Mina ord och tankar

Alla inlägg under januari 2021

Av Neta - 25 januari 2021 01:15

Ännu en solig dag och jag har beställt rosor. Ända sen jag blev med trädgård för så där 35 år sen har jag beställt alla växter från Hortogreen. Nu fick jag ett erbjudande på mailen om 10% om man beställde före 31/1, med hemlevetans när det är dags att plantera. Skulle haft en Queen Elisabeth också men den fanns inte än. Men beställde dom här att ha i rabatten på framsidan.


Tror det kommer att bli bra. Känns lite närmare sommaren iaf. Den sista orange är ju bara såååå fin. Älskar och köper ofta orange rosor.
Peace hade jag en stor fin vid huset och dom andra tyckte jag bara var fina.

Snnars har det inte hänt så mkt, en sömnlös natt, sov lite på fm. Gjorde blomkålsmos


Åts med kyckling och sallad. Plockat lite, tvättat ett par maskiner, hängt.
Elle undrade om vi skulle spela Bingolotto och det gjorde vi samtidigt som vi tryckte i oss det som var kvar av gårdagens grönsaksdip.


Hade fyror på alla tre spel men vann inget.

Hon hjälpte mig få in juldukslådan i klädkammaren och tog in snögubben och tomten som legat i smygen för torkning. Men där torkar dom ju inte Haha! Nu får dom stå i hallen till i morgon då jag ska försöka få ut dom i förrådet. Lite servisdelar som ska packas, sen ska väl allt va borta.

Klass 1 varning för mycket snö och blåst häri morgon. Skönt att veta att man inte behöver gå,ut då. Har städ på tisd så fixar väl lite inför den. Plockar undan sånt som står på golvet och tidningskassar m.m Tar bort lite laddare som ligger här o var. Fixar nåt till fikat. Vi fikar ju alltid i halvtid. Kom på att jag inte träffat nån utom familjen sen hon var här 18 dec.

Ja ingen märkvärdig dag alltså. Nu hoppas jag få sova i natt.

Av Neta - 24 januari 2021 01:41

Elle tog en så fin bild då hon åkte till affären idag.


Ni ser vägen genom Björklinge lite högre än cykelvägen här. Hon åker precis ut från vårt område. Affären, distriktan och en frisör är sen bakom stammarna till vä på andra sidan vägen som vi åker under en bit bort.

Var så mysigt att slippa tända lamporna på dagen. Jag röjde och gjorde lite fint på köksbordet. Har en förmåga att lasta av där Haha!
Körde lite tvätt och så. Funderade på att hänga ute men blev för lat. Eller jag hänger väl inne men lyfter ut torkställningen.

Nästan all snö är borta. Så tråkigt. Men det lär väl komma nån sväng till.

Jag gjorde en soppa på rester till lunch. Nu ikväll kom E in och vi gjorde en räkmacka utan bröd kan man säga. Salladsblad, avocado, inlagda citroner vi tärnade ner och ägg. Vi provade också att baconlinda champinjoner och det kommer vi nog att göra igen. Riktigt gott. På kul lindade hon in varsin sparris också.
Dom hade blomkål till bra pris och jag blev så sugen på dip, måste vara tortilladip, och blomkålen var så fin, tog även gurka, paprika och några champinjoner. Orkade dock väldigt lite men då har vi kvar till i morgon.




Blomkålen var så fast så den gick inte att dela i buketter, så jag skivade och skar sen som stavar.

Testade ett till vin i picknickförpackning idag, ett Åkesson som var väldigt bra. 25 cl va lagom till två glas.


Vi såg Slottet och sen nåt program om Helan o Halvan. Kul i början men vi ledsnade lite mot slutet. Vi plockade i en maskin med vår disk, va dags och köra glas o kaffemuggarna med. Vi gör inte det varje dag. Men då blev min lilla maskin full och det var ju bra.

La mig redan vid 23, tidigt för mig som kommer igång på kvällen. Legat och läst lite och kollat lite på paddan. Kollat lite på Alla Hjärtans dags presenter. Hittade dock inget kul.
Nu ska jag iaf försöka sova!

Av Neta - 22 januari 2021 23:16

Bestämde mig för att skärpa till mig och dricka lite vin fast jag var själv med E. Hon dricker ju sällan.
Hade en klämmis, sån man brukar ha saft till bebisar i. Praktiskt på picknick tänkte jag när jag fick den, ni förstår nog av vem.


Det var torrt och bra men också väldigt surt på något vis. Inget höjdarvin.


Elles och mitt fredagsmys, kycklingsticks och nån sorts små kycklingbiffar med lite grönsaker och mozarella.


Vitlöksbröd som var lite tamt.


Vindruvor är aldrig fel, i synnerhet inte röda.

Mår iaf lite bättre idag. Inte så mkt huvudvärk. Täppt i morse men inget på dan. Fryser gör jag däremot.

Tokrensade på Twitter häromdan, va så många som jag följde som inte följer tbx och då ser dom ju inte vad jag skriver. Inte för det är så märkvärdigt men ändå.
Behöll nån som lägger ut fina bilder och dom som är härifrån. Skrev nåt om vad jag gjort, och skrev Grattis till er som är kvar. Haha!
Vilka reaktioner och 5 nya följare på lika många minuter. Haha! Då dög det!

Jag skriver ju inte om viktiga saker, eller om olyckor och så. Mest det som sker i min bubbla. Men ändå. Lite trött också på om jag svarar nån och andra lägger sig i vad jag svarar. Jag svarar ju inte dom. Men verkar som man får leva med det där.

Ska nu ta reda på ett kök i kaos innan sänggång!

Av Neta - 22 januari 2021 11:34

Men vete 17 va det kommer från. Ingen av familjemedlemmarna har varit det och jag har bara träffat dom sen i mitten av dec. Inte varit ut från lägenheten sen juldagen.

Hostat ett par dar men det kan man som rullstolsburen göra utan orsak. Handlar om att lungorna kan tryckas ihop. Men vaknat täppt några mornar. Inte så mkt på dagarna men just på mornarna. Igår vaknade jag dessutom med huvudvärk, var frusen och hade tendens till feberkänsla. Var dock feberfri.
Då börjar man ju undra och när en av döttrarna sen tycker det låter som coronasymtom.

Men var skulle den komma från? Kan Leif eller C som ju är ute bland folk ha smittat utan att bli sjuka själva? C har ju visir i butiken och sitter bakom plexiglas i kassan dessutom. Tycker vi ändå är duktiga på att försöka hålla avstånd, vi har t.ex suttit vid varsin sida av bordet, E o jag på långsidorna och dom andra på varsin kortsida. Vi har inte kramats och sitter inte nära vid soffgruppen heller.

Brevbäraren hade handskar på sig när jag fick posten häromdan. Det har ju dom alltid nu. Kan det smitta via ventilationen? Inte hört att nån granne är sjuk men det vet man ju inte.

Morgontäppt idag med och tendenser till huvudvärk, fryser gör jag ju jämt här. Trött! Men det kan ju bero på brist på frisk luft.

Ja det är väl bara att avvakta.

Nu ska jag iaf gå och äta en sen frukost. Har som vanligt lång startsträcka så här på morgonen. Skriver kanske mer sen.

Av Neta - 21 januari 2021 01:23

Ja äntligen är världen av med Trump. Såg många som käkade hamburgare o strips idag och firade. Så långt tänkte inte vi. Jo E skulle ta lite bubbel efter sitt styrelsemöte som var över telefon. Hon och jag kollade på Bidens installation här innan hon gick in.

Har kommit rätt mkt snö, men nu i natt ska det börja regna. Hålla på till i morgon fm. Känns lite oroligt med Cs jobbresor när det blir sånt här väglag. 76an är ju inte den som röjs först. Men lär ju bli grönt igen. Blir det väl svarthalka och sån skit med.

Just nu är det precis på nollan, ska bli 3 gr i morgon så slask o modd lär det bli. Inte läge att åka och handla alltså. Fast jag skulle behöva det. Kanske bakar lite matbröd ist.

Pratade med L ikväll och han börjar fixa för flytt, hade ändrat adress, bokat el och skulle fixa hemförsäkring i morgon och till Telia för att försöka få nåt bra abbonnemang. Är tydligen fiber där.
Jag pratade med honom om hyresgästföreningen men vitsen med det förstod han inte alls.

Händer inte så mkt annars. Jo! Det ringde på dörren i morse. Det var brevbäraren som talade om att jag fått paket. Det låg i lådan. När han hörde att jag hade ont i benet kom han med det och posten som låg i lådan också. Så gulligt gjort. Ska bjuda han på kaffe när vårsolen kommer o man kan sitta där på framsidan igen.

Men nu är kl så där mkt igen. Dags att avveckla!




Av Neta - 20 januari 2021 01:26

Är inte det lite vårkänsla ändå? När man ser hur det droppar.
Ja jag vet att det bara är januari men tycker jag ser på blommorna att dom liksom sträcker på sig. Ska klippa ner och ta reda på sticklingar till min palettblad. Den far väldigt illa då den inte ens blev omplanterad förra året. Jag är ju inte världsbäst på att komma ihåg att vattna inne heller. Tror jag slänger liket och börjar om med sticklingar i 2 krukor, en i varje köksfönsterhalva. Blomjorden står ute på baksidan men får väl ta in och tina upp den.


Höll på glömma bilden på istapparna på garaget till permobilen.

Blev lurad på Tradera idag också. Men bara för att jag inte tänkte själv. Såg en oljelampa så lika mitt tvålfat och tandborstmugg

Och det kanske är en oljelampa från början men kolla vad som håller upp veken, en träkula. Var köp nu, och jag såg inte det förrän jag betalt. Hur löser jag det där så jag kan tända den? Går ju inte med träkulan där det fattar jag ju.
Leif hjälp! Kan du fixa nåt? Eller så får jag kolla på fotogenlampor.se

Varit själv hela dan idag. Småfixat lite med betoning på lite. Åt rester till lunch och vita bönor med Bullens korv ikväll så tur jag är själv.....Haha!

Försöker hänga med i nyheterna inför det stora som ska hända på andra sidan av Atlanten. Kollade även på Mandelmanns. Skön kontrast!

Har annars nästan fått lite ångest för nätterna. Så himla jobbigt att jag oftast ligger flera timmar innan jag somnar. Eller så somnar jag men vaknar efter ett par tre timmar och kan inte somna om. Vaknar oftast tidigt också, men då är ju sängen som skönast. Ibland somnar jag om då också.
Tipsa inte om insomningstabletter nu, vill inte äta sånt. Är väl brist på frisk luft som gört kanske. Går ju inte gärna ut nu.
Funderar på om det finns sovljud man kan sätta på. Ljudet av nån annan som sover. Brukar ju tycka det är mysigt att höra och sover bättre när nån (L eller E ) sover över. Gjorde iaf i Tierp.

Ska iaf krypa ner ordentligt under täcket nu. Godnatt!

Av Neta - 19 januari 2021 00:44

Ja det har båda tjejerna haft idag i stan. E hade bokat honom först då hon behövde hjälp på Ikea. C hade väl ringt idag eftersom hon var ledig. Båda ville ha med mig in men så här dan före pensionen kändes inte det så lockande. Har ju bestämt mig för att inte konsumera mer av huspengarna.
Så typiskt när C äntligen frågar. Nu jobbar hon resten av månaden. Längtar ju efter att få göra nån utflykt.
E åkte in med scooter och färdtjänst och mötte upp L i stan. C mötte också upp dom.

C kom hit en sväng sen och L var in hit ett par svängar också. Hjälpte mig med lite småsaker. E kom också en stund. Men största delen av kvällen var jag ensam ändå.
Känner mig alltid så ensam när jag vet att halva min familj är på andra sidan väggen.

Jag hade på nån stand up m Johan Glans, tror det var 3e gången jag såg samma. Men gick och småfixade lite under tiden. E hade köpt en bowl på Sushi of Sweden som jag åt drygt halva av. Är ju så mkt mat i dom där så har lunch i morgon med.

Har hållt på med att byta ut juldukar och flytta tbx allt som jag tog bort till förmån för julsakerna. Tar det lugnt och gör lite varje dag. Tror jag har lite att både plocka undan och plocka tbx kvar i köket nu. Sen är det klart.


Beställde ett Bi till framsidan idag. Kunde bara inte motstå det. Haha!

Men nu är det sovdags. Tagit mina värktabletter och trätt på bandaget.

Av Neta - 17 januari 2021 22:57

I ett inslag på nyheterna ikväll så var det reportage om att det förekom pulkaåkning på en kyrkogård. En av kyrkans personal intervjuades och gillade det inte. Det var inte bland gravar men det fanns en kulle där och som jag fattade det hade man gjort i ordning en plats där i en dunge med bänkar där sörjande kunde sitta i lugn och ro.
Nära där åktes det nu pulka.


Lånad bild

Rätt nära kapellet också. Jag måste säga att det vände sig lite i magen på mig. Tänk dig att du begraver en nära anhörig och har tjo o tjim i backen utanför fönstren. Eller att gravsättningen vid en jordbegravning eller urnsättning blir "störd" av ljudet från pulkabacken.
Att du sätter dig i dungen, jätteledsen och har lekande och stojande barn intill. Man är skör när man sörjer, jag skulle bara inte klara det.
Jag skulle bli störd även om gravarna inte börjar förrän backen tar slut, det är ju där det vänds för nästa åk.

Finns en liten kulle ganska nära min brors grav. Aldrig förekommit spring o lek eller pulkaåkning där och det är jag glad för.





Lånad bild

För några veckor sen kom tjejerna och jag att prata om deras barndom, och våra söndagsmiddagar. Fick upp bilden ovanför när jag googlade söndagsmiddag.

När jag var liten dukades det i matrummet på söndagar. Det dukades fint och maten var väl lite bättre än korv och makaroner. Det kunde vara som ovan men jag minns också köttfärslimpa och ugnsstekt gädda, råskalad potatis och sås. Tror pappa kanske hade nån byteshandel med GB fisk. Det låg nära hans charkuterifirma.
Vi fick grönsaker, kunde vara ärtor och morötter från burk. Nån gång kanske en grönsallad med vit dressing. Aldrig tillsammans dock. Vi åt inte grönsaker till vardags. Sen var det alltid glass efter maten som p hämtade med kolsyreis som det rykte om.

Seden med söndagsmiddag tog jag med mig när jag fick en " riktig" familj. När L och jag gift oss och flyttat till Björklinge där jag äntligen kunde ha ett matbord i vardagsrummet.
Där dukade vi med finporslinet på söndagar, lagade lite bättre mat än på vardagar, hade lite finare duk underlägg, servetter och efterrätt. Ofta blev det fiskgratäng men också kött och potatisgratäng, eller nåt annat gott. Sallad jag lade lite extra omsorg på.
Där satt vi när vi hade gäster, vid storhelger, födelsedagar och på Alla hjärtans dag.

Så kul att det blivit ett fint barndomsminne för barnen. Hoppas dom tar med sig det också.

När jag minns så här så saknar jag att vara en familj på det viset. Vi är ju så klart det fortfarande men den där självklara familjekänslan. Vikänslan. Du och jag mot världenkänslan vi hade innan sjukdomar och slitningar kom.
Längtar och drömmer efter det ibland. Men kommer ju aldrig tillbaka hur goda vänner vi än är. Märker ju att respekten för varandra är sämre även om vinskärper till oss när ungarna är med. Båda är vi korrekta, vänliga och artiga. Mer är det inte från nån sida. Blir man inte respekterad kan man inte respektera tillbaka heller. Men det är ju bättre än att vara ovänner iaf. Men ibland längtar jag efter den sorglösa tiden. Vikänslan!

Nu ska jag sluta skriva innan jag blir för nostalgisk. Blev 2 aktuelle ämnen iaf.


Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7
8
9 10
11
12
13 14
15
16 17
18
19 20 21 22
23
24
25 26 27 28
29
30 31
<<< Januari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards