtidigt fick hon jobba hemifrån med parasportförbundet. Elle var en doer och det har eller hade hon nog lite efter mig. Jag jobbade ju i barncacerfonden på samma sätt, just det där att fixa träffar, jaga sponsorer, se till att det kommer mat. Och mycket, mycket mer. Där är vi lika.

När man jobbar med ett event brukar jag säga att man efter tillstånd och lokal först och främst ska se till att dom som hjälper till ideellt ska ha det bra. Det ska finnas fika, mat och vatten. Gärna något att grabba tag i i förbifatren med, frukt, bars och liknande. Lika ska ev artister ha. Sen kan man börja med aktiviteter och ev artister.

Det är länge sen jag gjorde något nu, inte sen invigningen av RMH här i stan. Då var hon med på 100 %. Hon fixade all sponsring till lotteriet och det vi gav barnen. Det var L också men han gör det han blir tillsagd att göra. Tar inte jättemkt egna initiativ om det inte gäller teknik.

Idag ringde min telefon igen! Ska den börja göra det en gång iveckan nu? Haha!
Idag ringde L och bara ville prata, och det är han bra på. Berättade om de senaste danserna, va han gjort med brorsan m.m Har man tur får man säga nåt med. Haha! Nej fullt så illa är det inte, bara nästan. Brukar för det mesta vara jag som ringer annars, men jag har inte gjort det på ett tag nu eftersom det var bara jag som gjorde det, tills idag då.

Regn, sol, åska och mulet beskriver vädret rätt bra idag, med tillägget halv storm. Jädrans va det blåste ett tag. Några rejäla korta skurar. Så pass att man inte behöver vattna. Satt 4 nya perenner på försommaren, alla dom är borta plus min stora rosa drakmynta. Där såg jag bladen för ett par veckor sen bara. Vete 17 vad som hänt. Dragits upp med ogräs kanske. Fast det verkar ju också konstigt. Inte sett mer än nån enstaka snigel heller.

Däremot tror jag att jag ser ett litet blad på rosen som jag trodde var död på baksidan. Har inte detaljstuderat än. Men den vattnades väldigt sparsamt under värmeperioden, fanns det liv ändå då? Haft några rejäla rotblötor nu ju. Ja det visar sig. Min Peaceros kom iaf från roten men kommer nog inte att blomma i år.


Idag blev det lax med sås av mango & ananassåsen som jag rörde ut med lite gräddfil. Salt o svpeppar behövs med. Sallad på svensk, färsk dressad vitkål. Gäller att njuta så länge den är så. Använder mest spetskål annars. Någon sa att jag tvättar potatisen dåligt, trodde det var jord kvar men det är det inte. Borstar den faktiskt. Sen tycker jag om att blanda potatis och morötter. Särskilt nu när dom är spröda och fina. Laxen steker jag ganska hårt men snabbt, först 3 min, vänd, stäng av plattan och kör 2 min där, kryddar bara med salt o peppar och stänker på lite pr lime från flaska. Då blir den så där skivig och bra.
Kvällsmackan till pillren blev delikatessknäcke med sesam och sen bara tomater med lite kryddor på. Dom svenska är ju så goda nu.

Jag har totalt vänt på dygnet nu, kl är strax 3. Sen sover jag oftast fram till 10 ist. Idag regnade det när jag vaknade, riktigt så det smattrade mot sovrumsfönstret. Så då vände jag mig om och kröp ner under täcket en stund till. Somnade inte, bara slöade. Pensionärslivets fördelar.

Men nu börjar det bli dags att sova. Ska inte regna i morgon enligt YR. Hoppas det blir så.


Av Neta - 17 juli 2023 01:40

Det är konstigt hur sorg påverkar oss. Hur den påverkar relationer till andra människor och hur den kommer tillbaka i ett nästan akut skede om vi stöter på ett dödsfall igen.
Jag är ju mest på twitter av dom sociala medierna och har ett gäng tanter där som jag kanske pratar lite mer med.
Sorgen kan också göra en labil och trött, där är jag nu. När så en av tjejerna på tw miste sin man idag bara dagar efter en av killarna jag följer och som följer mig miste sin son 22 år. Då blir det liksom för mycket. Min städhjälp miste sin man förra lördagen så känns där också även om vi inte känner varann så väl än.

Att då få sitta här själv gör det ännu jobbigare och saknaden efter Elle blir ännu större. Jag har ju ingen som bryr sig om mig just nu. Jo C och jag har kontakt i stort sätt varje dag men bara på messenger. Blir ju så när hon jobbar. J har aldrig brytt sig i mig på det viset och kommer när jag behöver hans hjälp oftast flera veckor efter att jag bett om den. Jag kan ju inte heller åka till honom längre. Trappor upp till huset. Vi har en familjechatt på messenger och det händer att vi pratar alla 4 men inte så ofta.

L hjälper mig ju när han är här och då bryr han sig ju också så klart men han har ju också ett eget liv i Flen med omnejd.

Kompisarna är ju nu på semestrar och annat. Folk åker ut på saker men inte frågar dom mig om jag vill följa med, rullstolen är ju ett hinder där med. Så känner nog J med tror jag. I den familjen är det Rasmius som brukar köra mig när vi ses men det är ju likadant där, både han och Emilia är vuxna nu, har rätt krävande jobb båda två och sina egna liv.

Så när jag nu har det jobbigt och det inte är nåt dom kan knyta an till så blir saknaden så himla stor efter Elle. Hon och jag gjorde väl inte saker jämt men ofta. I och med att vi bodde som vi gjorde med så blev det ju mer naturligt att ses också.

Just nu är jag inte handlingskraftig heller. Har ju alltid varit det annars. Ibland längtar jag efter mig själv, att vara den jag var, att få känna sig lite glad och sprallig igen. Men den delen av mig dog med Elle. FixarNeta finns inte längre heller, den lusten dog också.

L och jag var ju kända för att vara gästfria och fixa och dona. Vet inte hur han är men jag har inte sett den sidan hos honom heller.

Ibland känns det som jag bara vill ge upp. Bara somna och aldrig mer vakna. Blir det inte roligare än så här nu? Är det enda jag ska få göra i sommar att åka på en 2-dagarstripp där jag också blev helt överkörd? Precis som man bara kan ställa mig inför fakta. Så blev det iaf. Det bokades utan att jag visste det och på helt andra dagar än vi sa från början.

Jag vill ju göra nånting med C och helst med L också. Nu blir det väl nån mindre grej med C men samtidigt har hon ändrat sig så mkt tidigare så törs inte lita på henne till 100%.
L sätter dans före allt. Det är väl iofs bra, den mannen kommer säkerligen att dö på dansgolvet. Men dör väl iaf lycklig då. Haha!

Idag tog jag mig samman och klippte av dillen iaf. Ska peta ner en omgång frö till. Tog dom tre största sockerärtorna också i salladen idag. Är någravtill på G men dom ska få växa ett par dar till. Måste binda upp hallonen. En gren gick av när jag plockade idag. Vinbären är på G och är lite sugen på att göra bladdricka. Är ju så himla gott då det är varmt. Snart kan man snabbsalta gurkor med.

Åt en varm macka till lunch och kyckling med bea och morötter ikväll.


Av Neta - 16 juli 2023 00:56

Hade det varit förr om åren så hade vi redan varit uppe i Malung och gjort i ordning förtältet. Fönsterlampor och gardiner, litet bord med lampa på, gasolkamin, extra tältgarderob, elektrisk kylväska. Lånat kaninbur.
Gjort i ordning diskbordet med vattenkokaren. Lagt ut mattorna och ev extrabädd, bord o stolar, taklampa över det. Nypgalgen i hörnan. Små ljuslyktor ute under takfoten. Dukar och ljus inne i tältet.
9 nätter blevdet oftast däruppe.
Vi bodde de sista åren i kompisars trädgård. Ofta kom samma ekipage tillbaka år efter år.

Underhållning i Grönlandsparken från lunch till 17-tiden varje dag, oftast nåt av banden som skulle spela på kvällen men även andra, ofta lokala förmågor. Hämtmat där om viinte hade med oss.
Hem, duscha i Bosses källare. Ev äta på med danskläder och packa ryggan med vatten, kofta m.m
Upp till parken, ofta åt vi då, satt där i Jockes vedeldade kök och såg folk välla in. 5-6000 pers per kväll, dans på 6 banor non stop. Fika nånstans i mitten, langos eller en Brattburgare mot slutet. Hem via det nattöppna bageriet, köpa nattmackebröd och frukostbröd.
Sova länge. Ja allt det x 9. Man behövde vara ledig några dar efter där och man blev jämt förkyld.

Det gick åt kläder. Vi mötte upp vänner från hela landet, ofta träffades vi bara den veckan. Ibland på nån kryssning på vintern.

Saknar jag det? Nej egentligen inte. Det har blivit så jäkla stort. Dyrt med framförallt boende. Det var en ganska hektisk vecka. Sista gångerna vi åkte upp, åkte vi färre dagar och bodde på vandrarhem eller hotell. En gång bodde vi två nätter hos nån släkting till nån kompis. Bodde i hennes sovrum för 400/natt och pers. Vi kunde inte ens gå runt sängen.
Allra sista gången över en dag, sista dagen. C, jag och L. Åkte upp spontant så vi var där till lunch, som vi hade med oss.
Duschade vid fotbollsplan, käkade på Jockes. Njöt av dans och musik. Sannex drog ju mest. Pratade med alla och kom inte iväg hem förns vi sagt hej till banden vi kände och vänner. På väg hemåt vid 3-tiden.
Vi stannade och tog nåt att äta och fika vi hade med oss i Rättvik. Men ingen kunde sova, så vi åkte efter nån timme. L var bra slut på sluttampen.
Hemma vid 9 på morgonen, sov nog hela dan sen.

Vi körde upp C nån gång sen med lånad husvagn men åkte hem utan att gå på dansen. Åt på stan. Men fram o tbx på ett dygn. Sen åkte vi upp och hämtade allt och henne också.

Frågade L om han skulle åka upp i år men nej, det är för dyrt. Priserna har lätt dubblats, och är för stort. Är ju över 40 000 pers där den veckan. Malung dubblar befolkningen många gånger den veckan. Men folkfest är det och polisen har inte ett skit att göra. Dansare dansar bara. Finns en svans som håller dom sysselsatta men dom är inte där dansen är, dom är i centrum.




Ungefär en fjärdedel av publiken i Grönlandsparken.

Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6
7
8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Juli 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards